داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
خوزستان برای تامین گوشت گوساله به سیستان و بلوچستان روی آورد
کد مطلب: ۳۹۲۳۱
تاریخ انتشار:شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۸
رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گاو،گوساله و گوسفند اهواز گفت: استان خوزستان برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت گوساله از استان سیستان و بلوچستان گوشت گوساله وارد می کند.
خوزستان برای تامین گوشت گوساله به سیستان و بلوچستان روی آورد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا"سید اصغر حسینی اظهار کرد: قرار بر این بود که با تعطیلی کشتارگاه سنتی، انتقال کامل کشتار دام سنگین به کشتارگاه صنعتی اهواز از ۱۴ مرداد جاری آغاز شود اما از یک هفته گذشته تاکنون تنها یک تا ۱۰دام سنگین در این کشتارگاه ذبح شده است.

وی گفت: به دلیل دریافت عوارض زیاد از قصاب ها برای کشتار دام سنگین توسط کشتارگاه صنعتی پیش بینی افزایش قیمت گوشت گوساله در بازار اهواز وجود دارد البته دامداران اهوازی نیز تعداد دام کافی برای کشتار ندارند و این دو مهم باعث کاهش گوشت گوساله و افزایش احتمالی قیمت آن شود.

وی اظهارکرد: به عنوان مثال برای کشتار هر راس دام سنگین ۷۵۰ هزار ریال از قصاب دریافت می شود، و در مجموع کشتار هر راس دام مثل حمل دام و... تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال برای قصاب هزینه دارد.

وی افزود: متاسقانه بابت کشتاردام سنگین در کشتارگاه صنعتی اهواز به دلایل مختلف از قصاب پول دریافت می شود و این کار باعث ضرر قصاب می شود.

حسینی افزود:برای تامین گوشت گوساله و جلوگیری از افزایش احتمالی قیمت گوشت گوساله در بازار اهواز تصمیم گرفته شده که گوشت گوساله از استان سیستان و بلوچستان وارد اهواز شود.

وی اظهار کرد: پیش بینی می شود که با آغاز به کار رسمی کشتار دام سنگین در کشتارگاه صنعتی و وضعیت دریافت عوارض و ظرفیتی که دارد روزانه کمتر از یکصد راس دام سنگین کشتار شود.

رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گاو،گوساله و گوسفند اهواز با اشاره به وضعیت کشتار دام سبک در کشتارگاه صنعتی اهوازگفت: کشتار دام سنگین با مشکلات زیادی حدود دوماه پیش بطور آزمایشی در کشتارگاه صنعتی اهواز آغاز به کار کرد این کشتارگاه ظرفیت کشتاردام سبک زیر یک هزار راس را دارد.

وی گفت: هم اکنون کشتار دام سبک در کشتارگاه صنعتی اهواز درحال انجام است اما وضعیت فعالیت کشتارگاه صنعتی مورد رضایت قصاب ها و دامداران اهوازی نیست.

معاون فرماندار اهواز نیزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:کشتار دام سنگین در کشتارگاه صنعتی اهواز به صورت مرحله ای و در تعداد کم در حال انجام است.

هدایت ا... زارع زاده با بیان اینکه در ابتدا روزانه ۱۰ راس دام به کشتارگاه صنعتی منتقل می شود، افزود: اهواز روزانه به ۱۲۰ تا ۱۳۰ راس دام سنگین نیاز دارد و برنامه ریزی شده که در مدت یک ماه کشتار دام سنگین از کشتارگاه سنتی به طور کامل به کشتارگاه صنعتی منتقل شود.

به گفته وی، کارکنان کشتارگاه صنعتی آموزش دیده اند اما به دلیل دشواری روند کار، این کار به صورت مرحله ای انجام می شود.

زارع زاده اظهارکرد: پیش از این نیز کشتار دام سبک به کشتارگاه صنعتی اهواز منتقل شده بود که اکنون به طور کامل در این محل انجام می شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که در راه اندازی کشتار دام سبک و آغاز بکار کشتارگاه صنعتی بوجود آمده بود، گفت: انتقال کار از کشتارگاه سنتی به صنعتی شامل چند حلقه است که اختلافاتی بر سر قیمت و زمان تحویل لاشه وجود داشته به همین دلیل برای هماهنگی با صنف قصاب، چوبدار، دامدار و سلاخ، و بهره بردار کشتارگاه جلساتی برگزار شد.

معاون فرماندار اهواز اظهار کرد: نواقص کشتار دام سبک در اهواز هم اکنون برطرف شده و به آمار طبیعی کشتار دام روزانه به یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ راس دام سبک رسیده است.

از اردیبهشت امسال مقرر شد که کشتار دام سبک از کشتارگاه سنتی به صنعتی اهواز منتقل شود اما به دلیل نارضایتی دامداران از وضعیت کشتارگاه و کم بودن ظرفیت کشتارگاه بیشتر دامداران اهواز حاضر به کشتار دام خود در کشتارگاه صنعتی اهواز نبودند.

دامداران دام خود را در کشتارگاه های آبادان، شوشتر و دزفول کشتار می کردند که با دخالت مسوولان مربوطه در این زمینه دامداران موافقت کردند دام خود را در کشتارگاه صنعتی اهواز کشتار کنند.

حدود ۵۰ درصد کشتار خوزستان در اهواز انجام می شود. متوسط کشتار روزانه دام سبک یکهزار و ۳۰۰ و دام سنگین ۱۲۰ راس در روز است.

کشتارگاه سنتی اهواز، در سال ۷۲ به صورت موقت و مشروط از درون شهر به محل فعلی خود در جاده شهید بقایی اهواز منتقل شد تا پس از ساخت کشتارگاه صنعتی (در منطقه زرگان) تعطیل شود.

به دلیل اجرا نشدن کشتارگاه صنعتی و فشار اداره بهداشت و دامپزشکی ، شهرداری اهواز واحدی را با عنوان کشتارگاه صنعتی، جنب کشتارگاه سنتی ساخته که اکنون به بهره برداری رسیده است.

با وجود بهبود وضعیت کشتار دام، با راه اندازی این کشتارگاه اما این واحد صنعتی به دلیل محل استقرار که در نزدیکی چند روستا قرار دارد، نتوانسته مجوز لازم را از دامپزشکی و محیط زیست اخذ کند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا
    عکاس :