داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
کاهش تحریم ها دیپلماسی علمی را تقویت می کند
کد مطلب: ۲۰۹۴۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۱۹
اوشیدا:معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید از فرصت کاهش تحریم ها باید برای توسعه دیپلماسی علمی استفاده کرد، گفت: تقویت دیپلماسی علمی با ایجاد تفاهم فکری، علمی و فرهنگی موجب کاهش فشارهای بین المللی و فعال تر شدن توسعه علمی کشور می شود.
کاهش تحریم ها دیپلماسی علمی را تقویت می کند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:در شرایط امروز که فضای بازتری برقرار شده و قرار است تحریم ها در حوزه های مختلف کمتر شوند باید دیپلماسی علمی را فعال کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به این که در جهان فعلی مجموعه دانشمندان، پژوهشگران، اساتید دانشگاهی، مجموعه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نقش موثری در تصمیم گیری در حوزه های مختلف مانند قانونگذاری، ارتباطات علمی و فرهنگی و فناوری دارند با فعال کردن دیپلماسی علمی می توانیم تفاهم فکری، علمی و فرهنگی ایجاد کنیم که خود موجب کاهش فشارهای بین المللی و در نتیجه فعال تر شدن توسعه علمی کشور می شود.

احمدی استدلال کرد: اکنون ما در بخش فناوری های پیشرفته، ارائه مقالات، ارتباطات نشریات علمی، حضور در کنفرانس ها بسیار تحت فشار هستیم و به نظر می رسد با فعال کردن دیپلماسی علمی می توان این فشارها را تاحد زیادی کاهش داد.

*** برگزاری ۱۵ نشست انجمن های علمی کشور با انجمن های متناظر درجهان تا پایان سال

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در راستای تقویت دیپلماسی علمی از انجمن های علمی کشور خواسته ایم تا با انجمن های علمی متناظر سایر کشورهای جهان نشست برگزار کنند تا بتوانند از نظرات انجمن های علمی متناظر جهان بهرمند شوند تا این تفاهم ایجاد شود که تحریم ها باید برداشته شوند.

احمدی تاکید کرد: اکنون از انجمن های علمی شروع کردیم و از دانشگاه ها نیز خواسته ایم تماس های خود را با دانشگاه های طرف مقابل جهان افزایش دهند.

وی با اشاره به این موضوع که وزارت علوم تنها انجمن ها را در این راستا حمایت می کند گفت: قرار است حدود ۱۵ انجمن علمی کشور تا پایان سال با انجمن های علمی متناظر در جهان نشست برگزار کنند.



*** شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت های مالیاتی شدند

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان گفت: در این قانون یک آیین نامه ای اجرایی پیش بینی شده که به تصویب هیات دولت رسیده است.

احمدی افزود: دستور العمل اجرایی این آیین نامه ماه گذشته به امضای وزرای علوم ، تحقیقات و فناوری و صنعت ، معدن و تجارت رسید.

وی خاطر نشان کرد: طبق این آیین نامه درآمد مشمول مالیات شرکت ها و موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادهای آنها و فعالیت های تحقیقاتی و توسعه ای آنها، تجاری سازی و تولید محصولات، خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری های برتر و ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارها به مدت ۱۵ سال پس از صدور مجوز برای هر شرکت یا موسسه دانش بنیان از مالیات های مستقیم و پرداخت عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف می شوند.

احمدی تاکید کرد: این معافیت تنها شامل شرکت هایی می شود که از کارگروه شرکت های دانش بنیان مجوز دارند و در پارک های علم و فناوری مستقر هستند.

*** شرکت های تامین کننده تجهیزات آزمایشگاهی درجه بندی می شوند

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به مشکلاتی که وزارت علوم در مورد شرکت های تامین کننده تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها مواجه است، گفت: دانشگاه ها گله دارند که برخی از این شرکت ها پس از فروش تجهیزات خود خدمات خوبی ارائه نمی دهند و یا تجهیزات را به قیمت گران می فروشند.

احمدی ادامه داد: در این راستا کارشناسان وزارت علوم در حال تهیه فهرست شرکت های تامین کننده تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها هستند تا خدماتی که ارائه می دهند را با استانداردهای وزارت علوم مقایسه کنند و بر این اساس آنها رادرجه بندی (گرید بندی) کنند.

وی با اشاره به این که انتظار می رود تا پایان سال فهرست شرکت های تامین کننده تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها با درجه بندی آنها بر روی سایت وزارت علوم قرار گیرد افزود: بر این اساس نام شرکت هایی که خدمات خوبی ارائه نمی دهند در فهرست سیاه قرار می گیرد تا دانشگاه ها به هنگام مراجعه به سایت مطلع شوند که از کدام شرکت خرید کنند و درعین حال با کدام شرکت تعامل نداشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطر نشان کرد: این درجه بندی باعث می شود که رقابت درستی میان شرکت ها در تامین استانداردهای مورد نیاز وزارت علوم ایجاد شود.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :