داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
رئیس دامپزشکی زابل خبر داد:
فعالیت ۱۱ گروه جهادی در طرح رزمایش جهاد دامپزشکی
کد مطلب: ۷۵۲۵۰
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۸
رئیس دامپزشکی زابل گفت: باتوجه‌به وجود بیماری‌های دامی، ۱۱ گروه جهادی در طرح رزمایش جهاد دامپزشکی فعالیت خود را آغاز کردند.
فعالیت ۱۱ گروه جهادی در طرح رزمایش جهاد دامپزشکی
 داریوش سرگزی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری‌اوشیدا بیان کرد: از قدیم‌الایام کشاورزی، دامداری و دامپروری قطب اصلی سیستان بوده که متأسفانه خشکسالی، دامداری و صید و صیادی مردم منطقه را از بین برده است.

وی افزود: در حال حاضر تنها منبع درآمدی برای روستانشینان همین دامداری و دامپروری است که کوچک‌ترین بیماری در دام‌های منطقه چه در بعد اقتصادی و بهداشتی ممکن است تحت‌تأثیر قرار دهد.

سرگزی تصریح کرد: به دلیل خشکسالی و عدم تغذیه مناسب خیلی از ویتامین‌ها و مکمل‌ها را دام دریافت نمی‌کند و سیستم ایمنی دام تضعیف شده است و احتمال شیوع خیلی از بیماری‌های دامی دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی واکسیناسیون منظم و دوره‌ای دام، استفاده از مکمل‌ها، آموزش دامدار و درمان ضد انگلی، راه‌های پیشگیری از بیماری دام نقش مؤثری می‌تواند در کنترل بیماری‌های دامی و حفظ سرمایه‌های دامی داشته باشد.

رئیس دامپزشکی زابل تأکید کرد: در طرحی که جدیداً سازمان دامپزشکی در دستور کار قرار داده است طرح رزمایش بزرگ جهاد دامپزشکی است که همه گروه‌های جهادی همه دامپزشکان منطقه چه بخش خصوصی و دولتی، دانشجویان دامپزشکی و بسیجیان با تعامل و همکاری ادارات منطقه از جمله جهاد کشاورزی، سپاه و بسیج، مجموعه فرمانداری، امور عشایر و دهیاری‌ها در طرح رزمایش جهاد دامپزشکی را آغاز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: رزمایش جهاد دامپزشکی از ۱۸ اردیبهشت آغاز شده که در روستاها فعالیت این طرح شروع و همکاران ما واکسیناسیون دام، سم‌پاشی دامداری‌ها و اماکن دامی، سم‌پاشی بدن دام، آموزش و ترویج دامداران و معاینه رایگان دام در روستاهایی که مراجعه می‌کنند مدنظر قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: در شروع کار رزمایش ۱۱ اکیپ جهادی دامپزشکی در ۲۹ کانون روستایی و عشایری که بیشتر در معرض خطر قرار دارند و اوج بیماری‌های دامی بودند و یا در سال‌های گذشته کانون بیماری‌ها بودند این ۲۹ روستا انتخاب شدند و کارآغاز شده و در ادامه کار روستاهای دیگری در اولویت قرار دارند و امدادرسانی به سایر روستاها هم خدمات‌رسانی انجام می‌گیرد.

سرگزی ادامه داد: در این ۲۹ روستا بیش از ۴ هزار رأس دام سنگین و ۲۸ هزار دام سبک خدمات دریافت می‌کنند و این طرح تا زمانی که کامل همه روستاها به این نتیجه رسیدیم که خدمات انجام شده جهاد دامپزشکی فعالیت خدماتی خود را انجام می‌دهد.

وی افزود: جهاد دامپزشکی کار امروزوفردا نیست؛ بلکه کار دامپزشکی، سم‌پاشی دام، آموزش دامدار، به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت تا مبارزه با بیماری‌های دامی در منطقه سیستان انجام شود.

وی با اشاره به درخواست از شهروندان سیستان تصریح کرد: از شهروندان دامدار و روستائیان عزیز خواسته می‌شود که با رعایت نکات دامپزشکی مخصوصاً که در فصل گرما قرار داریم و خطر شیوع بیماری تب کنگو وجود دارد نکات بهداشتی از جمله کندن کنه با دست خودداری کنند و نسبت به سم‌پاشی جایگاه دام اقدام کنند و گوشت برای استفاده را از کشتار در معابر و مکان‌های غیربهداشتی خودداری کنند تا در فصل گرما تب کنگو دچار نشوند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark