داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارشی از پیامدهای خرید و فروش ماده مخدر ناس در جامعه؛
جوانان قربانیان اصلی بسته های سبز رنگ توهم زا / تحفه ای از همسایه شرقی کشور
کد مطلب: ۴۰۱۰۳
تاریخ انتشار:جمعه ۱۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
در سال‌های اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده‌ها موج فزاینده ای به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم‌ زا تبدیل شدند.
جوانان قربانیان اصلی بسته های سبز رنگ توهم زا / تحفه ای از همسایه شرقی کشور
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: در سال‌های اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده‌ها موج فزاینده ای به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم‌ زا تبدیل شدند. در منطقه سیستان فروش ناس به راحتی و در بازارهای شهرستان زابل و سایر مناطق سیستان خرید و فروش می شود و چه بسا برخی از کانونهای فروش این ماده مخدر در مسیر مدرسه دانش آموزان در کنار دکه های فروش سیگار به فروش می رسد که خود زنگ خطری برای ورود دانش اموزان ناآگاه به سمت مصرف این ماده مخدر است و فرد را به سمت مواد مخدر صنعتی می کشاند،بنابراین هوشیاری خانواده ها و نظارت بیشتر مسئولین ذیربط را در خصوص پیامدهای خرید و فروش آسان ماده مخدر ناس را در سطح جامعه می طلبد.

ناس که برگرفته از کلمه نسوار است در اصل نوعی تنباکوی کوبیده شده و مخلوط با کمی آهک است که متشکل از نیتروز آمین های اختصاصی تنباکو به عنوان عمده ترین عامل سرطانها ،نیکل ،کادمیوم ،پولونیم۲۱۰،نیتراتها ، آرسنیک ، کروم، هیدرالازین و استالدئید می باشد.

این ماده در اصل جویدنی در طی سالیان متوالی به ماده ای غیر تدخینی و پرمصرف تبدیل شد. ناس را در جلو دهان میان لب و دندان میریزند و اقلام دیگر آن مانند پن پرک در دستمال کاغذی ریخته می شود و بالای لب گذاشته می شود که بتدریج حالت کاذب نشاط آوری به فرد می دهد.

ناس بیشتر در افغانستان کشت می شود و مردم مناطق ایران، بیشتر مناطق افغانستان و پاکستان و قسمتهایی از هند، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان از نسوار استفاده می کنند. در سوئد و نروژ از آنجاکه استعمال دخانیات در اماکن عمومی منع قانونی دارد مصرف ناس رواج یافته است.


 

علی اکبر نصیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در این خصوص با اشاره به اینکه ناس نوعی محرک است و موجب افزایش توان کاری فرد می‌شود،‌ گفت: ناس مثل ماده مخدر شیشه یا هرویین نیست که موجب توهم، هذیان و یا عامل خطر باشد و تنها عامل تحرک محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌هایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی و بروز بیماری‌های اخلاقی را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی می‌شود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور می‌شود که به مواد مخدرهای قوی‌تر مانند شیشه و هروئین روی آورد.

نصیری معتقد است: مصرف ماده مخدر ناس سرطان‌‌های دستگاه گوارش فوقانی از جمله سرطان مری را به دنبال دارد.

این روزها یکی از مهمترین جبهه‌هایی که دشمن سعی دارد در آن به جامعه ضربه وارد کند بحث مواد مخدر است در این راستا افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی یکی از مهمترین سیاست‌های دشمن است.

 

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark