داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
وزیر کشور:شرع، اخلاق و قانون مبنای وزارت کشور در برگزاری انتخابات بود
کد مطلب: ۴۸۳۶۷
تاریخ انتشار:شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۵
وزیر کشور انتخابات را برگرفته از اصول قانون اساسی دانست و گفت: وزارت کشور به نمایندگی ا ز دولت جمهوری اسلامی ایران، در طراحی حرکت برای اجرای انتخابات، محکمات شرعی، قانونی و اخلاقی را مبنای کار خود قرار داد.
وزیر کشور:شرع، اخلاق و قانون مبنای وزارت کشور در برگزاری انتخابات بود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: عبدالرضا رحمانی فضلی روز شنبه در آیین گشایش مجلس دهم با ارائه گزارشی از روند برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از رهبر معظم انقلاب که با رهنمود و ارشادات حکیمانه و مدبرانه خویش در برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی راهگشای مسیر بودند و رئیس جمهوری برای فراهم ساختن بستر مناسب برای برگزاری انتخابات تشکر کرد.
رحمانی فضلی گفت: انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی است و اصل ششم قانون اساسی اداره امور کشور را تنها از طریق اتکا به آرای عمومی ممکن می داند و اصل هفتم نیز مجلس شورای اسلامی را از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور دانسته است. صلاحیت قانون گذاری، اختیارات نظارتی و قابلیت پاسخ خواهی، دلالت بر نقش کلیدی وجایگاه محوری و آینده سازی مجلس شورای اسلامی دارد.
وزیر کشور اظهارداشت: تاکیدات مهمی که در قانون اساسی بر ضرورت تشکیل مجلس، چگونگی انتخاب نمایندگان و وظایف و اختیارات مجلس شده است، حاوی الزاماتی است که مطابق آن برگزار کنندگان و تمهیدکنندگان انتخابات باید تمام پیش بینی ها و مقدمات لازم را به منظور تشکیل مجلسی شایسته و منتخب واقعی مردم فراهم کند.
وی افزود: وزارت کشور به نمایندگی از دولت در طراحی مسیر حرکت برای تمهید مقدمات و روند اجرای انتخابات محکمات شرعی، قانونی و اخلاقی را مبنای کار خود قرار داده و با اذعان به مسئولیت ملی مجموعه عوامل دست اندرکار در دولت، حاکمیت و عرصه های سیاسی و اجتماعی، حرکت خود را بر مبنای اصول راهبردی مشخص دنبال کرد.
رحمانی فضلی یادآور شد: وزارت کشور با عنایت به اصول قانون اساسی، توصیه های امام راحل، رهنمودهای روشنگرایانه رهبر معظم انقلاب، چارچوب های ابلاغی رییس جمهوری و سیاست های مصوب دولت برگزاری انتخابات را بر پایه چند اصل مهم مشارکت حداکثری، رعایت حق الناس، بی طرفی کامل، قانون محوری و استقرار امنیت کامل و آرامش عمومی استوار ساخت.
وی ادامه داد: با درک اینکه انتخابات عرصه ظهور و تجلی حاکمیت مردمی و ملی نظام محسوب و در واقع نمایانگر اراده مردم در اعمال حاکمیت است تمامی تلاش ها در راستای صیانت ار آرای مردم بکار گرفته شد.
وزیر کشور تصریح کرد: بر همین اساسی ضمن تاکید بر بی طرفی کامل توسط مجریان به منظور حفظ هرگونه شائبه جانبداری جناحی و حزبی در جریان برگزاری انتخابات، نظام های نظارتی و کنترلی موثری برای اطمینان از حفظ بی طرفی مجریان تدارک دیده شد.
رحمانی فضلی افزود: ملت فهیم و هوشیار ایران با اطمینان کامل به این روند مشارکت مثال زدنی را در تعیین سرنوشت خود رقم زدند. بی شک برگزاری انتخابات در تراز شاخص های نظام جمهوری اسلامی ایران جز با همکاری صمیمانه دستگاه ها و نهادهای مسوول امکان پذیر نبود.
وی به اقدامات، برنامه ریزی ها و عملکرد وزارت کشور و دیگر سازمان های مسوول در برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: ستاد انتخابات کشور به ریاست معاون سیاسی و کمیته شش گانه آن با مسوولیت معاونین وزارت کشور در دوم اردیبهشت 1394 به فاصله 10 ماه از برگزاری انتخابات تشکیل شد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: همچنین ستادهای متناظر در استان ها تشکیل شد و با بهره گیری از اختیارات قانونی، ابلاغ مصوبات راهبردی و پیگیری مستمر اجرای آن زمینه برگزاری انتخابات باشکوه را فراهم کرد.
وزیر کشور به برگزاری 40 جلسه ستاد مرکزی و بیش از دو هزار جلسه ستادهای متناظر در استان ها اشاره کرد و افزود: به منظور ارتقای دانش و مهارتهای انتخاباتی مجریان و دست اندرکاران برگزاری انتخابات در سراسر کشور طرح جامع آموزش مجریان انتخابات شامل محورهای متعددی مانند تهیه و تدوین متون متعدد آموزشی و برگزاری 27 همایش توجیهی در سراسر کشور آن هم در سطوح مختلف مدیریتی و کارشناسی با حضور رئیس و اعضای ستاد انتخابات کشور و بیش از 960هزار دست اندرکار برگزاری انتخابات طراحی و اجرا شد.
وزیر کشور گفت: در همین راستا برای نخستین بار به منظور حصول اطمینان از اشراف و تسلط مجریان بر قوانین و مقررات، آزمون جامعی از تمام فرمانداران و بخشداران سراسر کشور به عمل آمد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: در این دوره از انتخابات به دلیل همزمانی برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و وجود شرایط ویژه رقابتی میان جریان های سیاسی و هواداران آنها از حساسیت بالایی برخوردار بود و گروهک های معاند تروریستی و سرویس های بیگانه نیز به همین طریق در صدد انجام اقدامات خرابکارانه و ایجاد ناامنی در کشور بودند.
وزیر کشور گفت: از حدود شش ماه قبل برگزاری انتخابات «اطلس امنیت انتخابات» تهیه شد و حوزه های انتخابیه ای که بر اساس برآوردهای جامعه اطلاعاتی و امنیتی و شورای تامین استان ها و شهرستان احتمال درگیری و بروز تنش در آنها وجود داشت مشخص و تمهیدات لازم برای پیشگیری از شکل گیری و تشدید تنش و ناامنی اتخاذ و توسط دستگاه های عضو شورای امنیت کشور بویژه وزارت اطلاعات ، نیروی انتظامی، استانداران و فرمانداران به مورد اجرا درآمد.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: ستاد راهبردی امنیت انتخابات کشور برای اولین بار با حضور اعضای اصلی شورای امنیت کشور و با مسئولیت معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور تشکیل و با برگزاری جلسات منظم نسبت به رصد مسایل امنیتی اقدام کرد.
وی افزود: تعداد 250هزار نفر از نیروهای نظامی، امنیتی و انتظامی برای تامین انتخابات به کارگیری شد، همچنین تعداد40فروند بالگرد ، چهار هواپیما و چهار فروند شناور نیز برای تسهیل در حابجایی صندوق ها اقدامات لازم را انجام دادند.
وزیر کشور گفت: نتیجه آن اقدامات حاصل این بود که همراه با نشاط انتخاباتی و پیشگیری کامل از بروز وقایع امنیتی منجر به تلفات و آسیب های جانی بود که در تمام دوره ها انتخابات بی نظیر بود.
رحمانی فضلی گفت:‌ از آنجایی که که وزارت کشور بنا به تبصره ماده 25 قانون انتخابات علاوه بر مسئولیت اجرای قانون، مسئول اجرای حسن انتخابات است با رویکرد پیشگیری از بروز تخلفات و هر گونه سوء جریان، شبکه هوشمند، فراگیر و منسجم بازرسی انتخابات را راه اندازی کرد.
وی گفت: بر همین اساس برای نخستین بار بکارگیری 60هزار نیروی متعهد و آگاه از اقشار مختلف مردم در سطوح بازرسی، سربازرس ، هیات های بازرسی شهرستان و استان، بازرس ویژه و هیات مرکزی بازرسی انتخابات در تمام شعب اخذ رای مستقر و تعیین شدند.
وزیر کشور افزود: در این دوره با استفاده از فناوری های نوین در امر بازرسی با نگاه بهره گیری از ظرفیت مردمی در برگزاری قانون انتخابات در قالب سامانه هوشمند بازرسی انتخابات محقق شد.
رحمانی فضلی افزود: هماهنگی با شورای نگهبان در خصوص تعیین روز هفت اسفند 94 برای برگزاری همزمان دو انتخابات و نیز در تاریخ دهم اردیبهشت 95 برای برگزاری مرحله دوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از هماهنگی های بین بخشی محسوب می شود.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :