داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گزارشی از نقش مراکز فنی و حرفه ای در تولید اشتغال،
مراکز فنی و حرفه ای سیستان جوابگوی نیاز علاقمندان به فراگیری مهارت آموزی نیست/ مهارت آموزی و تاثیر آن بر ایجاد فرصتهای شغلی در سیستان
کد مطلب: ۳۹۱۸۸
تاریخ انتشار:دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۱
منطقه پهناور سیستان با داشتن پنج شهرستان تنها دارای سه مرکز فنی و حرفه ای در شهرهای زابل ،هامون و زهک است.
مراکز فنی و حرفه ای سیستان جوابگوی نیاز علاقمندان به فراگیری مهارت آموزی نیست/ مهارت آموزی و تاثیر آن بر ایجاد فرصتهای شغلی در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: قدمت آموزش هاي فني و حرفه اي از زمان تاسيس نخستين هنرستان در سال ۱۳۰۵ در ايران به حدود ۹۰ سال مي رسد اما هنوز با گذشت سالها كيفيت آموزش اين شاخه نتوانسته سطح توقعات طراحان و دانش آموختگان آن را برآورده كند هر چند در سال هاي اخير تلاشهايي براي رشد كمي و كيفي اين آموزش ها صورت گرفته است ولی کماکان در بسیاری از نقاط کشور دوره های آموزشی فنی و حرفه ای، بازار پر رقابتی برای گرفتن گواهینامه مهارت و نه خود مهارت شده است.
منطقه پهناور سیستان با داشتن پنج شهرستان تنها دارای سه مرکز فنی و حرفه ای در شهرهای زابل ،هامون و زهک است که این مراکز هنوز بدرستی نتوانسته اند فرصتهای اشتغالزایی و کارآفرینی را در این منطقه وسیع برای علاقمندان به دوره های مهارت آموزی فراهم کنند.




دوره های آموزشی فنی و حرفه ای نه تنها جوابگوی نیاز علاقمندان به این رشته ها نیست بلکه سطح دانش ، آموزش و امکانات آموزشی بسیار پایین مانعی برای تبدیل شدن کارآموز مبتدی به یک مهارت آموز حرفه ای شده است ،مهارت آموزی که رشته های فنی و حرفه ای را تنها برای وارد شدن به بخش اقتصاد و اشتغال انتخاب می کند و چه بسا این مراکز با برگزاری انبوهی از رشته های مختلف تنها برای یک سطح ابتدایی به کارآموزان، آموزش مهارت داده و پس از آن کارآموز رها می شود.
در این هیاهوی مراکز فنی و حرفه ای ،خبر زیادی از مهارت بالای مربیان کارآمد وجود ندارد و چه بسا گاهی دیده میشود شاید مربیانی که تنها بواسطه درآمد زایی دوره های مربیگری را طی نموده و بدون علاقه پا در میدان آموزش مهارت های شغلی می گذارند ،مربیانی که سطح دانش و مهارت آنها حتی در حد متوسط هم نیست و تنها به موارد آموزشی خاصی در تمامی دوره ها می پردازند.و این مشکل تقریبا در اکثر شهرهاو استانها دیده شده است.و این یکی از دغدغه های مسئولین از جمله استاندار می باشد که بارها در این خصوص یادآوری نمودند، البته افراد بسیار توانمند و متخصص و مجرب هم در این عرصه اموزشی قدم گذاشته و فعالیت دارند.
سیستان با توجه به آمار بالا بیکاری و عدم فرصت شغلی به حرفه آموزی از طریق دوره های آموزشی فنی و حرفه ای در کلیه شهرستانها نیاز دارد و ضروری است تا مراکز فنی و حرفه ای در سیستان با توجه به وجود جوانان بیکار گسترش یابد تا جوانان و علاقمندان به اشتغالهای خانگی و تعاونی ها بتوانند از این فرصت برای آموختن حرفه شغلی مورد دلخواه بدون هزینه استفاده کنند و این امر قطعا کمک بزرگی به اشتغال و توسعه سیستان و کاهش آسیب های اجتماعی خواهد کرد.




هوشنگ ناظری فرماندار ویژه زابل در خصوص نقش مهارت آموزی فنی و حرفه ای و تاثیر آن بر ایجاد فرصتهای شغلی بویژه برای جوانان گفت: مهارت‌آموزی فنی و حرفه‌ای در تقویت، تحکیم و استقلال اقتصادی هر نقطه از کشور نقش تأثیرگذاری دارد.

ناظری افزود: آموزش منجر به اشتغال به عنوان جدی‌ترین دغدغه مسئولان و مربیان آموزش فنی و حرفه‌ای بوده چرا که بیکاری یکی از مهمترین مشکلات جامعه و به ویژه این استان و منطقه سیستان است.

وی با تأکید بر لزوم تلاش مضاعف برای ارائه آموزش‌های مؤثر در راستای کاهش آمار بیکاری در سیستان گفت: دوره‌های مهارت‌آموزی اشباع شده با هدف رویکرد کارآفرینی آموزش‌ها از چرخه مهارت‌آموزی باید حذف و دوره های متناسب با اقلیم و شرایط منطقه سیستان در نظر گرفته شود.

فرماندار ویژه زابل با بیان اینکه پیش زمینه مشکلات مروبط به ازدواج و اشتغال، عدم مهارت آموزی است، افزود: عدم وجود مهارت های قبل از ازدواج و اشتغال زمینه ساز مشکلات و آسیب های پس از آن  است.

این مسئول با اشاره به اینکه نبود دانش و مهارت کار مهمترین معضل اقتصادی برای یک جامعه است، ابراز کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به تربیت نسل جوان و آماده‌سازی آنان برای ورود به عرصه کار و فعالیت مفید بوده و باید در راستای گسترش بیش از پیش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تلاش کرد.

ناظری با بیان اینکه نخستین گام در راستای فراهم کردن بستر اشتغال، آموزش و فراگیری مهارت است، جایگزینی دوره‌های متناسب با نیاز بازار کار سیستان را برای تحقق این امر لازم و ضروری عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: جایگاه، اهمیت و ظرفیت مراکز فنی و حرفه‌ای برای خانواده‌ها ناشناخته باقی مانده و باید نیازسنجی از ضرورت اجرای دوره‌های مهارت‌آموزی و استفاده بهینه از ظرفیت کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای بیش از پیش مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark