داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
روزه داري براي كبد چرب مفيد است
کد مطلب: ۱۰۳۳۱
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۱
اوشیدا: درحالي كه گزارش ها حاكي از آن است كه بيماري كبد چرب در كشور در حال افزايش است، پزشكان مي گويند روزه داري عامل مهمي براي مقابله با اين بيماري است.
روزه داري براي كبد چرب مفيد است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: به اعتقاد متخصصان گوارش و كبد تغيير شيوه هاي زندگي با روزه داري و كاهش وزن مي تواند براي مبتلايان به كبد چرب مفيد باشد .
چاقي و كم تحركي يكي از مهمترين عوامل ابتلا به كبد چرب محسوب مي شود و ماه رمضان فرصتي است كه با رعايت اصول صحيح تغذيه به راحتي بخشي از اضافه وزن موجود در بدن را كاهش داد.
براساس گزارش هاي مختلف حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از ايراني به كبد چرب مبتلا هستند . انباشته شدن چربي در سلول هاي كبدي مي تواند به التهاب اين سلول ها منجر شود.
كبد نقش مهمي در سوخت و ساز و شكستن چربي ها در بدن دارد . در صورت بروز اختلال در آن چربي در كبد رسوب كرده و موجب بروز كبد چرب مي شود .
يكي از فعاليت هاي مهم كبد ، ذخيره سازي و سوخت و ساز چربي ها در بدن است كبد طبيعي حدود ۵ گرم چربي در ۱۰۰ گرم وزن خود است و هرگاه مقدار چربي بيش از ۵ درصد وزن آن افزايش يابد به اين حالت كبد چرب گفته مي شود.
رييس شبكه هپاتيت كشور روز دوشنبه به خبرنگار ايرنا در خصوص روزه داري و تاثير آن بر كبد چرب گفت : روزه داري براي افرادي كه مبتلا به كبد چرب هستند، مفيد است به خصوص بيماراني كه كبد چرب خفيف دارند .
دكتر سيد مويدعلويان خاطر نشان كرد: روزه داري تنظيم مجدد موتور سوخت و ساز بدن انسان است و چربي هايي كه در بافت ها ذخيره شده اند آزاد شده و مورد استفاده قرار مي گيرد و بدن را از چاقي احتمالي پيشگيري خواهد كرد .
وي با بيان اينكه بيماراني كه دچار كبد چرب از نوع شديد هستند نمي توانند روزه بگيرند، ادامه داد: روزه داري براي اين دسته از بيماران به دليل ساعات طولاني روزه داري خيلي مفيد نيست گرسنگي بيش از ۱۲ تا ۱۴ ساعت در روز بيماري آنان را تشديد خواهد كرد.
فوق تخصص گوارش و كبد افزود : با روزه داري بافت هايي كه به غلط چربي ذخيره كردند گلوكوژن آزاد كرده و به مصرف سوخت و ساز بدن مي رسد و همين فرآيند روزه داري براي سوخت و ساز و عملكرد كبد مفيد است .
به گفته وي روزه داري به عنوان يك روش پاكسازي كبد از سموم و مواد زايد محسوب مي شود.
علويان خاطر نشان كرد : بيماري كبد چرب علايمي ندارد و پس از انجام آزمايش خون و يا سونوگرافي مي تواند متوجه بيماري شد البته در برخي از موارد كبد چرب با خستگي و ناراحتي در قسمت فوقاني شكم همراه است .

*** تغذيه روزه داران بيماران كبد چرب
رييس شبكه هپاتيت كشور در خصوص تغذيه بيماران كبدي در ماه مبارك رمضان گفت : مهمترين موضوعي كه بيماران كبد چرب بايد به آن توجه كنند مصرف ميوه و سبزيجات تازه است كه در ماه رمضان بايد افزايش يابد و در وعده افطار و سحري به وفور اين ماده غذايي در رژيم غذايي گنجانده شود .
به گفته وي اين بيماران از پرخوري كردن به هنگام سحر و افطار خودداري كنند واز مصرف كردن مواد قندي و چربي بيش از اندازه مورد نياز كه در اغلب در سفره هاي ايرانيان وجود دارد خود داري كنند.
علويان گفت: زياده روي كردن درمصرف زولبيا و باميه براي اين بيماران به شدت مضر است و مي تواند بيماري آنان را تشديد كند .
فوق تخصص گوارش و كبد خاطر نشان كرد : كاهش ميزان كالري دريافتي به خصوص مواد نشاسته اي مانند برنج و نان و سيب زميني و ماكاروني و همچنين حذف چربي هاي اشباع شده از رژيم غذايي (شير و ماست پرچرب ) خود داري كرده و به جاي مصرف كره و روغن حيواني از روغن مايع با چربي اشباع نشده استفاده شود .
وي اضافه كرد: مصرف جگر ، مغز ، كله پاچه ممنوع است و بهتر است در رژيم غذايي شام و سحري از ماهي و ميگو و گوشت سفيد استفاده شود .
علويان گفت : يك رژيم غذايي مناسب براي بيماري كبد رعايت كردن حد اعتدال در تنوع غذايي است و مواد غذايي با ارزش و با خاصيت را مصرف كنند .
وي به تحرك كافي و ورزش اين بيماران تاكيد كرد و گفت : تمرينات ورزشي مستمر به همراه رژيم غذايي مناسب و صحيح مي تواند در بهبود بيماري نقش بسزايي داشته باشد و در طول يك سال موجب كاهش وزن قابل توجهي در اين افراد خواهد شد .
Share/Save/Bookmark
    عکاس :