داخلی آرشيو خبر صفحه 
۲
امتیاز مثبت 
۱
 
اوشیدا گزارش می دهد:
جای خالی «چَغَک» در مطالعات پژوهشی دانشگاه ها/ از درمان رماتیسم و لکه های پوستی تا جلوگیری از سقط جنین
کد مطلب: ۶۰۳۲۷
تاریخ انتشار:شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۶
سرزمین سیستان و بلوچستان سرشار از انواع گیاهان و بوته هایی است که سرشار از خواص دارویی بی نظیری است.
جای خالی «چَغَک» در مطالعات پژوهشی دانشگاه ها/ از درمان رماتیسم و لکه های پوستی تا جلوگیری از سقط جنین
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ طبیعت بکر سیستان و بلوچستان نعمتی ارزنده وبی نظیری است که خداوند در اختیار مردم سخت کوش این دیار گذاشته که با کمی همت و اراده می توان از آن در راستای رشد و رونق منطقه بهره برد.

سیستان و بلوچستان از محرومیت بسیار سختی برخوردار است اما با بهره برداری از گیاهان دارویی که از شمال تا جنوب آن گسترده شده و فراوری و فروش آن در بازارهای ملی و بین المللی می توان علاوه بر اشتغالزایی برای جمعیت جوان بالای آن زمینه های معرفی چهره متفاوت این استان را به جهانیان فراهم آورد.

چغک یکی از ظرفیت های بالای گیاهان دارویی در استان به شمار می رود که در زمینه های مختلف کاربرد زیادی دارد که در این راستا می توان به درمان رماتیسم و لکه های پوستی و جلوگیری از سقط جنین اشاره کرد.

جای چغک در مطالعات و تحقیقات دانشگاهی خالی است

دبیر اتاق فکر جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: گیاه دارویی «چَغَک» یا کهورَک، گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود ۳۰ تا ۱۱۰ سانتی‌متر که در استان سیستان و بلوچستان به‌وفور یافت می‌شود.

عباس نورزایی به خبرنگار اوشیدا گفت: چغک مقاومت زیادی نسبت به شوری دارد و علف هرز بسیار سمج و مقاومی محسوب می‌شود.

کارشناس ارشد توسعه روستایی ابراز کرد: این گیاه دارویی، دارای خواص شگفت‌انگیزی است که جای آن در طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ما خالی است.

چغک حاوی ۶۸ درصد پروتئین است

رتبه یک مشاوره در گروه توسعه روستایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: برگ و میوه‌ی این گیاه، حاوی ۶۸ درصد پروتئین است و از گل‌های آن برای جلوگیری از سقط جنین استفاده می‌شود و خاصیت پاک‌کنندگی دارد.

نورزایی در ادامه گفت: قسمت‌های گوشتی بین دانه‌ها در میوه برای درمان آسم، روماتیسم و لکه‌های پوستی استفاده می‌شود و از جوشانده‌ی میوه و ریشه‌ی گیاه، برای درمان افراد دیابتی استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: معمولاً از میوه‌های خیس‌خورده‌ی چغک در آب، برای درمان بعضی بیماری‌های کلیوی و ادراری استفاده می‌شود همچنین این گیاه بی‌نظیر باعث درمان گرفتگی عضلات ناشی از استرس، کاهش فشارخون، قندخون و درد قفسه‌ی سینه می‌شود.

رئیس گروه پژوهشی برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی بیان کرد: میوه و بوته‌ی این گیاه به‌ صورت پودر شده برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شود.

نورزایی تاکید کرد: از دیرباز مردم و به ویژه عشایر استان سیستان و بلوچستان، میوه‌ی این گیاه را که «مُشُلگ» می‌نامند، ساییده، پودر آن را با روغن حیوانی مخلوط می‌کنند و به عنوان یک نوع پماد طبیعی بر روی زخم‌های عمیق و عریض می‌گذارند، قدرت ترمیم بالایی دارد و به سرعت زخم را جمع می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این ایده را محققین علاقمند در حوزه‌ی پزشکی به بوته‌ی آزمایش برده، نوآوری مورد تصور را به کارآفرینی مطلوبی تبدیل و از این ظرفیت بالای استان، برای ارتقاء وضعیت رفاهی مردم استفاده شود.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark
علي اكبر صفري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۲-۰۱ ۱۷:۱۹:۱۷
سلام وقت بخير ، من پژوهشگر داروسازي هستم ، اين كاربردهايي كه اشاره داشتيد در كدام مناطق بعنوان مصرف بومي مي باشد ؟ آيا تجويز كنندگان آن در دسترس هستند ؟ (16028)
 
علي اكبر صفري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۲-۰۱ ۱۷:۱۹:۱۷
سلام وقت بخير ، من پژوهشگر داروسازي هستم ، اين كاربردهايي كه اشاره داشتيد در كدام مناطق بعنوان مصرف بومي مي باشد ؟ آيا تجويز كنندگان آن در دسترس هستند ؟ (16029)