داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
بلومبرگ: اروپا به رغم نظرات ترامپ، به بهبود روابط با ایران مشتاق است
کد مطلب: ۵۷۶۰۰
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۷
شبکه خبری بلومبرگ با اشاره به حضور نمایندگان شرکت های داروسازی و خودروسازی اروپایی در سفر نخست وزیر سوئد به ایران، نوشت: در حالی که «دونالد ترامپ» از ایران فاصله می گیرد، اروپا (در بهبود روابط با ایران) به جلو گام بر می دارد.
بلومبرگ: اروپا به رغم نظرات ترامپ، به بهبود روابط با ایران مشتاق است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" این شبکه خبری روز چهارشنبه در گزارشی افزود: مردان و زنانی به نمایندگی از شرکت «آسترازنکا» (شرکت انگلیسی-سوئدی و چندملیتی داروسازی) و شرکت خودروسازی و صنایع سنگین اسکانیا به همراه «استفان لوون» (نخست وزیر سوئد) به تهران سفر کردند.
لوفان نخستین نخست وزیر سوئد است که از زمان تلاش های میانجیگرایانه کشورش در جنگ ایران و عراق در دهه 1980، رسما از ایران دیدار کرد.
این هیات 75 نفره انجام معاملات تجاری با ایران را هدف قرار می دهد، اما مسائل سیاسی گریزناپذیر است: در حالی که آمریکا در دولت ترامپ از ایران فاصله می گیرد، اروپا به جلو گام بر می دارد، در حالی که تمایلی به کنار گذاشتن سالها دیپلماسی پرپیچ و خم ندارد.
«آن لینده» (Ann Linde) وزیر تجارت سوئد در مراسمی در 11 فوریه (23 بهمن) با حضور وزیران و تجار ایرانی گفت ایران بزرگترین بازار صادرات سوئد در خاورمیانه است و ما امیدواریم که این روند دوباره آغاز شود.
رهبران اروپایی قویا از توافق هسته ای شش کشور با ایران در سال 2015 حمایت کرده اند، توافقی که ترامپ آن را بدترین توافق توصیف کرد. اروپایی های به دنبال آن هستند که شرکت هایشان در بازار بزرگ بکر ایران که دارای جمعیتی 80 میلیونی است پیشرفت کند.
در عین حال انگیزه قویتری برای تقویت سیاستمداران میانه رو و در راس آنها «حسن روحانی» رئیس جمهوری پدید آمده است، که بهترین فرصت برای ایران قلمداد می شود. اکنون فضای بازتری در ایران ایجاد شده و تمایل بیشتری برای همکاری جهت رفع تنش های خاورمیانه دارد. روسیه یکی دیگر از امضاکنندگان توافق نیز از متحدان اصلی ایران است.
«الی گرانمایه» کارشناس سیاسی برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای شورای روابط خارجی اروپا در تماس تلفنی با بلومبرگ گفت: اروپایی ها به دنبال دولتی در ایران هستند که به توافق پایبند باشد و به تعامل با اروپا که آغاز شده ادامه دهد. روحانی که ایران را در سال 2013 از انزوا خارح کرد با رقابت برای انتخاب دوباره در انتخابات ماه مه با مخالفان تندرویی که به روابط نزدیک تر با غرب مظنون هستند، مواجه است.
دیدار هیات سوئدی در فاصله دیدار یک هیات عالیرتبه از مقامات سیاسی و تجاری فرانسه به ریاست «ژان مارک ارو» (وزیر امور خارجه) و همایش صنعت خودرو در تاریخ 12 فوریه (24 بهمن) با حضور مدیران اجرایی ارشد شرکت های پژو، سیتروئن، رنو و هیوندا انجام شد.
«ژان کریستوف کِمار» (Jean-Christophe Quemard) مدیر خاورمیانه و آفریقای شرکت پژو درباره سفرش به ایران گفت در کمتر از دو سال گذشته 25 بار از ایران دیدن کرده است.
وی درباره اینکه آیا سفر اخیرش تحت تاثیر سیاست های ترامپ بوده است، گفت: زمان تغییر کرده و باید به دیدن چهره های ما در تهران عادت کنید.
لینده وزیر تجارت سوئد گفت: پیدا کردن راهی برای فاینانس تجارت در ایران چالشی بزرگ است. سازمان اعتبار صادرات سوئد (SEK) تلاش های بیشتری را برای تضمین وام های کوتاه مدت انجام داده اما تامین مالی توافقات بلندمدت همچنان مشکل ساز است. نظام بانکداری ایران پس از سالها محرومیت (به دلیل تحریم های غرب پیش از برجام) از فاینانس بین المللی بکندی روند احیا را طی می کند.
یک مقام دولتی فرانسوی می گوید: وزارت خزانه داری فرانسه قصد دارد وام های مستقیمی را به صاحبان فعالیت های تجاری که قصد همکاری با ایران دارند، اعطا کند.
گروه لابی تجاری فرانسه، مدف اینترنشنال (Medef International) هم دفتری را در ایران گشوده است.
بانک توسعه (KFW) آلمان درباره اعطای وامی به ارزش 1.2 میلیارد یورو برای ایجاد خط ریلی در ایران در ماه نوامبر (آبان) توافق کرد و این در حالیست که آژانس اعتبار صادرات و گروه تجاری (CDP) ایتالیا پارسال حدود 9میلیارد یورو وام و ضمانت ارائه دادند.
«فرانسوا سنمو» (Francois Senemaud) سفیر فرانسه در تهران در همایش خودرو از همه سهامداران خواست به موفقیت توافق با ایران کمک کنند و گفت ما تلاش می کنیم سهم خود را بهترین شکل در این زمینه ایفا کنیم.
به گزارش ایرنا، نخست وزیر سوئد بیست و سوم بهمن ماه در صدر یک هیات بزرگ اقتصادی از جمله شامل چند وزیر و مدیران 70 شرکت مانند اسکانیا، اریکسون، الکتا، ولوو، آ.بی.بی، گروه سنسیس گاتسو، بانک دانسکه، آژانس مالی یی.کی.ان، آژانس انرژی سوئد، آژانس حفاظت از محیط زیست، اداره پست و ارتباطات سوئد و اتحادیه صنعت و فلزکاران سوئد با هدف توسعه مناسبات بین دو کشور وارد تهران شد.
در دیدار رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر سوئد، پنج سند همکاری در زمینه های فناوری، علوم و تحقیقات، امور جاده ای، ارتباطات و فناوری اطلاعات و امور زنان و خانواده امضا شد.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :