داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
در پی وقوع زلزله در کشور؛
لزوم در نظر گرفتن بیمه عمومی با تعرفه پایین برای خسارت های ناشی از زلزله/ آموزش ها در حد تشریفاتی است
کد مطلب: ۶۲۰۳۷
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۷
زلزله یکی از پدیده های طبیعی به شمار می رود که هرساله با وقوع آن جان صدها تن در سراسر جهان گرفته می شود.
لزوم در نظر گرفتن بیمه عمومی با تعرفه پایین برای خسارت های ناشی از زلزله/ آموزش ها در حد تشریفاتی است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ علیرغم پیشرفت علم و تکنولوژی هنوز بسیاری از مسائل برای انسان کشف نشده به طوری که هنوز شخصی نتوانسته از زمان وقوع زلزله خبر دهد.

در بسیاری از کشورهای جهان از قبیل ژاپن زلزله هایی با شدت بالایی رخ می دهد اما به دلیل مهندسی بسیار خوب ساختمان ها و همچنین وجدان کاری سازندگان ساختمان ها با حداقل خسارت این واقعه به وقوع می پیوندد.

ایران نیز یکی از کشورهای زلزله خیز به شمار می رود به طوری که هر ساله چندین زلزله در آن به وقوع می پیوندد اما در این بین هر چند سال یکبار زلزله ای مهیب با تلفات انسانی بالا رخ می دهد که در این بین می توان به زلزله بم و یا رودبار اشاره کرد.

ساختمان ها و بناهای ساخته شده در اقصی نقاط کشور از مقاومت چندانی برخوردار نبوده به طوری که تاکنون در زلزله های به وقوع پیوسته شمار زیادی از مردم جان خود را از دست داده اند.

با دقت در ساخت و ساز و افزایش وجدان کاری به طور حتم می توان تلفات جانی و مادی ناشی از زلزله به طور بسیار وسیع کاست.

کمتر از ۴۸ ساعت از زلزله سرپل ذهاب که منجر به فوت شدن بیش از ۳۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از دو هزار نفر شده، گذشته و همچنان امدادرسانی ادامه دارد.

زلزله یک واقعیت انکار ناپذیر است

نماینده اسبق مردم زابل، زهک، نیمروز، هیرمند و هامون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: زلزله آیتی از آیات و نشانه های خداوند است تا ما را بیشتر به تفکر و تدبر وادارد.

عباسعلی نورا به خبرنگار اوشیدا گفت: اینگونه حوادث ناگوار آیاتی هستند تا تدبر کرد که بشر می تواند با علم و دانش از بروز بیشتر آسیب های آن جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه زلزله درسهای الهی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی و مدیریتی را نیز در پی دارد که باید از همه زوایا مورد بررسی و تدبر قرار گیرد، اضافه کرد: زلزله یک واقعیت انکار ناپذیر است بنابراین بعد زلزله تسلی دادن برای آرامش روح و روان آسیب دیدگان امر پسندیده و نیکویی است.

نورا ادامه داد: انتظار می رود با وقوع این زلزله ها همه مسئولین از خواب بیدار شوند و برای کاهش خسران زلزله ها اقدام موثری انجام دهند.

وی با بیان اینکه اگر مسئولی ابراز همدردی کند ولی در وظایفش اهمال ورزیده باشد بر آلام درد می افزاید و باید آن مسئول شرمنده و شرم سار باشد، خاطرنشان کرد: تسلی دادن به آسیب دیدگان لحظاتی آرامش می دهد ولی چرا از قبل برای کاهش آلام خسران زلزله اقدام لازم و کافی نمی شود.

محورهای مواصلاتی به درستی طراحی شود

نماینده اسبق مردم زابل و استاد دانشگاه ابراز داشت: جاده ها، مسیر ها، فرودگاه ها، پل ها و سیستم لجستیک باید طوری طراحی و اجرا شود که توسط زلزله مسدود نشود تا امکانات کمک رسانی مختل نشود، بنابراین حال وزارت راه این سوال را از خود کند آیا واقعا این طوری است؟

نورا با عنوان اینکه نظارت بر ساخت مسکن و طراحی آن طوری باشد که تحمل زلزله ها را داشته باشد و آیین نامه های نظام مهندسی رعایت شود، تاکید کرد: وزارت مسکن و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداریها، مهندسین ناظر، پیمانکاران و سازندگان و حتی خود مردم به وجدان خود رجوع کنند واقعا رعایت ایمنی های لازم در ساخت و ساز را انجام می دهند یا پول گرفته و امضا می کنند.

وی بیان کرد: اگر قانون اجرا شود و ساختمانی که بر اثر زلزله فرو می ریزد طراح، ناظر و دستگاه اجرایی آن محاکمه شود شاید کسی دیگر به خود اجازه سمبل کاری ندهد.

نورا با اشاره به اینکه آیا دادستان به عنوان مدعی العموم حاضر است به این مقوله وارد شود، افزود: بیمارستان ها باید ایمن ترین مکان باشند اما در یکی از فیلم های مجازی بیمارستانی را به تصویر کشیده بودند که سقفش ریزش کرده بود چرا سازنده و ناظر محاکمه نمی شوند و مردم باید جور آن را بکشند، چرا متنبه نمی شوند؟

استاد دانشگاه تاکید کرد: مناطق زلزله خیز و گسل های منطقه ای باید مورد مطالعه قرار گیرند و امکانات لازم برای امداد و نجات و درمان لازم در این مناطق فراهم شود تا در مواقع اضطرار مورد استفاده قرار گیرند نه اینکه منتظر امداد از دور دست ها بود تا خسران چندین برابر شود.

نورا بیان کرد: جالب است که متولیان بحران ها پس از حوادث با کوس و کرنا و تبلیغات وارد می شوند راستی اینان چرا قبل حوادث بیدار نیستند و در امور تدبر نمی کنند.

آموزش ها تشریفاتی است

نماینده اسبق مردم سیستان اظهار داشت: با توجه به زلزله خیز بودن کشور چه قدر نسبت به آموزش های مرتبط توجه شده؟ البته محدود کارهایی انجام شده که خیلی تشریفاتی است؛ همین مردم سر پل ذهاب چقدر آموزش دیدند؟

نورا اضافه کرد: طبق پرس و جو از این منظر مردم کمترین آموزش ها را دیدند و نمی دانند در سوانح تا امدادگران برسند چه باید کنند به همین دلیل خسارت ها دو چندان می شود.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد سیستم لجستیک هوایی با توجه به شرایط اقلیم کشور بسیار ضعیف می باشد، تصریح کرد: یکی از آلام بخش ترین کارها جبران خسران دیدگان می باشد، چرا کشور در این راستا اقدام موثری انجام نمی شود، چرا به فکر بیمه عمومی با تعرفه های پایین برای خسارت های ناشی از زلزله اقدام عاجل انجام نمی شود چه اشکالی دارد مجوز ساخت و ساز در مناطق زلزله خیز با صدور بیمه ساختمان و تجهیزات و جان انسان ها صادر شود.

انتهای پیام/ ف ب
Share/Save/Bookmark