داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران، آسیا و اقیانوسیه:
ضعیف شدن سیستان، صدمه‌ به تمامیت ایران اسلامی را دربردارد
کد مطلب: ۶۲۷۸۶
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۱۸
عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران، آسیا و اقیانوسیه گفت: با توجه به جایگاه سیستان در کشور، ضعیف شدن آن سبب صدمه‌ به تمامیت ایران اسلامی می‌شود.
ضعیف شدن سیستان، صدمه‌ به تمامیت ایران اسلامی را دربردارد
عباس نورزایی در گفت وگو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: سیستان، زاده‌ هیرمندِ زندگی‌نواز و تمدن‌ساز است، مردم این خطه در طول تاریخ مدنی خود، با آب و خصوصیات این ماده‌ حیاتی، هم‌نفس بوده‌اند.

وی افزود: آب، به ظاهر ماده‌ای نرم و کم‌توان به نظر می‌آید، اما وقتی وجود ندارد، زندگی از بین می‌رود، نباتات، حیوانات و انسان‌ها، جان‌شان به این ماده، بند است؛ همچنین وقتی آبراهه‌ها به رودخانه‌ها می‌پیوندند، سیلابی می‌شود و وقتی از حدی زیادتر شود، بی شک خانمان‌برانداز خواهد شد.

نورزایی با بیان اینکه همین ماده را اگر بتوان بر روی نقطه‌ای مشخص با فشار بالا، متمرکز کرد، اثر برشی آن از الماس بالاتر است، خاطرنشان کرد: این مثال، الگوی اجتماعی سیستانیان، بلکه هر جامعه‌ى پویایی می‌تواند باشد.

رئیس اسبق جهادکشاورزی سیستان و نیکشهر با عنوان اینکه نابودی سیستان، چونان نبود آب برای جامعه‌ای کلان مثل ایران اسلامی، اهمیتی حیاتی دارد، اضافه کرد: این‌جا روزگاری پایتخت یکی از پرافتخارترین حکومت‌های بزرگ ایران بوده است، مهد پرورش دین و دارای تمدنی دیرینه است؛ بنابراین، دین‌باوران و ایران‌دوستان، همواره به بالندگی این مرز و بوم می‌اندیشند و حتی در مخیله‌ خود، نابودی سیستان را تصور نمی‌کنند.

نورزایی با اشاره به اینکه با توجه به جمعیت قریب به چهار میلیونی سیستانیان پراکنده در گستره‌ کشور‌مان ایران، انسجام سیستانیان، بسان آب، دو حالت خواهد داشت، اذعان کرد: در حالت اول، اگر این جمعیت، چونان قطرات آب، منسجم شوند و درست مدیریت نشود، ظرفیت تخریبی عظیمی دارد که با نادیده انگاشتن آن، شاید بتواند بعد امنیتی نیز به خود گرفته، حوادثی چون ۱۹ بهمن ۱۳۳۹ تکرار شود و یا ده‌ها حرکت اجتماعی دیگر از این قبیل، مباد که چنین باد.

وی در این راستا افزود: در حالت دوم، به هدف‌مند بودن انسجام اجتماعی سیستانیان، اشاره دارد، اگر این جمعیت، کانالیزه شوند و به فعالیت‌های اجتماعی خود روح بخشند، آن‌گاه همه به سمت اهداف واحد، با فشار تمام، جریان می‌یابند، آن هدف، هر چند چون نفوذ در سنگ، ناممکن جلوه کند، آن را برش داده، بر آن دست خواهند یافت.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی آسیا و اقیانوسیه تاکید کرد: یک حرکت اجتماعی عدالت‌خواهانه در عهد صفاریان، به رهبری یعقوب لیث صفاری، توسط گروهی از سیستانیان که نام عیاران بر خود نهاده بودند، آغاز شد، آن‌ها به تاریخ، اثبات کردند که خواستن، توانستن است و عده‌ای از افراد با بنیه‌ مالی اندک، قادرند بر ایران و بخش‌هایی از کشورهای فعلی، سیطره پیدا کنند و به خلیفه‌ عباسی نیز اولتیماتوم داده به سوی براندازی حکومتش بشتابند.

نورزایی اضافه کرد: فراز دیگر این انسجام را در مبارزه و مهار طبیعت خشن منطقه، می‌توان مشاهده کرد؛ آن‌گاه که هیچ امکاناتی از مظاهر مدرنیته وجود نداشت، بر دهان رود خروشان هیرمند و شاخه‌های آن لگام زده، مهارش می‌کردند، کشاورزی را در منطقه، چنان رونق می‌دادند که لقب انبار غله‌ آسیا را برای سیستان، به ارمغان داشت.

محقق و پژوهشگر سیستانی در ادامه گفت: لشکر، عنوانی بود که به جماعتی از مردم که بر اساس یک سلسله مراتب و انتظامی با ابزار جنگی به جنگ با دشمن و برای دفع شر آن بسیج می‌شود و حشر، نامی ویژه‌ جماعتی از همان مردم، با سلسله مراتب و انتظام خودش و با ابزار مخصوص به خود، برای آرام کردن رودها و انهار سیستان، به کار گرفته می‌شد.

وی بیان کرد: اینان گروه گروه با تیشه‌های بزرگ و قدرت‌مند، توشه‌ هفتگی بر گرفته، در سازمان کار حشر قرار می‌گرفتند، انهار و رودخانه‌ها را لای‌روبی می‌کردند و به وقتش بند گزی احداث و آب هیرمند را منحرف می کردند.

نورزایی در ادامه اظهار کرد: آوازه‌ این انهار و کانال‌های سنتی تا بدان‌جا بالا گرفت که بعضی از این انهار را «زرکن و زورکن» می‌گفتند و نسل‌های جدید با مشاهده‌ این کانال‌ها و عظمت آن‌ها، بر این باور بودند که حفر این کانال‌ها کار بشر نیست، بلکه توسط دیوها یعنی موجوداتی فراتر از قدرت انسان ساخته شده است.

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی آسیا تصریح کرد: ظلم و جنایات حاکمان در اوج خود به گواه تاریخ و اذعان محققین علوم اسلامی، در اعلا درجه‌ خباثت، خیانت و جنایت نتوانست لعن علی(ع) را بر زبان‌شان جاری کند، به گاه اعلانِ جهادِ ذریه‌ آن امام هُمام، شرزه‌شیران این دیار در جنگ‌های نابرابر، همواره یکه‌تاز، صف‌شکن و فاتح بودند.

نورزایی گفت: در سنگرهای علوم جدیده و قدیمه، برج‌های جهانی خلق کردند و تمدن‌ساز عالم بشریت بوده‌اند و هم اینک نیز غیورمردان این سرزمین در دفاع از حریم اسلام، حماسه‌ها آفریده اند و کماکان یک‌پارچه، بازو به بازو و با بصیرتی مثال‌زدنی، چشم به انگشت اشاره‌ سیدعلی، این ابرمرد ایمان و جهاد، دارند.

وی اذعان کرد: اندک خناسان و دنیاپرستانی که بر کرسی‌های آزاد شده به برکت مقاومت جهادگران و خون پاک هزاران شهید تکیه زده‌اید و در تار عنکبوت رذالت، برای سیستانیان مشکل‌آفرینی می‌کنید، به‌هوش باشید این آب‌صفتان، سیلی عظیمند بنابراین در انجام وظایف خود کوتاهی نکنید.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark