داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
در گفت و گو با پژوهشگر سیستانی مطرح شد؛
ضرورت تسریع در اجرای طرح انتقال آب از پهنه اقیانوسی به سیستان/ لزوم نظارت بیشتر بر چگونگی مدیریت منابع آبی
کد مطلب: ۶۴۳۰۶
تاریخ انتشار:يکشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۵:۲۳
مسئله آب سالهاست که سیستان را با بحران مواجه کرده به طوری که اهالی آن در رنج و مشقت فراوان به سر می‌برند.
ضرورت تسریع در اجرای طرح انتقال آب از پهنه اقیانوسی به سیستان/ لزوم نظارت بیشتر بر چگونگی مدیریت منابع آبی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ خشکسالی و عدم تامین حق آبه قانونی هیرمند زندگی سیستانی ها را با مشکلات جدی مواجه کرده به طوری که این موضوع سبب از بین رفتن و در کنار آن کمرنگ شدن برخی از مشاغل و در نتیجه افزایش نرخ بیکاری در منطقه شده است.

مهاجرت گسترده ثمره خشکسالی هامون است چرا که علاوه بر افزایش چشمگیر شمار بیکاران سبب شیوع انواع بیماری ها به واسطه پدیده ریزگردها شده و این موضوع شیوع ناامیدی و در کنار آن کوج از سرزمین آبا و اجدادی را به همراه داشته است.

در این بین علیرغم خشکسالی مفرط، این منطقه دارای استعدادهای بالقوه ای از قبیل انرژی بادی و خورشیدی و حتی خاک ارزشمند است اما به دلیل کم کاری مسئولان این مهم نادیده انگاشته شده است.

پژوهشگر و محقق سیستانی عنوان کرد: با توجه به نیاز منطقه تسریع دد اجرای طرح انتقال آب از پهنه اقیانوسی به سیستان ضرورت دارد.

عباس نورزایی به خبرنگار اوشیدا گفت: طی ۲۰ سال گذشته، شدیدترین و مزمن ترین شرایط آبی در منطقه سیستان سیطره یافته، سطوح زیر کشت به حداقلی متمایل به صفر رسیده، جمعیت زیادی در حالتی جگرخراش ترک دیار نموده، مهاجرت کرده اند، بدترین شکل آلودگی های زیست محیطی در اوج گرما و نارسایی های غیرقابل تصور از خدمات دولت در منطقه، نمایان است.

وی ادامه داد: مسئولین متعدد و غیرمستقیمی با اغراض و نیات متفاوتی به استان آمدند و رفتند و گفتند و نمایش دادند و منت گذاشتند و در انتها، تنها چیزی که ممکن نشد و مردم احساس و ادراک نکردند، نتیجه مؤثری بود که باید می بود.

نورزایی ادامه داد: مشکل اصلی سیستان آب است و وظیفه مند ترین فرد در کشور نسبت به این موضوع، وزیر نیرو می باشد. نمی دانم چرا ایشان، این قدر دیر به سیستان آمدند؟

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران تاکید کرد: حق آبه هیرمند و تالاب هامون باید پیگیری و تثبیت شود همچنین در اجرای طرح های واقعی نه نمایشی و اندک برای جلوگیری از تبخیر چاه نیمه ها نیز تسریع کرد.

نورزایی بیان کرد:  تسریع در اجرای طرح انتقال آب از پهنه اقیانوسی به سیستان و مقاوم سازی دیواره های چاه نیمه ی چهارم برای جلوگیری از نشت آب به اراضی مجاور تا امکان ذخیره ی آب در ارتفاع بیشتر برای پمپاژ طرح انتقال آب با لوله به زمین های کشاورزی سیستان، فراهم آید.

وی اظهار کرد: نظارت بیشتر بر چگونگی مدیریت منابع آبی با به کارگیری نرم افزارهای نوین، نظرات نخبگان و صاحبان تجربه و پایش و آینده پژوهشی در خصوص میزان آبی که می تواند در اختیار باشد و تأکید و تسریع در احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در مزارع کوچک و بزرگ در قالب طرح های ملی باید مد نظر قرار گیرد.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی آسیا و اقیانوسیه تصریح کرد: سامان دهی به شبکه های آب و فاضلاب شهری و روستایی شهرستان های منطقه سیستان، لایروبی چاه نیمه اول، تسریع در احداث فیدرکانال ۲ ورودی چاه نیمه ها و تقویت دیپلماسی برای جلوگیری از شروع فاز سوم بند کمال خان در افغانستان در دستور کار قرار گیرد.

نورزایی ابراز کرد: حذف  الزام صدور پروانه برای چاه های سطحی زهاب کِش تا عمق ۲۰ متر در سیستان و تخصیص درصدی از بهای آب شرب زاهدان به شهرداری های منطقه سیستان ضروری است.

انتهای پیام


Share/Save/Bookmark