داخلی آرشيو خبر صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۱
 
امام جمعه زابل مطرح کرد:
احیای کشاورزی سیستان نیازمند جهاد همه جانبه
کد مطلب: ۷۵۳۴۰
تاریخ انتشار:جمعه ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۲۷
امام جمعه شهرستان زابل گفت: برای احیای کشاورزی در سیستان باید هر کس به نوبه خود تلاش کند و این احیا نیازمند جهاد همه جانبه است.
احیای کشاورزی سیستان نیازمند جهاد همه جانبه
به گزارش اوشیدا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی عزیزی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه پس از سفارش به تقوای الهی بیان کرد: واقعیت مسئله این است که ما هم در مورد کشاورزی باید تشکر کنیم از برادران عزیزمان در جهاد کشاورزی و هم جسارتا غر بزنیم،مسئله دو طرفه است و تشکر بکنیم بابت اینکه که شاهدیم دارند زحمت می‌کشند و من در طول بحث خواهم گفت این زحمتی که می‌کشند عندالله چه خواهد بود و غر می‌زنیم بابت اینکه دارد آنچه کشاورز عزیز ما دارد تحمل می‌کند را باید سال‌ها پیش در جهاد کشاورزی، پیش‌بینی می‌کردند،تصمیمات راهبردی می‌گرفتند،اجرا می‌کردند، اجازه نمی‌دادند که خشکسالی،نبود اب و این مشکلات سبقت بگیرد

وی افزود: وقتی که ۴۶ هزار هکتاری اجرا می‌شد، بزرگترین علامت سوال این بود که خب آبی که این را باید تامین می‌کند از کجا می‌آید؟ از افعانستان یعنی چی؟ یعنی ما صدها میلیون دلار خرج کردیم، شیرفلکش دست خودمان نیست. من نمی‌فهمم این تصمیم باید چه نام گذاشت؟ این نشان می دهد نگاه، نگاه راهبردی نیست.

وی تاکید کرد: این یک مسئله که باید ما نقشه راه داشته باشیم من از عزیزان‌مان در جهاد خواهش می‌کنم با توجه به سبقه‌ای که دارند اخلاصی که دارند نگاه قشنگی که دارند،خواهش می‌کنم حداقل برای منطقه ما یک نقشه راه جامع کامل طراحی کنند و بر اساس آن عمل بکنند الان ما در روستاها چاهک داریم این چاهک یک مثال میزنیم اگر قرار است غرقابی، مثلا آبیاری کند ممکن است سه خانوار چهار خانوار را جواب بدهد، اگر همین را دوستان بنشینند ترویجی صحبت بکنند، تبدیل به کار گلخانه‌ای شود به جای چهار نفر ممکن است یک روستا را اباد کند.

خطیب نمازجمعه زابل ادامه داد: امروز دیگر کشت گندم به صورت غرقابی در یک جایی مثل سیستان ابدا به صلاح نیست اما کشت گلخانه‌ای اما درختانی که کم آب‌بر هستند و امثال این‌ها می‌تواند، خیلی مفیدتر و مهم‌تر و پر بازده‌تر باشد خب این‌ها نکاتی است که  دوستان روش کار کنند.


حجت‌الاسلام عزیزی افزود: برای احیای کشاورزی باید شبانه‌روز در سیستان تلاش کنیم، چه از آن کشاورز که کشاورزی برای او نمانده است که باید همسایه خود را هم کمک کند، آب کمتری مصرف کند تا دیگری هم استفاده کند و چه عزیزان ما در جهادکشاورزی که شبانه‌روز کار کنند تا این مرحله سخت ما عبور کنیم.

وی افزود: همان جاهایی که خرده آب هست محصولاتی که آب بیشتری استفاده می‌شود را ممنوع کنید و در زمانی که آب نیست نگذارید این محصولات کشت شود و به سمت محصولاتی بروند که رونق بیشتری پیدا کنند.

امام جمعه زابل تاکید کرد: دشمن به دنبال از بین بردن کشاورزی است تا بتواند جمعیت را از بین ببرد و این کار و مکر دشمن است چرا که با از بین رفتن کشاورزی جمعیت و جامعه هم از بین می‌رود چرا که کشاورزی سیستان امروز محتاج یک جهاد همه جانبه است، جهادی که همه باید به اندازه خودش هر کس تلاش کند.

حجت‌الاسلام عزیزی تصریح کرد: درست است کشاورزی در سیستان نمانده است ولی همان مقدار باقیمانده را باید مدیریت صحیح گسترش دهیم و تلاش‌هایی که می‌شود با عمق مشکلات بسیار فاصله دارد.

وی ادامه داد: از مسئولین ارشد که سه سال است که نظاره‌گر این هستند که کشاورز سیستانی نمی‌تواند کشت کند اما او نمی‌بیند و خسارت نکشت به کشاورزان سیستان داده نشد، هر چند شاهد تلاش‌های نمایندگان ما در مجلس هستیم اما مسئولین به وعده‌هایشان عمل نکردند و گمان می‌کنم مسئله کشاورزی سیستان مثل آب گرفتار یک وعده درمانی شده است.

خطیب نمازجمعه زابل خاطرنشان کرد: ما گلایه داریم و باید مردم کشاورز زحمتکش سیستان که روزگاری مردم استان‌های دیگر سر سفره مردم سیستان زندگی می‌کردند و ماهی سیستان تا کیلومترها سرسفره مردم بوده و همچنین نان و میوه سیستان هم همینطور بوده است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark