داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
گزارش اوشیدا از بلایی که خشکسالی بر سر سیستان آورد؛
نابودی انواع گونه های گیاهی و جانوری با خشکی تالاب هامون/ توقف ۹۰ درصدی رشد گونه های تالابی در سیستان
کد مطلب: ۶۴۱۳۴
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۳
خشکسالی و در پی آن خشکی تالاب هامون خسارات عظیمی بر سیستان وارد آورد که در این راستا نابودی انواع گیاهان و گونه های جانوری تنها بخشی از این خسارات به شمار می‌رود.
نابودی انواع گونه های گیاهی و جانوری با خشکی تالاب هامون/ توقف ۹۰ درصدی رشد گونه های تالابی در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ هامون روزگاری منبع درآمد و امرار معاش شمار زیادی از اهالی سیستان بود به طوری که با خشکی آن مشاغل کشاورزی، صیادی، دامپروری و صنایع دستی نیز رو به نابودی رفت.


توقف رویش گیاهی در هامون


رئیس اداره محیط زیست زهک عنوان کرد: خشکسالی چند سال اخیر در تالاب هامون رویش گیاهی تالابی را متوقف کرده است به طوری که بسیاری از گونه ها از قبیل گز و بته شور دیگر در تالاب رشد نمی کنند اما با این حال دریاچه قابلیت ان را دارد که با ورود آب دوباره این گونه ها رشد کنند.


مهدی سراوانی به خبرنگار اوشیدا گفت: تالاب هامون محل زندگی شمار زیادی از دامداران بوده اما با خشکی هامون رشد گونه های تالابی را تا ۹۰ درصد متوقف و سبب مشکلات فراوان برای دامداران شده است.

 در گذشته ۱۵۰ گونه جانوری در تالاب هامون زمستان گذرانی می‌کردند

سرپرست اداره محیط زیست زابل ادامه داد: تالاب هامون محلی برای زمستان گذرانی ۱۵۰ نوع پرنده مهاجر بوده به طوری که این پرنده ها از قبیل کنگر، انواع مرغابی، اردک، غاز، کاکایی در این تالاب در زمستان زندگی می کردند.

وی با بیان اینکه بعضی از گونه ها فقط منحصر به تالاب هامون بوده اند، اذعان کرد: قو یکی از زیباترین پرندگان است که در سال های پرآبی در تالاب هامون دیده می شد اما با خشکی هامون این پرنده زیبا در هنگام مهاجرت تنها از روی هامون عبور و وقتی متوجه خشکی آن می شود در انجا نمی ماند.

سراوانی اظهار کرد: از اول اسفند تا خرداد ماه در صورتی که تالاب آب داشت این پرندگان زیبا در تالاب هامون زمستان گذرانی و اقدام به زادآوری می کردند که با خشکی هامون این فرصت گرفته شد هرچند در سال گذشته که مقداری آب به هامون وارد شد چندین گونه پرنده در اطراف تالاب تخم گذاری کردند اما پس از تولد به دلیل خشکی هامون بیشتر این جوجه ها تلف شد هر چند اداره محیط زیست اقدام به جمع آوری کرد تا از اتلاف بیشتر آن ها جلوگیری شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر در حاشیه چاه نیمه سوم و چهارم بعضی از گونه ها در این فصل تخم گذاری و زادآوری تعداد محدودی از پرندگان مهاجر هستیم که اگر آب در تالاب وجود داشت و این پرندگان در آنجا تخم گذاری می کردند بسیار عالی بود.


هر هکتار تالاب هامون ۱۰۸ برابریک هکتار زمین کشاورزی سودآوری دارد


رییس اداره محیط زیست زهک اذعان کرد: در روز جهانی تالاب ها در همایشی که در زابل برگزار شود طبق گفته کارشناسان هر هکتار تالاب هامون ۱۰۸ برابر یک هکتار زمین کشاورزی از نظر اقتصادی صرفه دارد.

سراوانی با بیان اینکه انواع ماهی  از قبیل سفیدک، انجک، کپور و حتی ماهی قرمز در تالاب هامون زندگی و زادآوری می کردند اما در حال حاضر زندگی و زادآوری ان ها متوقف شده، اضافه کرد: چندین نمونه صدف در هامون زندگی می کردند اما سال هاست که در تالاب اثری از این صدف ها نیست.

وی بیان کرد: دیگر پرنده ای به شکل زاداوری در تالاب هامون وجود ندارد و در این ۲۰ سال آن گونه که در شان هامون باشد زادآوری وجود نداشته است.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark