داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
مدیرمسئول مؤسسه فرق و ادیان زاهدان:
ماه رجب فرصتی برای عبودیت و خودسازی است
کد مطلب: ۷۴۹۱۷
تاریخ انتشار:دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۲۹
مدیرمسئول مؤسسه فرق و ادیان زاهدان گفت: ماه رجب ماه خودسازی، اعتکاف، نزدیکی به خدا و فرصتی برای خودسازی و عبودیت خداوند است.
ماه رجب فرصتی برای عبودیت و خودسازی است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، ماه رجب ماه پر خیر و برکتی است که با انجام چند عمل مجوز ورود به بهشت برای کسی که خودسازی کرده باشد صادر و درهای رحمت و بخشش الهی به روی هر کسی باز می‌شود؛ ماهی که مناسبت‌های برجسته ای مانند ولادت امام محمدباقر(ع)، لیله الرغائب، میلاد امیرالمؤمنین(ع) و شکافته شدن کعبه و مبعث رسول خاتم(ص) در آن است و اعمال ویژه ای مانند اعتکاف و ادعیه خاصی برای استفاده از فرصت های این ماه وارد شده است.

ماه رجب ماه خودسازی، اعتکاف و نزدیکی به خداوند است و انسان باید در این ماه رجب برای تربیت نفس خویش بکوشد و اعمال نیک انجام دهد این ماه فرصتی ناب و استثنایی برای تزکیه و تهذیب روح و خودسازی است.

حجت الاسلام امید علیصوفی، کارشناس مذهبی و مدیرمسئول موسسه فرق و ادیان زاهدان در گفتگو با خبرنگار ما، با تبریک حلول ماه رجب گفت: ماه رجب ماه نیایش، برکت و ماه ایمان، از آثار و برکاتی بالایی برخوردار است.

وی افزود: یکی از ماه‌های پرفضیلتی که توجه به اعمال آن در روایات بسیار تأکید شده است ماه رجب است که اعمال مستحب فراوانی ازجمله نمازها، ادعیه و روزه برای این ماه عزیز سفارش شده است.

حجت الاسلام علیصوفی با بیان اینکه ماه رجب فرصت عبودیت، تهذیب نفس و برقراری ارتباط خالصانه با خداوند است، گفت: در روایات متعددی آمده است که اگر کسی فضائل ماه رجب را درک نکند، نمی تواند فضیلت ماه شعبان و رمضان را درک کند.

وی تصریح کرد: دعای ماه رجب، اعتکاف ماه رجب، نماز ماه رجب، همه وسیله ای است برای این که ما بتوانیم دل و جان خود را صفا و طراوتی ببخشیم؛ سیاهی‌ها، تاریکی ها و گرفتاری ها را از خود دور کنیم و خودمان را روشن سازیم، در حدیث قدسی آمده است: ماه رجب را ریسمانی بین خودم و بندگانم مقرر کردم و هر کسی چنگی به آن بزند به وصال خواهد رسید.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه ماه رجب مقدمه ای برای ماه شعبان و رمضان است، اظهار کرد: این سه ماه را شاید به سهولت بتوان، فصل عبادت و بهار عبادت نامید؛ که اگر بهار سه ماه دارد در اینجا نیز ما با سه ماه نورانی مواجه هستیم و خداوند ماه رجب را بر ماه های دیگری فضیلتی خاص قرار داده است ماهی که درهای رحمت به روی بندگانش باز می شود.
ماه رجب ماه خیر و بندگی
هر شخصی که در ماه رجب سه روز را روزهای پنج شنبه، جمعه، شنبه را روزه بگیرد ثواب بیشتر خواهد داشت و اشخاصی که توان روزه گرفتن را ندارند می توانند تسبیحات بخوانند تا ثواب روزه گرفتن را کسب کنند.
«سُبْحانَ اللهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاْعَزِّ الاْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ»

اعمال ماه رجب
این اعمال به دو صورت می باشد یکی بخش اعمال مشترک که می توان در همه روز ها انجام داد ولی بعضی اعمال مخصوص شب های خاص می باشد

اعمال خاص شب اول ماه رجب
در این ماه اذکار و ادعیه هایی منقول است که خواندن سوره توحید، ذکر شریف «لااله الا الله»، استغفار، صدقه دادن و روزه گرفتن بخشی از آنها به شمار می رود.
از رسول خدا (ص) نقل‌شده است که هنگامی‌که هلال ماه رجب را رؤیت می‌کرد، این دعا را می‌خواند: اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَیْنا بِالاْمْنِ وَ الاْیمانِ، وَ السَّلامَةِ وَ الاْسْلامِ، رَبّی وَ رَبُّکَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ؛ خدایا این ماه را بر ما نو کن به امنیت و ایمان و سلامت و دین اسلام پروردگار من و پروردگار تو (ای ماه) خدای عزوجل است.
همچنین از آن حضرت نقل شده است که وقتی هلال ماه رجب را می‌دید، می‌فرمودند: اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فی رَجَب وَ شَعْبانَ، وَ بَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَ اَعِنّا عَلَی الصِّیامِ وَ الْقِیامِ، وَ حِفْظِ اللِّسانِ، وَ غَضِّ الْبَصَرِ، وَ لا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ.

.پس از نماز مغرب، ۲۰ رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک‌بار سوره «حمد» و یک‌بار سوره «توحید» بخواند. رسول خدا صدر پاداش این عمل فرمود: هر کس چنین کند، به خدا سوگند خودش، خانواده‌اش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود و در قیامت به‌سرعت از صراط عبور خواهد کرد.

پس از نماز عشا، دو رکعت نماز به‌جا آورد، در رکعت اول «حمد» و «الم نشرح» را یک‌مرتبه و سوره «قل هو الله احد» را سه مرتبه خوانده و در رکعت دوم، سوره‌های «حمد»، «اَلَم نشرح»، «قل هو الله احد» و معوّذتین و سوره‌های ناس و فلق را یک بار بخواند و پس از سلام ۳۰ مرتبه بگوید: «لا اله الاّ الله» و ۳۰ مرتبه «صلوات» بفرستد.

اعمال شب سیزدهم ماه رجب

مستحب است در هر یک از ماه رجب و شعبان و رمضان آنکه در شب سیزدهم دو رکعت نماز بگزارند در هر رکعت حمد یک مرتبه و یس و تَبارَکَ المُلْکُ و توحید بخوانند. در شب چهاردهم چهار رکعت به دو سلام به همین کیفیت. در شب پانزدهم، شش رکعت به سه سلام به همین کیفیت است.

اعمال روز سیزدهم ماه

روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین على(ع) است و اولین روز از ایام البیض است و روزه گرفتن در این روز و دو روز بعد، ثواب فراوانى دارد و هر کس که بخواهد عمل «امّ داوود» را بجا آورد باید این سه روز را روزه بگیرد..
اعمال روز و نماز شب چهاردهم ماه رجب

شایسته است انسان در شب چهاردهم، چهار رکعت نماز بگزارد «هر دو رکعت به یک سلام» و در هر رکعتى «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند، در روز چهاردهم ماه رجب روزه گرفتن پاداش فراوانى دارد، در روایتى از رسول خدا(ص) مى‌خوانیم: «هر کس که روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند پاداشى به وى عنایت کند که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلبى خطور کرده باشد.
فضیلت و اعمال شب نیمه رجب

شب نیمه ماه رجب؛ شب ارزشمندى است که چند عمل در آن وارد شده است؛ اول، غسل؛ دوم؛ احیاى آن شب به عبادت که فضیلت بسیار دارد. سوم؛ زیارت امام حسین علیه السلام که زیارت آن حضرت در شب و روز نیمه رجب مورد تأکید قرار گرفته است. چهارم؛ شش رکعت نماز بگذارد «هر دو رکعت با یک سلام» و در هر رکعتى «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند. همانگونه که از امام صادق(ع) روایت شده است که «باید در شب پانزدهم، شش رکعت نماز گزارد «هر دو رکعت به یک سلام» و همان سوره‌ها را در هر رکعت خواند». پنجم؛ بجا آوردن ۳۰ رکعت نماز، که در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و ۱۰ مرتبه سوره «توحید» را بخواند، در روایتى از رسول خدا صلى الله علیه و آله پاداش فراوانى براى این نماز ذکر شده است. ششم؛ ۱۲ رکعت نماز(هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار «حمد» و یک بار «سوره» را مى خوانى و پس از پایان نماز‌ها هر یک از سوره هاى «حمد»، «فلق»، «ناس»، «توحید» و «آیةالکرسى» و همچنین سوره «قدر» را چهار مرتبه مى خوانى و پس از آن، چهار مرتبه مى گویى: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَاالهَ إِلَّا اللَّهُ وَاللَّهُ اکْبَر؛ خداوند، متعال پاک و منزّه است، و ثنا مخصوص اوست، و نیست خدائی سزاوار پرستش مگر خداوند و او بزرگ‌تر است از اینکه او را وصف کنند». سپس مى گویى: أللَّهُ أللَّهُ رَبِّی، لا أُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً، ما شاءَ اللَّهُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ»، این نماز را «سیّد» در «اقبال» از امام صادق علیه السلام روایت کرده است.
Share/Save/Bookmark