داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
روایت شاعر ایرانشهری از دیدار شاعران و اساتید ادبیات فارسی با رهبر انقلاب:
حضورم به عنوان بلوچ و اهل سنت در محفل شاعران با رهبر انقلاب سعادت و افتخاری بزرگ است/مطالبه گر و صدای مردم شیعه و سنی استان بودم
کد مطلب: ۷۵۱۶۰
تاریخ انتشار:جمعه ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۲۰
شاعر ایرانشهری به روایت حضور خود در دیدار شاعران و اساتید ادبیات فارسی با رهبر انقلاب در 16 فروردین ماه امسال پرداخت.
حضورم به عنوان بلوچ و اهل سنت در محفل شاعران با رهبر انقلاب سعادت و افتخاری بزرگ است/مطالبه گر و صدای مردم شیعه و سنی استان بودم
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، محمد یاسین جلال زهی شاعر ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون حضور خود در دیدار شعرا با رهبر معظم انقلاب را روایت کرد.
وی با بیان اینکه دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب رمضان هر سال در بیت رهبری برگزار می شود، گفت: در چند سال اخیر به علت شرایط کرونا این دیدار برگزار نمی شد که امسال این افتخار نصیب بنده شد و در اولین دیدار بعد از آن ایام می توانم حضور یابم.
این شاعر ایرانشهری ادامه داد: قطعا برای من به عنوان یک بلوچ و اهل سنت سعادتی بود که امسال برای سومین بار در طول این سال ها در این جمع حضور یابم. بنده یکبار در سال ۸۹ بار دیگر سال ۹۶ و امسال( ۱۴۰۲ ) دعوت شدم تا در این محفل در بیت رهبری برای اجرای برنامه و شعر خوانی حضور یابم که این یک افتخار بزرگی برای هر فردی می تواند باشد.
جلال زهی با بیان اینکه تقریبا ۲۰ سال است کار ادبی و فرهنگی می کند و شعر می گوید و به عنوان یک شاعر بلوچ بالای ۲۸ کتاب نوشته است ، افزود: این اقدامات هم جبهه ای است برای اعتلای فرهنگ و ظرفیت های فرهنگی کشور که در قالب شعر و ادبیات در این عرصه آنجام می دهم.
این شاعر جوان خاطر نشان کرد: حدود سه هفته قبل از حوزه مشاوره هیات امنای ادبی بیت رهبری با بنده تماس گرفتند و دعوت کردند تا در این جمع حاضر شوم، برای بنده که یک بلوچ هستم افتخاری بود که به این نشست دعوت شدم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایطی که حال حاضر در بحث مسایل روز استان حاکم است این یک فرصت برای من حساب می شد که نشان بدهم من یک بلوچ هستم و یک بلوچ می تواند دغدغه هایش را با زبان شعر بیان کند لذا سریعا به این دعوت پاسخ مثبت دادم.
جلال زهی بیان کرد: شاعران زیادی از سراسر جهان در این نشست حضور پیدا کرده بودند حدود ۲۵۰ تا۳۰۰ شاعر از استان ها و کشور های مختلف حضور داشتند و بنده هم با لباس محلی سفید بلوچی و یک کت مشکی در این نشست حضور داشتم که این مسئله مقداری جلب توجه کرده بود لذا این فرصت را مغتنم شمردم و با وجود اینکه قبلا هم تجربه حضور در این نشست ها را داشتم با این حال این بار هم حس خیلی خوبی داشتم که به عنوان یک بلوچ و اهل سنت در چنین فضایی حاضر می شوم. چرا که با توجه به فضایی که در استان غالب است، دل نگرانی ها و مسئله جمعه زاهدان برایم تجربه ای متفاوت بود.
شاعر ایرانشهری خاطر نشان کرد: با لباس بلوچی که درآنجا بودم بسیار مورد توجه و احترام قرار گرفتم تایمی که برای بنده در شعر خوانی در نظر گرفته بودند بین ۲ تا ۲ و نیم دقیقه بود. بنده هم شعری را با موضوع وحدت آماده کرده بودم تا بخوانم. بنده در ردیف سوم نشسته بودم که حاج آقایی با توجه به شناختی که از دوره های قبل از بنده داشتند، دست بنده را گرفتند و از من خواستند در ردیف دوم بنشینم.
جلالزهی اضافه کرد: در ردیف دوم بودم که نفر دیگری هم بنده را صدا کرد و گفت آقا چون با لباس محلی هستید و خود حضرت آقا هم در ایرانشهر حضور داشتند شما در ردیف اول بنشینید.
این شاعر اهل سنت گفت: در ردیف اول بودم که حضرت آقا با آن چهره زیبا، معصومیت و سادگی واردصحن مسجد شدند و همه شاعران بلند شدند و صلوات گفتند؛ در همان حال که حضرت آقا تازه روی صندلی شان نشسته بودند شاعری از کشور لبنان از روی صندلی بلند شد و شروع کرد به یک شعر با زبان عربی و کم کم شاعران از کشور های مختلف بلند می شدند و شعر می خواندند بنده نیز به وزیر ارشاد گفتم من وسط برنامه شعر نمی خوانم اگر اجازه دهید الان بلند شوم چون ممکن است بعد دیده نشوم و هدفم از این سفر خواندن شعر نبود بلکه رفته بودم تا مطالبه گر و صدای مردم استان چه شیعه و چه سنی باشم.

وی با بیان اینکه عزمم را جزم کردم و بلند شدم، افزود: در این نشست در خصوص وحدت شیعه و سنی و همگام بودن مردم استان با نظام و انقلاب و بحث همدلی با کشور و مرزداری مردم را مطرح کردم و در خصوص حقابه مردم شریف سیستان که یکی از بزرگترین دغدغه های مردم استان حقابه بود گفتم، از بافت بلوچ، قطب اقتصادی بلوچستان و مشکلاتی که دارد، از مشکلات اقتصادی و کشاورزی شهرستان، از مسئله سوخت کش هایی که درحوزه بلوچستان و حوزه سیستان هستند، از حضور نماینده رهبری به استان تقدیر کردم و مشکلات راه و جاده های استان که سال هاست باعث مرگ عزیزان ما شده است مطرح کردم و تمام مدت می دیدم نه تنها حضرت آقا با دقت گوش می کنند بلکه به فردی اشاره می کردند که یادداشت برداری کند.


جلالزهی ادامه داد: در این نشست مطرح کردم که مردم سیستان وبلوچستان پاسدار مرزهای استان بودند ما هزاران کیلومتر مرز با کشور های افغانستان وپاکستان و مرز دریایی داریم که می تواند آماج نفوذ بیگانه باشد اما بلوچ و سیستانی از گذشته این را اثبات کردند که پای آرمانهای نظام هستند و از حضرت آقا خواستم در تقویم ایران که ۳۶۵ روز است یکی از این روز ها را به مردم سیستان و بلوچستان اختصاص دهند و دیداری نیز مردم با ایشان داشته باشند؛ همچنین سلام مردم شیعه و سنی و بلوچ و سیستانی بالاخص خانواده شهدا را به حضرت آقا ابلاغ کردم.

وی بیان کرد: خواستم بشینم که حضرت آقا گفتند شعر هم بخوانید برای ما و از این فرصت استفاده کردم شعر را هم خواندم و حضرت آقا خوششان آمد و گفتند خیلی خوب، شعرتان زیبا بود ولی یک پیشنهاد دارم و گفتند: نگویید شیر بلوچستانِ ایرانیم دشمن، بگویید شیر بلوچستان و ایرانیم دشمن .

وی با بیان اینکه بعد از نیم ساعت به مکانی برای افطار رفتیم، خاطر نشان کرد: با این که فرد معمولی بودم اما جز نفراتی بودم که در صف اول کنار مسئولین بودم و در ردیفی که نشستم که فاصله ام با حضرت آقا حدود ۱۰ متر بود از همان طرف مدام نگاهم به رهبر بود که مرد بسیار مهربانی که بنده تا ابد به ایشان مدیونم و از محافظان حضرت آقا بود به بنده نگاه می کرد آمد زد روی شانه ام گفت پاشو بیا دنبال من، بنده را بلند کرد بین آقای حداد عادل و وزیر ارشاد فاصله ۱ متری حضرت آقا نشستم وقتی من نشستم حضرت آقا به بنده نگاه کردند و لبخند رو در چهره ایشان دیدم. خیلی خوشحال بودم که به بنده اینقدر توجه شده بود نشستم افطارم را خوردم به همان آقا گفتم اگر ایرادی ندارد من باز هم می خواهم بلند شوم با حضرت آقا صحبت کنم گفتند این شاعر که نشست شما دستتان را بگیرید بالا و شروع کنید؛ بعد از اتمام شعر شاعر من دستم را بالا گرفتم که حضرت آقا گفتند «پاشو بیا بلوچ» و چون فاصله ام کم بود صدایشان را شنیدم.

این شاعر بلوچ اظهار کرد: حضرت آقا با لبخند از بنده پرسیدند که ایرانشهر هستید؟ گفتم بله. گفتند: چقدر خوب، ایرانشهر چه خبر؟ گفتم حضرت آقا ایرانشهر همه چیز خوب و امن و امان و سلام گرم مردم خوب ایرانشهر رو هم خدمت آقا ابلاغ کردم و گفتم مردم منتظر لطف و محبت شما هستند. ۲۲ سال است که به ایرانشهر نیآمدید می دانم سعادت می خواهد برای ما که شما تشریف بیاورید ولی همین که شما به ما فکر هم بکنید برای ما سعادت است و کفایت می کند. پرسیدند مسجد نور ایرانشهر چطور است؟ مولوی قمر الدین الان مسجد است؟ برقرار است؟ خانواده اش خوب هستند؟ چقدر من در آن مسجد نماز خواندم ، زندگی کردم و خاطره دارم سلام من را به فرزندان مولوی قمر الدین برسانید با سجادی ها(یکی از طوایف ایرانشهر)آنجا بودیم با کدخداهای بمپور آنجا بودیم مردم بمپور بسیار مردمی خوبی هستند.
جلالزهی ادامه داد: در صحبت هایم با حضرت آقا گفتم که بمپور کشاورزی سابق را ندارد و آب نیست. متاثر شدند و گفتند: ان شالله خداوند کمک کند. بحث بافت بلوچ را مطرح کردم گفتند: بافت بلوچ یکی از دغدغه های بزرگ دولت است ان شالله خداوند هم کمک می کند تا این مشکل رفع شود؛ بنده ادامه دادم من جدای این که بلوچ هستم نماینده کل مردم استان هستم سلام مردم سیستان را هم خدمت ایشان ابلاغ کردم و مسئله حقابه سیستان را مطرح کردم گفتم جز با تدبیر حکیمانه شما قطعا راه دیگری نخواهد داشت شاید دولت عاجز باشد از حل بحران مردم زابل اما تدبیر حکیمانه و پدرانه شما می طلبد که سیستان از این وضعیت در آید گفتند ان شالله خداوند هم کمک بکند ما هم تلاش می کنیم.

این شاعر اهل سنت اضافه کرد: یک نفر کنارحضرت آقا داشت مطالبم را یادداشت می کرد. در پایان گفتند حرف دیگری دارید گفتم سلامتی شما که با لبخند گفتند چه لباس سفید قشنگی هم پوشیدید.

وی در خصوص هجمه ها در فضای مجازی پس دیدار با حضرت آقا، گفت: بنده منتظر این موقعیت ها و شرایط بودم.
باتوجه به شرایط حساس استان بنده فکرش را می کردم و این حساسیت ها در استان قابل انکار نیست اما طیف های مختلف جبهه موافق و مخالف در این واکنش ها هستند که جبهه موافق طیف دانشگاهی، روشنفکران و تحصیلکردگان و علما و کسبه و مردم و آشنا بودند اما طیف منفی صرفا افراد و اکانت هایی بودند که یا فیک بودند یا خارج از کشور بودند جز چند موردی که می شناختم.

جلالزهی با بیان اینکه بنده کار اشتباهی نکردم و تنها صدای مردم استان بودم، افزود: قبل از سفر با افراد زیادی مشورت کردم، گفتم قرار نیست شعر بخوانم می خواهم مطالبه گری بکنم.
این شاعر ایرانشهری خاطر نشان کرد: واکنش های فضای حقیقی مثبت بود اما واکنش های مجازی منفی بود خیلی ها بنده را محکوم کردند که چشمت را به روی حوادث جمعه زاهدان بستی. شما چرا رفتی ؟
وی در خصوص هدف این افراد اضافه کرد: این افرادی که این گونه قضاوت کردند دلسوز بلوچ و بلوچستان نیستند. اگر بودند باید می فهمیدند که مگر ما دم از وحدت نمی زنیم؟ مگر ما نمی گوییم شیعه و سنی باید وحدتشان را حفظ کنند؟ درست است کم و کاستی هایی وجود دارد اینکه بنده را درمقابل مردم بلوچ قرار می دهند درست نیست من صدای مردم بودم، مگر طرف مقابل بلوچ رهبر است؟ خیر. دولت است؟ خیر، یک عده ای قصور کردند و قانون هم با این افراد برخورد کرد و دارد مراحل پرونده طی می شود.
جلالزهی با بیان اینکه یک عده تصاویرم را در فضای مجازی منتشر کرده و فحاشی کردند، گفت: این ها مردم بلوچ نیستند این ها افرادی هستند که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند. از انسانیت به دور هستند. فکر می کنند با فحاشی کردن و رفتن من به مجلس شعر به مذهب خودم توهین کردم. معتقد بودند که نباید پشت سر حضرت آقا نماز می خواندم، مگر دغدغه ما چیزی غیر از وحدت است؟ همین نماز اهل سنت پشت سر رهبر انقلاب نمادی از وحدت و خاری به چشم دشمن می شود.
وی با بیان اینکه یک سری طیف عقب مانده که همان ها با این طرز فکر باعث عقب ماندگی استان شده اند و نمی دانم به کجا وصل هستند بنده و خانواده ام را تهدید کرده اند، اظهار کرد: من پیام آور صلح و وحدت یک ملت بزرگی به اسم ملت سیستان و بلوچستان هستم، خیلی از شاعرها شعر اعتراضی خواندند و حتی رهبر انقلاب هم تشویقشان کرد من رفتم شعری خواندم که دم از وحدت بود.
این شاعر اهل سنت بیان کرد: ما در استان نیاز است که این صلح و همدلی را برقرار کنیم، مسائلی که در استان دارد مطرح می شود نیاز به همدلی دارد. باید اساتید، دانشگاهیان، علما، روحانیون، شیعه و سنی و تحصیلکردگان و سران طوایف از هر فرصتی که دارند برای ایجاد همدلی و برادری تلاش کنند. ما سال هاست در این استان در کنار هم داریم زندگی می کنیم و نسلی را به وجود آوردیم. چطور سنی بدِ شیعه را بخواهد و شیعه بدِ سنی را؟ مگر می شود؟ ما دم از وحدت می زنیم باید اخلاقمان هم وحدت آمیز باشد وقتی می گوییم شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی، وقتی در آن مسیر قرار بگیریم قطعا وحدت ما را خدشه دار و از بین می برد و فضا را برای سواستفاده بیگانگان فراهم می کند.
جلالزهی افزود: بلوچ و سیستانی همیشه با هم برادر بودند. من از مردم می خواهم که واقعا این مسیر را به سمت و سویی ببرند که این وحدت و صلح و همدلی حفظ شود.
وی ادامه داد: یکی از نزدیکان مولوی عبدالحمید با بنده تماس گرفت و از من تشکر کرد و گفت شما اصلا کار اشتباهی نکردید. همین که رفتید آنجا و این مسائل را مطرح کردید این خودش نقطه مثبتی است. هجمه هایی که بر علیه شما شکل گرفته هجمه هایی است که فقط در فضای مجازی است و به آن ها توجه نکنید و ما هم برای شما دعا می کنیم.
وی اضافه کرد: بنده به عنوان یک بلوچ می توانم پاسدار وحدت باشم پاسدار این کشور باشم، ما مردم بلوچ تا قیام قیامت پاسدار این نظام و انقلاب هستیم و در مسیر وحدت کشور هم هر کاری از دستمان بر آید انجام می دهیم حالا یکی در مسیر فرهنگی، یکی دین و مذهب، یکی با قلمش، یکی با رسانه اش هر کس با سلاح خودش باید از انقلاب پاسداری کند من در مقابل این هجمه هایی که شد آن ها که در کنار من بودند ازشان تشکر می کنم آن هایی که بدترین بی احترامی ها را کردند که یک مشرک و کافر هم این الفاظ را به کار نمی برد و از شرم می میرد ولی افرادی که ادعای بلوچ بودن و سیستانی بودن و انسانیت می کنند بدترین فحاشی ها و تهدید ها را علیه من و خانواده ام کردند من ازشان می خواهم به خودشان بیایند و به بی اخلاقی که بر علیه من کردند فکر کنند و خودشان را یکبار در جای من قرار دهند و باز هم می گویم من کار اشتباهی نکردم و توانستم صدای مردم سیستان و بلوچستان در محضر بالاترین مقام کشور باشم. اگر تدبیری هم شود قطعا نگاه حکیمانه ایشان راهگشا خواهد بود .

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark