داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
صحبت های یکی از عناصر سابق داعش در "بازگشت عیسی"
کد مطلب: ۵۹۸۶۹
تاریخ انتشار:يکشنبه ۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۹
مستندی به نام "بازگشت عیسی" با محوریت اعترافات اعضا جدا شده از گروهک تروریستی داعش ساخته شده است.
صحبت های یکی از عناصر سابق داعش در "بازگشت عیسی"
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: مجتبی قره باغی کارگردان و نویسنده مستند "بازگشت عیسی" درخصوص این مستند گفت: در این مستند مشاهده می کنید که گروهک تروریستی داعش در فریب جوانان منطقه توسط ائمه جمعه ، علما و مدرسین مدارس دینی اهل سنت محکوم شده است.

مصاحبه هایی در این مستند از زبان عنصر داعشی بازگشته به ایران و برخی خانواده هایی که یکی از اعضای آنها به داعش پیوسته، پخش می شود که به خوبی نشان می دهد، این گروهک تروریستی چگونه ذهن نیروهای خود را شستشو می دهد و با چه وعده های پوچ و فریبنده ای آنها را وادار به انجام اقدامات تروریستی می کند.


وی ادامه داد: بعد از برگزاری جلسه آشنایی با موضوع و صحبت درباره فیلم وارد مرحله ساخت مستندی شدیم که به مقوله داعش از نگاه علما اهل سنت می پرداخت. این فیلم باید تفاوت های تفکر تکفیری را با تفکرات غیر تکفیری اهل سنت نشان می داد. در حقیقت باید مخاطب را با این مساله آگاه می کرد که اهل سنت اهل خونریزی نیستند و داعش حاصل تفکرات غیر اسلامی و زاییده خشونت طلبی همان هایی است که از ابتدای تاریخ با نام های مختلف در شیپور جنگ می دمیدند. همان هایی که با همین روشهای کشتار عجیب داعش، جنگهای صلیبی راه می انداختند. کما اینکه از احادیث سلفیت و اهل سنت می توان به این مقوله پی برد که تکفیر میان آنان جایگاهی ندارد.


وی درخصوص مراحل نگارش این مستند افزود: بعد از مراحل مختلف تحقیق و شناسایی علمای برجسته و متنفذین استان سیستان و بلوچستان، نگارش فیلمنامه و انجام دکوپاژ ساده برای آغاز تصویر برداری، "عیسی جزنیا" به بنده معرفی شد. با گروه به سراغ این نوجوان رفتیم که به تازگی وارد ایران شده بود. بعد از ساعتها مصاحبه و تعریف خاطرات تلخ و پیچیدگیهای سفرش به سوریه، تصویر برداری را به مرحله استانی بردیم و این آغاری برای آشنایی بنده با مردم استان سیستان و بلوچستان بود.


قره باغی تصریح کرد: خاطرم هست که وقتی به این استان رسیدیم برایم سوال بود که آیا آنجا جزء ایران است یا نه! اصلا طور دیگری بود. البته شاید به این خاطر این حس را داشتم که خیلی سفر نکرده ام و آشنایی با شهرهای مختلف ندارم، در زاهدان با برخی خانواده هایی که بعضی از اعضای آنها به داعش پیوسته بودند مصاحبه کردیم. همه ناراحت ازینکه چرا فلان فامیلشان یا برادر و خواهرشان رفته اند و احتمالا تا به حال نابود شده اند.


وی در ادامه در مورد تصویربرداری این مستند عنوان کرد: مرحله سوم تصویر برداری مصاحبه با متنفذین و علمای استان بود. کسانی که به واقع میان مردم استان ارج و قربی داشتند. شبانه به منزل مفتی دهواری در گُشت سراوان رفتیم. با آن چهره زیبای دلنشین، طوری از سلفیت صحیح می گفت که هیچ فرقی بین تفکر شیعه و سنی احساس نمی شد. می خندید و می گفت داعش به ما هم که برسد، گردن مارا هم می زند، چون ما هم تفکرشان را قبول نداریم. مولوی کردی در شهرستان مهرستان طوری از انقلاب و آرمان های امام سخن می گفت که دلت می خواست همانجا اسلحه به دست بگیری و همراه او به جنگ صهیونیسم بروی.

وی در ادامه درخصوص یکی از تکفیری ها گفت: یکی از مصاحبه شونده ها می گفت برادرش لاابالی بوده و اهل همه کاری به جز نماز و روزه و دینداری. خب این آدم چطور به گروهک تکفیری ای پیوسته که به خاطر گوش دادن به موسیقی ملت را 300 ضربه شلاق میزند. این که خودش از ابتدای ورود باید شلاق بخورد تا لحظه هلاکت؟! یا فرد دیگری از دامادشان می گفت که حتی فرد موجهی برای خانواده اش به حساب نمی آمد، عرضه انجام هیچ کاری را نداشت، اما به خیال خودش برای زندگی بهتر به داعش ملحق شده بود. داعشی که امروز می بینیم از نقاط مختلف سوریه و عراق در حال فرار است و جایی برای اطراق ندارد. حالا این ها رفته اند آنجا که در کدام ارض خلافت زندگی تخیلی شان را ادامه دهند. همه در آخر می گفتند که مدت زیادی است از رفتگانمان خبری نداریم و احتمالا مرده اند. البته بسیاری از این مصاحبه ها به خواسته مصاحبه شوندگان در فیلم گنجانده نشد تا آبروی ایشان بیش از این میان اقوام و آشنایان نریزد.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark