داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس ارشد مقابله با تروریسم:نگاه ایران به امنیت منطقه جامع و دورنگرانه است
کد مطلب: ۵۶۹۵۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۴
کارشناس ارشد مقابله با تروریسم با بیان اینکه ایران در صف نخست مقابله با تروریسم عملا به امنیت عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس کمک کرده است، گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران به امنیت منطقه نگاه جامع و دور نگرانه است.
کارشناس ارشد مقابله با تروریسم:نگاه ایران به امنیت منطقه جامع و دورنگرانه است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا"حسین قریبی که در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در نشستی با عنوان مقابله با تروریسم در سطح بین المللی و جایگاه جمهوری اسلامی ایران سخن می گفت، افزود: ایران در عین حال که امنیت خود را مد نظر دارد منافع امنیتی و حیاتی کشورهای منطقه را نیز می بیند.
قریبی اظهار داشت: تسلط داعش بر بغداد و دمشق می توانست به راحتی به سایر کشورهای منطقه تسری پیدا کند. برخی کشورها از نظر داخلی و شرایط اجتماعی داخل بسیار آسیب پذیر هستند. بنابراین ایران در صف نخست مقابله با تروریسم عملا به امنیت عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس کمک کرده است.
وی خاطر نشان کرد: ایران نمی تواند از امنیت برخوردار باشد و در عین حال در همسایگی یک تشکیلات تروریستی خشن زندگی کند. حفظ امنیت منطقه چیزی است که از عهده ایران ساخته است و این را ثابت کرده و باید کشورهای منطقه متوجه این امر باشند.
این کارشناس تاکید کرد: گام مهم برای ورود به عرصه بهره برداری از ظرفیت های مقابله با تروریسم در دیپلماسی، برخورداری از استراتژی ملی است که خطوط کلی راهبردی ایران در مقابله با تروریسم را بیان کند.
قریبی با بیان این مطلب که هیچ کس از خطر تروریسم ایمن نیست ؛ خاطر نشان کرد کشورهای مختلف باید با همکاری با یکدیگر با این خطر مقابله کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هنوز تعریف جامعی از تروریسم نداریم و در غیاب تعریف جامع، کشورها خودشان تعاریف ملی خود را بر اساس قوانین ملی خود دارند، تاکید کرد: البته در برخی اسناد بین المللی تعاریفی ارائه شده ولی جامعیت ندارد.
قریبی افزود: شورای امنیت سازمان ملل متحد، بخشی از تعیین مصادیق را عهده دار شده و در فهرست 1267 که به طور مستمر روزآمد می شود فهرستی از گروه ها و افراد تروریست را تهیه کرده است.
این کارشناس ارشد مقابله با تروریسم اظهار داشت: این فهرست شامل سه دسته طالبان، القاعده، داعش و گروه ها و افراد وابسته به آنها می شود. برخی سازمان های منطقه ای هم تعاریف مشترکی دارند. این ها می توانند مکمل تعاریف ملی باشند.
قریبی اظهار داشت: مهمترین اصل برای فعال کردن بیش از پیش ظرفیت های مقابله با تروریسم، بی توجهی به اتهامات آمریکا و رژیم صهیونیستی و توجه به جایگاهی است که ایران در مقابله با بدترین تهدید تروریستی جهان دارد. چیزی که شورای امنیت سازمان ملل متحد آن را تهدید جهانی و بی سابقه صلح و امنیت بین المللی خوانده است.
وی خاطر نشان کرد: باید بتوانیم در موضع پیشگام در مقابله با تروریسم فعالانه تر برخورد کرده و شرایط بیشتری برای همکاری های دو یا چند جانبه ایجاد کنیم. مقابله با تروریسم مزیت نسبی ماست.
این کارشناس ارشد مقابله با تروریسم اضافه کرد: وزارت امور خارجه آمریکا در سال 1984 ایران را در فهرست دول حامی تروریسم قرار داد که اقدامی است یکجانبه و فاقد اثر حقوقی که به عنوان یک ابزار سیاسی علیه دولتهای طرف اختلاف به کار گرفته شده است.
وی افزود: تروریسم و به ویژه پدیده داعش یک از مهمترین تهدید به امنیت و ثبات کشورهاست. بر اساس آماری که داعش مدعی شده تنها در سال 2016 تعداد 1141 عملیات انتحاری تروریستی در سه کشور سوریه، عراق و لیبی انجام داده که به طور متوسط 95 عملیات در هر ماه می شود.
قریبی گفت: تعداد زیادی از این عملیات ها علیه غیرنظامیان بی دفاع بوده است. تصور کنیم که میادین، بازارها، محل تجمع مردم، مدارس و هر جای دیگر هدف این گونه عملیات ها باشد، واقعا تصور وحشتناکی است.
وی تاکید کرد: از این مهمتر اینکه داعش این توان را دارد تا تعداد بیشماری از افراد را منحرف و برای این گونه عملیات ها سازماندهی کند. این یک تهدید جدی به امنیت کشورها و جوامع است.
قریبی تصریح کرد: این تنها یکی از ابعاد پدیده تروریسم داعش است. باید با این پدیده تا حد امکان مقابله و از همه ظرفیت ها استفاده کرد. امروز همه کسانی که برای امنیت ایران تلاش می کنند، امنیتی که امروز از آن برخورداریم حاصل تلاش و مجاهدت های همه کسانی است که در این عرصه توان و جان مجدانه می کوشند و حتی جان خود را هم در این راه فدا می کنند.
وی از پدیده جدید پس از داعش خبر داد و گفت: پدیده ای که با ظهور داعش در عراق و سوریه گسترش یافت، پدیده تروریست های خارجی است که حدود 30هزار نفر تخمین زده می شوند که از بیش از یکصد کشور جهان به منطقه آمده اند و در فعالیت های تروریستی داعش مشارکت دارند.
قریبی اظهار داشت: این ها هم از کشورهای توسعه یافته و هم از کشورهای در حال توسعه و منطقه هستند. این افراد تهدید جدی هم برای منطقه و هم کشورهای مبداء خود و نیز کشورهای ترانزیت هستند.
وی خاطر نشان کرد: این تهدید بزرگ برای صلح و امنیت منطقه و بین المللی است که تعداد زیادی به صورت تروریست متحرک دایم در حرکت هستند این یکی از دلایلی است که تروریسم داعش را متمایز از سایر گروه ها می کند.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :