داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
نشست فوق العاده وزرای سازمان همکاری اسلامی فردا با حضور ظریف در مالزی برگزار می شود
کد مطلب: ۵۶۹۵۳
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۴
نشست فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز پنجشنبه با حضور 'محمدجواد ظریف' رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار می شود.
نشست فوق العاده وزرای سازمان همکاری اسلامی فردا با حضور ظریف در مالزی برگزار می شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" این نشست به درخواست مالزی برگزار می شود و در آن بحران مسلمانان روهینگیا میانمار که این کشور آن ها را شهروند خود محسوب نکرده و طی سال های گذشته مورد اذیت و آزار دولت و بوداییان تندرو قرار گرفته اند، مورد بررسی قرار می گیرد.
وزیر امور خارجه ایران پیش از این تاکید کرده بود نشست فوق العاده وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در کوالالامپور برای رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگا موید عمق نگرانی دولت های اسلامی در باره وضعیت جاری در آن منطقه است.
مرحله جدید بحران مسلمانان روهینگیا از اکتبر سال گذشته پس از چند حمله به ایستگاه های پلیس میانمار در نزدیک مرز بنگلادش و کشته شدن چند پلیس آغاز شد و پس از آن بیش از یکهزار خانه روهینگیایی ها در استان راخین به آتش کشیده شده و ده ها هزار نفر این کشور را ترک کرده و به بنگلادش پناه برده اند.
این شرایط که با صدها کشته این اقلیت قومی میانمار همراه بود باعث واکنش کشورهای منطقه از جمله مالزی و اندونزی شد تا جایی که 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی 'آنگ سان سوچی' مشاور دولت و وزیر خارجه میانمار را به 'نسل کشی' متهم کرد.
مالزی که کمک های انساندوستانه انجمن های غیردولتی این کشور تاکنون توسط مقامات میانمار مجوز ورود به استان راخین دریافت نکرده است برای فشار بیشتر بر میانمار خواستار نشست فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی شد.
قرار است نشست کارشناسان ارشد کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی صبح پنجشنبه در مالزی برگزار شود و یکی از مقامات بلندپایه وزارت امور خارجه کشورمان در آن شرکت می کند.
نشست فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی نیز بعداز ظهر پنجشنبه با حضور 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان و همتایان خود از دیگر کشورهای اسلامی در کوالالامپور برگزار می شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از این در نامه ای به 'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز نگرانی کرده و از دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته است فعالانه و در تعامل با دولت میانمار گام های اساسی برای پایان دادن به نگرانی های جدی جامعه بین المللی درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا بردارند.
وی با استناد به گزارش های معتبر از جمله اظهارات 'ویجی نامبیار' مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل در خصوص میانمار در مورد وخامت وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا، نوشت: مسلمانان روهینگیا علاوه بر اینکه از مهمترین حق اساسی و اولیه خود یعنی تعلق به سرزمین و دولتی که از آنها حمایت کند محروم شده اند، روزانه در معرض کشتار و رفتارهای خشن و غیر انسانی هستند. بسیاری از آنان مجبور به ترک خانه و آواره شدن در کشورهای دیگر شده اند.
ظریف این وضعیت را در تناقض آشکار با مفاد منشور ملل متحد و اسناد بنیادین حقوق بشر دانست که باعث نگرانی عمیقی در جامعه جهانی و نیز مسلمانان جهان شده است.
'سیدحمید البار' نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور میانمار نیز روز چهارشنبه از سازمان ملل متحد خواست مانع افزایش بیشتر خشونت علیه مسلمانان روهینگیا و جلوگیری از نسل کشی دیگری مانند کامبوج و رواندا در ایالت راخین میانمار شود.
وی گفت که این حملات و خشونت های جدید که از 9 اکتبر 2016 (18 مهر) آغاز شده است دستکم 86 کشته برجای گذاشته و حدود 66 هزار نفر به بنگلادش فرار کرده اند.
وی در گفت وگویی در کوالالامپور پیش از نشست فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که 57 نماینده دارد، این شرایط را باعث نگرانی بین المللی دانست و گفت: ما نمی خواهیم شاهد نسل کشی دیگری مانند آنچه در کامبوج و رواندا اتفاق افتاد، باشیم.
پناهندگان، ساکنان استان راخین میانمار و گروه های حقوق بشر می گویند نظامیان میانمار با کشتار مردم، زنان روهینگیا را نیز مورد آزار جنسی قرار داده و خانه های مردم را در عملیات نظامی در شمال ایالت راخین به آتش کشیده اند.
دولت عمدتا بودایی میانمار که توسط 'آنگ سان سوچی' برنده جایزه صلح نوبل اداره می شود، این اتهامات را رد کرده و ادعا می کند بسیاری از گزارش ها ساختگی هستند و تاکید دارد نزاع در ایالت راخین که بسیاری از روهینگیایی ها در آنجا زندگی می کنند، یک موضوع داخلی است.
یک سخنگوی دولت میانمار اعلام کرده است در نشست سازمان همکاری اسلامی در مالزی حضور ندارد چون یک کشور اسلامی نیست، اما اقدامات این کشور به روشنی به اعضای 'آ.سه.آن' در آخرین دیدار در ماه دسامبر سال گذشته منتقل شده است.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :