داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
در جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی در زابل مطرح شد؛
امکان استقلال اقتصادی در تمام نقاط کشور وجود دارد/ بانک ها نباید به خاطر تاخیر واحد سرمایه گذاری را تملیک کنند
کد مطلب: ۶۴۲۵۰
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۱۳
وزیر کشور گفت: امکان استقلال اقتصادی در تمام نقاط کشور وجود دارد بنابراین می توان اختیارات را در حوزه اقتصادی به مناطق سپرد.
امکان استقلال اقتصادی در تمام نقاط کشور وجود دارد/ بانک ها نباید به خاطر تاخیر واحد سرمایه گذاری را تملیک کنند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ رحمانی فضلی در جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی که در محل فرمانداری زابل برگزار شد عنوان کرد: جمع بندی نهایی به رئیس جمهور ابلاغ تا دستورات لازم گرفته شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات مردم منطقه به مدیریت مسئولان منطقه برمی گردد چرا که کوتاهی هایی انجام شده، ابراز کرد: اگر منصفانه پاسخ داده شود خیلی از تصمیمات در سطح خود شهرستان قابل اتخاذ و اجرا شدن است.

رحمانی فضلی اظهار کرد: بخش زیادی از کارها به اجرا و نحوع اجرا و بخش اعظم آن به پیگیری برمی گردد که انتظار می رود مسئولان مردم منطقه را نسبت به قوانین آگاه کنند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه هرکس در مناطق مرزی سرمایه گذاری کند و سرمایه او به خاطر مسائل امنیتی دچار مشکل شود بیمه هزینه این ضرر را می‌دهد همچنین ۵۰ درصد سود تسهیلات در مناطق مرزی بخشودگی دارد، ادامه داد: فرمانداری ها سایتی زده و قوانین و دستور العمل ها را در آن بگذارد و همه به آن دسترسی داشته باشند.

وی تصریح کرد: دو هزار و ۲۰۰ کارخانه در سطح کشور تملیک شده در حالی که دو سوم این کارخانه ها قدرت انجام کارها را دارند بنابراین بانک نباید به خاطر تاخیر واحد سرمایه گذار را تملیک کند چرا که مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد پس واحدهای تملیکی باید تعیین تکلیف شوند.

وابستگی اقتصادی به نفت اشتباه است

وزیر کشور با اشاره به اینکه هر کس در حد توان خود در راستای کاهش مش‌لات گام بردارد، تاکید کرد: باید تلاش ها مبتنی بر این باشد مشکلات سرمایه گذاری و اداری با غیرت و تعصب حل شود و در سطح خود منطقه رفع می‌شود‌.

وی اذعان کرد: احیا سازمان توسعه عمران باید پیگیری شود اما تا اقشار مختلف مردم و مسئولان همکاری نکنند هیچ کاری پیش نخواهد رفت.

رحمانی فضلی با بیان اینکه وابستگی اقتصاد به نفت اشتباه است، عنوان کرد: در سطح استان نیروهای ورزیده بسیاری وجود دارد اما اختیارات به آن ها داده نشده است.

وی اذعان کرد: امکان استقلال اقتصادی در تمام نقاط کشور وجود دارد؛ اختیارات را در حوزه اقتصادی به مناطق داده شود که این موضوع نه تنها مشکل امنیتی ندارد بلکه موجب تقویت امنیت کشور می‌شود.

حاشیه نشینی و تخلیه مرز خطرناک است

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه کشاورزی سیستان وابسته به رودخانه هیرمند است زندگی و اقتصاد مردم منطقه به اشتباه براساس کشاورزی تشکیل شده است بنابراین امسال نسبت به سال زراعی گذشته آب زراعی تنها دو درصد بوده که این خود کاهش ۹۸ درصدی را به همراه داشته است.

حبیب الله دهمرده افزود: میزان بارندگی امسال در منطقه کمتز از هفت میلی متر بوده بنابراین مردم در سال زراعی جدید تمام دارایی خود را از دست دادند بنابراین با توجه به اینکه درآمدی ندارند از منطقه کوچ و حاشیه نشینی را رقم زده اند بنابراین حاشیه نشینی و در کنار آن تخلیه مرز بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: مرز خود یک فرصت ارزشمند برای صادرات است بنابراین باید صنایعی ایجاد کرد که بتوان به افغانستان صادر کرد همچنین برای گردشگری که خود یک فرصت بزرگ است نیز زیرساخت ایجاد کرد.

آب از دریای عمان به سیستان منتقل شود

دهمرده با اشاره به اینکه مرکز استان را به اشتباه به آب هیرمند وابسته کرده اند، اذعان کرد: باید از دریای عمان به سیستان آب انتقال داد همچنین پروژه آب های ژرف که برای نخستین بار در سیستان انجام شده خود یک مزیت ارزشمند به شمار می رود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه مدیریت صحیح آب وجود ندارد اظهار کرد: تبخیر آب و رسوبگذاری در چاه نیمه وجود دارد به طوری که ۳۰۰ میلیون مترمکعب در سال که۱۲ برابر آب انتقالی به زاهدان می باشد تبخیر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب سیستان آزبستی و غیر کارشناسانه است، تاکید کرد: حمل و نقل و انرژی دو عنصر اساسی توسعه پایدار است پس راه آهن زاهدان به زابل و بیرجند یک اتفاق تاریخی می تواند باشد بنابراین انتظار می رفت امروز کلنگ احداث آن زده می‌شد.

دهمرده ادامه داد: از عسلویه تا زابل لوله گازکشیده شود هر چند در این راستا قطر لوله های گاز سیستان بسیار کم شده است؛ همچنین فعالیت ها برای نیروگاه بادی هم باید افزایش یابد چرا که تاکنون یک هزار و ۵۰۰ نفر از بخش خصوصی وارد این بخش شده اند.

منابع ارسالی تهران به سیستان و بلوچستان داده نمی شود

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: منابعی که از تهران گرفته میشود به سیستان و بلوچستان نمی رسد؛ همچنین مردم زابل از مزایای مرزنشینی محروم هستند.

دهمرده با بیان اینکه اگر خط راه آهن ایجاد شود اختلاف قیمت ها به حداقل می رسد، خاطرنشان کرد: آسفالت در سیستان بسیار کم است.

وی اظهار کرد: برای نگه داشت مردم در منطقه باید کاری کرد بنابراین مصوب شود واریز صددرصدی درآمد بازارچه، ساخت پل دوم میلک، تعیین تکلیف بازارچه مرزی در نظر گرفته شود.

دیپلماسی آب فعال شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: ۶۱ درصد جمعیت سیستان را روستانشینان تشکیل داده اند که حتی نسبت به شاخص استان هم بالاتر است.

مالکی افزود: ایجاد هشت بازارچه در سراسر کشور تصویب شد که از این تعداد سه بازارچه در سفر رییس جمهور به سیستان برای این منطقه مصوب شد که امروز یکی در تخت عدالت افتتاح شد.

وی اذعان کرد: با توجه به وابستگی منطقه به رودخانه هیرمند که بخش اعظم آن در افغانستان وجود دارد انتظار می رود وزارت نیرو راهبرد اساسی ایجاد کند و در کنار آن دیپلماسی آب فعال شود.

مالکی با بیان اینکه نرخ اقتصادی در سیستان بسیار پایین است، خاطرنشان کرد: با اینکه سرمایه گذاری غیربومی یک مزیت به شمار می رود اما این مزیت در سیستان وجود ندارد بنابراین انتظار می رود شرکت های دولتی و پیشرو سرمایه گذاری لازم را در منطقه جهت اشتغالزایی ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان اذعان کرد: خشکسالی های متوالی سبب مهاجرت مردم از منطقه شده و این موضوع حاشیه نشینی را تقویت کرده است همچنین تثبیت شن های روان انجام شده اما کافی نیست بنابراین با توجه به گستردگی پدیده ریزگردها انتظار می رود سازمان های بین المللی با مشارکت افغانستان در این مقوله وارد شود.

شهرک صنعتی مشترک با افغانستان ایجاد شود

وی با عنوان اینکه سیستان کریدور مواد مخدر و سوخت است، اضافه کرد: عدم وجود تاسیسات و ساخت راه های مناسب و حمل و نقل مشکل دیگری است که در سیستان وجود دارد.

مالکی تاکید کرد: از صنایع و معادن درخواست می‌شود بخشودگی سود وام در سیستان را مدنظر قرار دهد همچنین شهرک صنعتی مشترک با افغانستان ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلدچستان بیان کرد: سازمان هدفمندی یارانه ها ما به تفاوت سوخت گاز و مازوت را که حدود ۲۰ میلیارد تومان لست را به تمامی واحدهای اقتصادی دهد و در خصوص کارخانه لاستیک سازی رامشار نیز انتظار می رود که سلزمان گسترش و نوسازی و وزارت صنعت و معدن در ایجاد آن سرعت عمل به خرج دهد.

وی با اشاره به اینکه با اینکه دو منطقه اقتصادی میرجاوه و رامشار با یکدیگر مصوب شده اند اما تاکنون برای رشد رامشار کاری انجام نشده بنابراین انتظار می رود این منطقه به بخش خصوصی واگذار شود، ابراز کرد: برای تقویت تجارت محور ترانزیت باید تکمیل شود چرا که نه تنها این محور تکمیل نشده بلکه بخش های زیادی از آن نیاز به تکمیل دارد.

ظرفیت قانونی برای احداث راه آهن در منطقه در نظر گرفته شود

مالکی اظهار کرد: تا ۲۰ سال دیگر نمی توان راه آهن را در منطقه انتظار داشت بنابراین براساس ظرفیت قانونی باید اعتبار مناسب برای راه آهن در نظر گرفت همچنین برای پروژه راه زاهدان به زابل که بیشترین ترافیک را دارد و تاکنون ۳۰ میلیارد تومان مطالبات پیمانکار است اعتباری در نظر گرفت تا زودتر این محور تکمیل شود و برای محورهای زابل به زهک، زابل به نهبندان و زهک به میلک اعتبارات لازم مصوب شود.

وی عنوان کرد: در بخش کشاورزی و منابع طبیعی که از ۶۰ هزار خانوار سیستانی که ۸۰ درصد آن ها را کشاورزان شامل می شوند انتظار می‌رود جهادکشاورزی بازپرداخت وام ها را بخشیده و تامین مالی آن انجام شود و ۱۶۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی نیز پرداخت شود.

رئیس سازمان بودجه و برنامه ریزی با عنوان اینکه مجوز واردات علوفه به سیستان و همچنین جابه جایی دام بومی پلاک دار سیستانی صادر شود، ابراز کرد: سرانه یارانه آرد در منطقه افزایش یابد و دستمزد لایه روبی انهار نیز به طور نقدی به مردم داده شود تا به صورت دستی انجام و اشتغال ایجاد شود.

بیمارستان تنفسی سیستان احتیاج به تجهیزات دارد

مالکی ادامه داد: با توجه به آمار بالای بیماران مسلول بزرگترین بیمارستان تنفسی در سیستان ایجاد شده اما تجهیزات آن را نمی توانیم تامین کنیم همچنین شهرداری های منطقه پایین ترین درآمد را در سطح کشور دارند بنابراین انتظار می رود در این دو مقوله کمک های لازم ارائه شود.

وی تاکید کرد: با توجه به شمار بالای معتادان مراکز گذر جهت بهبود معتادان در منطقه ایجاد شود و همچنین با توجه به اینکه کولرهای آبی منطقه در هنگام طوفان گل آلود می شوند کولر
گازی کم مصرف، سبد غذایی و لوازم زیستی به استان وارد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان با عنوان اینکه ۱۹۷ کیلومتر از کانال ها باید لایه روبی شود، ابراز کرد: شبکه فاضلاب زابل با عمر ۲۵ ساله و آزبستی بودن با مشکلات فراوان مواجه است همچنین فاضلاب زهک نیز به رودخانه ریخته می شود انتظار می رود بودجه ای برای این بخش درنظر گرفته شود، همچنین برای حفاظت محیط زیست و احیای تالاب بین المللی هامون ردیف ملی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark