داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
چگونه با رژيم غذايى بيمارى خود را كنترل كنيم؟+ برنامه تغذيه‌اى براى ديابتى‌ها
کد مطلب: ۶۵۴۵۹
تاریخ انتشار:شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۳
حوزه کلینیک در نظر دارد هر هفته یک راهنمای غذایی خاص برای افراد مبتلا به بیماری‌های مختلف، منتشر کند.
چگونه با رژيم غذايى بيمارى خود را كنترل كنيم؟+ برنامه تغذيه‌اى براى ديابتى‌ها
اگر به کاهش وزن فکر می‌کنید باید به دنبال یک رژیم غذایی سالم و مناسب باشید، از این هفته کلینیک باشگاه خبرنگاران جوان مشاوره تغذیه‌ای برای انواع بیماری‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد که هر هفته جمعه‌ها راس ساعت 11 منتشر می‌شود.
در این هفته راهنمای غذایی مخصوص بیماران دیابتی را ارائه می‌دهیم که در ادامه مطالب می‌توانید از آن بهره ببرید؛ همچنین می‌توانید با ارائه نظر خود، ما را در بهتر شدن مطالب یاری کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین رژیم برای افراد دیابتی

تغذیه دیابتی‌ها با دیگر افرادمتفاوت است؛ بسیاری افراد تصور می‌کنند با نخوردن قند و شیرینی می‌توانند رژیم غذایی مناسبی داشته باشند، اما این تنها کافی نیست و باید با اصول درست پیش رفت؛ به افراد دیابتی توصیه می‌شود برای کنترل قند خون خود روزانه ۶ وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده استفاده کنند.

بیماران دیابتی باید غذا‌های اصلی و میان وعده‌ها را در ساعات معینی استفاده کنند؛ تعداد وعده‌های غذایی روزانه آن‌ها باید به ۶ واحد افزایش یابد؛ وعده‌های غذایی در بین زن و مرد متفاوت است از این رو مردان باید در وعده‌های اصلی از ۴ تا ۵ واحد و زنان از ۳ تا ۴ واحد از گروه‌های غذایی حاوی قند استفاده نکنند.

هر دو جنس زن و مرد نباید از یک الی 2 میان وعده استفاده کند و میزان مصرف گروه‌های غذایی حاوی قند نباید بیشتر از این باشد؛ میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه شود، باشد.

دیابتی‌ها باید بدانند چه غذایی را در چه وعده‌ای بخورند و رژیم غذایی آنها طبق گفته‌های متخصصان تغذیه باید در درجه‌ی اول حافظ تعادل قند خون این افراد باشد.

/////

مواد غذایی مفید برای دیابتی‌ها
جو یکی از بهترین مواد برای جایگزینی برنج است؛ چرا که مصرف آن باعث می‌شود میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود ۷۰ درصد کاهش یابد و تا ساعت‌ها ثابت بماند؛ خوب است بدانید که فیبر‌های محلول جو، هضم را کند می‌کند و قند را به طور تدریجی جذب می‌کند، مصرف جو باعث می‌شود که بین آنزیم‌های هضم کننده در معده و ترکیبات کربوهیدراتی غذا یک سد چسبناک به وجود بیاید در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی‌تری غذا را در خود نگه می‌دارد و قند‌ها به تدریج وارد خون می‌شوند.

/////

بیشتر بخوانید: برنامه غذایی کامل برای افراد دیابتی/ روش "بشقابی" شگردی برای تنظیم انسولین خون

یکی دیگر از مواد مفید برای دیابتی‌ها گوشت گاو و مرغ است؛ قسمت‌های کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنید و یک چهارم بشقابتان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید، خوب است بدانید که مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند؛ گوشت سینه مرغ را انتخاب کنید، خوردن این گوشت برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی روزانه به مبتلایان دیابت توصیه می‌شود.

/////

به افراد دیابتی توصیه می‌شود یک الی 2 بار در هفته ماهی مصرف کنند چرا که احتمال مرگ و بیماری قلبی عروقی را تا 40 درصد کاهش می‌دهد؛ اسید‌های چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را پایین می‌آورد.

به افراد دیابتی توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خود دانه کتان را جای دهند چرا که دانه‌های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی‌های خوب و منیزیم است؛ این ترکیبات همگی قند خون را تنظیم و به سلول‌ها در جذب انسولین کمک می‌کنند؛ یکی دیگر از مواد مفید برای دیابتی‌ها روغن زیتون است.

/////

روغن زیتون را طلای مایع می‌دانند آن هم به دلیل ترکیبات ضدالتهابی و قوی که دارد؛ به افراد دیابتی و مبتلایان به ناراحتی قلبی توصیه می‌شود که روغن زیتون، میوه و سبزی‌ها، غلات و گوشت کم چرب را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، چرا که هر دوی این بیماری‌ها به دلیل التهاب در بدن به وجود می‌آید.

محققان طب سنتی معتقد هستند که مصرف کره بادام زمینی می‌تواند اشتها را کم کند و سبب سیری بیشتر فرد شود؛ در ضمن، کره بادام زمینی غنی از چربی‌های غیراشباعی است که می‌توانند قند خون را تنظیم کنند پس برای تنوع این خوراکی را در صبحانه‌تان بگنجانید.

/////

بیشتر بخوانید: بهترین رژیم غذایی برای دیابتی‌ها + زمان مناسب مصرف

افراد دیابتی نان سبوس‌دار را فراموش نکنند
بسیاری افراد از نان سفید در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند غافل از اینکه این نان می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش دهد و سبب افزایش قندخون شود، در صورتی که نان سبوس دار اینگونه نیست پس به افراد دیابتی توصیه می‌شود حتما از نان سبوس دار در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

/////

شیر و ماست یکی از بهترین مواد برای کنترل انسولین است علاوه بر این، این‌ مواد به دلیل داشتن پروتئین و کلسیم می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند؛ یکی دیگر مواد مفید برای افراد دیابتی گردو است، گردو مقادیر بالایی از فیبر و پروتئین دارد و قند موجود در آن به آهستگی جذب می‌شود.

رنگدانه‌های موجود در میوه‌های قرمز و بنفش باعث کاهش قند خون می‌شوند و در عین حال می‌توانند در بدن انسولین تولید کنند؛ این میوه‌های قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو و گیلاس، کلم قرمز و چغندر است که حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند.

پزشکان مصرف هویچ را به دیابتی‌ها توصیه می‌کند چرا که هویج یکی از بهترین منابع طبیعی از بتاکاروتن است که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد و قند خون را تنظیم کند.

/////

مواد غذایی مضر برای دیابتی‌ها
دیابتی‌ها باید از مصرف برخی مواد غذایی چون مواد نشاسته‌ای با روغن زیاد مانند سیب زمینی سرخ شده پرهیز کنند و در میان وعده از منابع کربوهیدرات کم چرب مثل نان برشته، نان سوخاری و بیسکویت‌های ساده و سبوس دار استفاده کنند، حتی بهتر است سبزی‌ها را آب پز مصرف کنند و حتی الامکان از سرخ کردن آن‌ها امتناع کرد.

بیشتر بخوانید: دیابت نوع ۲ را با این رژیم غذایی فوق العاده درمان کنید

در سالاد از سس کم چرب یا بدون چربی یا روغن زیتون به همراه سرکه، آب لیمو یا آب غوره کم نمک استفاده کنند؛ مواد قندی ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خیلی زود قندخون را بالا می‌برد را باید حذف کنند و مصرف قند‌های مرکب مثل خرما، کشمش، انجیر و توت خشک جایگزین این مواد شود.

/////

میوه‌هایی که قند بالایی دارند مثل خربزه، موز، طالبی، انگورعسگری را از رژیم غذایی خود حذف کنند ولی میوه‌هایی که شیرین نیستند مثل سیب گلاب و سیب درختی و یا خیار برای این افراد مفید است؛ قابل ذکر است افرادی که مبتلا به دیابت هستند نباید در خوردن مواد زیاده روی کنند همچنین اگر رژیم غذایی دارند باید مراقب میزان دریافت قند باشند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark