داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
گزارش اوشیدا از غربت یار مهربان در سیستان
کتاب و کتابخوانی ریشه در باورهای الهی مان دارد/سرانه مطالعه استان در پایین ترین جایگاه
کد مطلب: ۴۰۸۳۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۲
رئیس ادراه فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل گفت: آموزش و پرورش، مطبوعات و رسانه نقش مهمی در ارتقای فرهنگ کتابخوانی دارند.
کتاب و کتابخوانی ریشه در باورهای الهی مان دارد/سرانه مطالعه استان در پایین ترین جایگاه
به گزارش پایگاه خبری اوشید:استان پهناور سیستان و بلوچستان از نظر سرانه مطالعه در کشور رتبه ۲۹ را دارد که پایین‌ترین جایگاه در کشور است.
در حال حاضر تعداد بیش از۶۲ کتابخانه فعال در استان فعالیت دارند از این تعداد ۵۵ کتابخانه توسط نهاد کتابخانه ها و مابقی به صورت مشارکتی ایجاد شده است.
میزان کتابخوانی و مطالعه کتاب در استان بسیار پایین است ، یکی از دلایل پایین بودن سرانه مطالعه استان در کشور بیسوادی افرادی در سنین مختلف است. 
گسترش فرهنگ مطالعه که وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد است می طلبد دیگر ارگانها و سازمانها جهت بالابردن میزان مطالعه بویژه در بین جوانان با سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری نمایند چرا که میزان مطالعه هر منطقه ایی نشان از بیداری و بالا بودن سطح بینش عمومی است.

آموزش و پرورش نقش اساسی در ایجاد میل و رغبت در بین دانش اموزان به کتاب می تواند ایفا کند،کانون های فکری پرورشی کودکان که فعالیت های چشمگیری در این زمینه داشته است،کانون های فرهنگی مساجد ،و حتی ادارات با برگزاری مسابقات کتابخوانی می توانند انگیزه کتابخوانی را بین کارکنان ان اداره ایجاد کنند.
شاعران و عالمان بزرگ در مشاهیر اهل سنت و تشیع داشتیم که فخر دنیای اسلام هستند اما امروزه متاسفانه سرانه مطالعه جهان اسلام نسبت به کشورهای اروپایی پایین است. کتابخوانی و مطالعه ریشه در باورهای اسلامی مان دارد چراکه اولین قطرات وحی بر پیامبر بزرگ اسلام با خواندن اغاز شد.

هم اکنون با گسترش ارتباطات و فنون جدید یکی از دلایل افت کتابخوانی در بین جوانان شده است،وجود تکنولوژی های پیشرفته و رو به رشد،فضای مجازی که در دنیای دیگری جوانان را می برد ،شبکه های اجتماعی علاوه بر اینکه اسیب های گوناگونی متوجه فرزندان دیار اسلامی کرده است سبب رکود در میزان کتابخوانی در کشور شده است.
عباس باقری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل در گفتگو با اوشیدا گفت:اداره فرهنگ ارشاد اسلامی برنامه های متنوعی جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی داشته است.
باقری اظهار کرد: آموزش و پرورش، مطبوعات و رسانه  نقش مهمی در ارتقای فرهنگ کتابخوانی دارند.
  وی با بیان اینکه کتاب و کتاب خوانی میراث بزرگان و انبیاء است گفت: کتابخوانی در دین مقدس اسلام جایگاه ویژه ای دارد و اولین کلماتی که بر پیامبر ص بصورت وحی نازل شد خواندن بود.
باقری با تاکید بر جایگاه سیستان در صحنه علم و سواد جهانی گفت:تاریخ سیستان پر از مهر و دانشی است که از بزرگان مان به ارث به یادگار مانده است ،سیستان دارای مورخان و کتاب نویسانی در سالیان متفاوت بوده است که این نشان از تاریخ پرشکوه سیستان دارد.

وی افزود: سرانه مطالعه در سیستان  پایین است بنابراین دست اندرکاران، دستگاه های دولتی و خصوصی در رشد میزان مطالعه تلاش خود را دوچندان کنند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بالا بودن نرخ کتاب بیان کرد:قیمت بسیاری از کتاب ها بالا است و این توان خرید را در بین جوانان کم خواهد کرد .

باقری اظهار کرد: بخشی از وظایف رشد و ارتقای کتاب و کتابخوانی متوجه ناشران و پدیدآورندگان است که کتاب های ارزنده و شایسته را چاپ کنند.



پایان پیام/
Share/Save/Bookmark