داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی:
۲۵ میلیارد تومان به پروژه آب های ژرف اختصاص یافت/ اجرای این طرح برای اولین بار در خاورمیانه
کد مطلب: ۶۳۴۳۲
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۷
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: ۲۵ میلیارد تومان برای حفاری اولین چاه برای کشف آب های ژرف در سطح خاورمیانه به سیستان اختصاص یافت.
۲۵ میلیارد تومان به پروژه آب های ژرف اختصاص یافت/ اجرای این طرح برای اولین بار در خاورمیانه
حبیب الله دهمرده در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: به منظور رفع مشکلات منطقه که بر اثر خشکسالی به وجود آمده در تیر ماه سال ۱۳۹۵ طرح کشف آب های ژرف در منطقه سیستان را در حضور ستاری معاون رئیس جمهور در کمیسیون آموزش تحقیقات ارائه کردم.

وی افزود: برای انجام این طرح به طور کاملا علمی و دقیق مطالعات بسیاری انجام شد بنابراین در صفحه ۲۴۷ بودجه ۹۶ ردیفی تحت عنوان مطالعه آب های ژرف اختصاص یافت که پس از آن با حضور استاندار و معاون رئیس جمهور در تیر ماه سال جاری جلسه ای برگزار که نقاط قوت فراوانی در آن دیده می‌شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعد از تذکرات، مکاتبات و نطق های فراوان اولین قرارداد بین وزارت نیرو و بنیاد مستضعفان انعقاد و تجهیزات لازم برای حفاری فراهم شد تا قبل از تیرماه سال آینده اولین چاه اکتشافی به عمق دو هزار متر در سیستان حفاری شود.

دهمرده بیان کرد: با توجه به اهمیت آب در منطقه تذکر کتبی مبنی بر اینکه چرا تاکنون در رابطه با رسوب گذاری و تبخیر آب چاه نیمه ها، مطالعه آب های ژرف دشت سیستان و انتقال آب شرب زاهدان و زابل از دریای عمان اقدام عملی صورت نگرفته است، داده شد.

وی با بیان اینکه نقش بسیار مهم واساسی چاه نیمه ها برای سیستان و زاهدان بر هیچ‌کس پوشیده نیست، اذعان کرد: چاه نیمه ها با خطرات جدی پرشدن و تبخیر مواجه بوده که اگر اقدام جدی وعاجلی انجام نشود، این فرصت به تهدید تبدیل خواهد شد.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در ادامه این تذکر عنوان شد که با توجه به گرفتاری‌های توصیف ناپذیر مردم سیستان و وابستگی شدید انها به رودخانه هیرمند، چرا تاکنون در رابطه با مطالعه آبهای ژرف دشت سیستان کوچکترین اقدامی انجام نشده است؟

دهمرده با عنوان اینکه سالانه در جهان قریب به ۲۵ میلیارد مترمکعب اب از دریا نمک زدایی شده، اضافه کرد: در حالی که سواحل جنوبی خلیج فارس بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب در روز نمک زدایی می شود، متاسفانه سهم ایران قریب به ۴۵۰ هزار مترمکعب در روز یعنی کمتر از دو درصد ظرفیت جهانی است بنابراین وقت ان رسیده که به موازات سایر روش ها حداقل برای آب شرب زاهدان مرکز استان و زابل از این ظرفیت خدادای استفاده کرد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark