داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
پشت پرده مشکلات دارویی مشخص شد؛
علت کمبود دارو در زابل از زبان معاون غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی/ تجویز بی‌رویه عامل بروز مشکلات
کد مطلب: ۷۵۱۴۱
تاریخ انتشار:شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۴۵
معاون غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: مصرف غیرمنطقی دارو باعث شده تا در برخی مقاطع دچار کمبودهای دارویی شویم.
علت کمبود دارو در زابل از زبان معاون غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی/ تجویز بی‌رویه عامل بروز مشکلات
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، دارو یک کالای راهبردی و جزو کالاهای استراتژیک در کشور به شمار می‌رود که کمبودش اثرات زیادی بر سلامت آحاد جامعه وارد می‌کند.

کمبود سرم و آنتی‌بیوتیک این بار در شمال سیستان و بلوچستان به‌خصوص شهر زابل چالش‌هایی را به وجود آورده که عامل گلایه‌مندی مردم و البته مسافران نوروزی نیز شده بود.

مشکل کمبودهای دارویی به‌ویژه در مورد آنتی‌بیوتیک‌های کودکان و همچنین سرم‌های تزریقی در حالی هرازچندگاهی داغ می‌شود و مردم برای رساندن صدای خود اقدام به انتشار تصاویر و مطالب مربوطه در فضای مجازی می‌کنند که به گفته متولیان امر علت کمبود این گروه از داروها تجویز بی‌رویه و مصرف بیش از اندازه است.

خدیجه حمیدیان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه کمبود دارو مختص این منطقه نبوده و موضوعی کشوری است، گفت: تجویز بی‌رویه دارو و سرم‌درمانی عامل اصلی کمبودهای مقطعی آنتی‌بیوتیک‌ها است که این موضوع
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل: تجویز بی‌رویه دارو و سرم‌درمانی عامل اصلی کمبودهای مقطعی آنتی‌بیوتیک‌ها است که این موضوع کاملاً بی‌رویه و غیرمنطقی بوده و کل کشور را فلج کرده است.
کاملاً بی‌رویه و غیرمنطقی بوده و کل کشور را فلج کرده است.

وی بیان کرد: هم‌زمان با آغاز موج هشتم کرونا در کل کشور و افزایش موارد ابتلا، شماری از همشهریان در فضای مجازی به موضوع کمبود دارو اشاره کردند که دراین‌خصوص آمار زیاد مبتلایان، حضور مهمانان نوروزی، تعطیلات نوروزی، سرم‌درمانی غیرمنطقی و بی‌رویه و در مواردی نیز مشکلات و عرضه‌کننده دارو، همه روی افزایش تقاضا و کمبود عرضه اقلام دارویی پر مصرف تأثیر گذاشته است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: باتوجه‌به شرایط ذکر شده، اقلام دارویی پر مصرف نظیر سرم، آمپول استامینوفن، آمپول ویتامین ب کمپلکس و... به‌صورت سهمیه‌بندی توسط شرکت‌های پخش به داروخانه‌ها توزیع می‌شود، به‌گونه‌ای که داروخانه‌های

مجاور مراکز درمانی به طور مثال اورژانس و درمانگاه‌ها، زودتر سهمیه‌های دریافتی را تمام کرده و این موضوع موجب شده مشکلات کمبود دارو در این داروخانه‌ها بیشتر باشد.

وی اضافه کرد: برخی اقلام دارویی مانند آمپول استامینوفن، بیمارستانی بوده و باید توسط پزشکان در بیمارستان جهت بیماران واجد شرایط تجویز، صرفاً به‌صورت نسخه الکترونیک ثبت شود؛ اقلام دیگر شامل آمپول
حمیدیان از همشهریان تقاضا کرد که با رعایت اصول مصرف منطقی دارو، از ایجاد کمبودهای القایی جلوگیری کنند.
ویتامین ب کمپلکس، نیز به دلیل تزریقی بودن نیازمند نسخه الکترونیک پزشک جهت عرضه توسط داروخانه است.

وی تصریح کرد: به ‌طور مثال در این ایام برای عفونت‌های ویروسی از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کرده، پزشکان را مجبور به تجویز سرم و ویتامین‌های تزریقی نکنند و خود نیز از داروخانه‌ها اقلام دارویی نیازمند تجویز پزشک را درخواست نکنند.

این مسئول اظهار کرد: با تشخیص پزشک معالج می‌توان در برخی شرایط از داروهای جایگزین با همان اثرات استفاده کرد که در شرایط فعلی دچار کمبود نیستند طور مثال آمپول نوروبیون (صرفاً عضلانی) در شرایط کمبود آمپول ویتامین ب کمپلکس با رعایت شرایط تزریق متفاوت این دو فرآورده قابل‌جایگزینی است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی زابل در سال ۱۴۰۱، مجوز تاسی و بهره‌برداری تعداد پنج باب داروخانه جدید را در راستای رفع مشکلات کمبود دارویی و توزیع عادلانه دارو در سطح منطقه سیستان صادر کرده است که در صورت مراجعه به داروخانه‌ای و نداشتن تمامی اقلام دارویی نسخه، همشهریان می‌توانند به سایر داروخانه‌ها مراجعه کرده و اقلام نسخه‌شان را تحویل گیرند.


انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark