داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارشی از فاجعه ای که سیستان را تهدید می‌کند؛
زمین هم شرمنده سیستانیان شد/ کمبود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن علوفه تهدید جدی برای دامداران/ هجوم دلالان به سیستان
کد مطلب: ۶۳۸۷۵
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۷
امسال را شاید بتوان بدترین سال برای کشاورزان و دامداران سیستانی در سال های اخیر دانست به طوری که به جرات می توان گفت که زمین هم شرمنده کشاورزان و دامداران سیستانی شده است.
زمین هم شرمنده سیستانیان شد/ کمبود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن علوفه تهدید جدی برای دامداران/ هجوم دلالان به سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ خشکسالی به شدت عرصه را بر مردم سختکوش و صبور سیستان تنگ کرده و امسال نیز با بی درایتی مسولان و نبود آب این عرصه بر آنان تنگ تر از قبل شد.

امسال کشاورزان نتوانستند هیچ گونه گندمی برداشت کنند و این موضوع برای سیستانی که انبار غله ایران به شمار می رفت روزگار سختی را برای مردم این دیار رقم زد.

عدم برداشت محصول نه تنها زندگی را بر کشاورزان سخت کرده که این موضوع زندگی هزاران دامدار را نیز تحت تاثیر قرار داده به طوری که به طور حتم امسال تعداد دام ها در منطقه به شدت کاهش خواهد یافت.

امسال اگر تعداد مهاجران سیستان بار دیگر افزایش چشمگیر یابد و تنگه احد خالی تر از قبل شود هیچ دور از انتظار نیست اما همچنان که از قدیم گفته اند ماهی را هر گاه از آب گرفت تازه است تصمیمات منطقی و معقولانه مسئولان می تواند بار دیگر روح امید را به منطقه باز گرداند و از فاجعه بزرگتری جلوگیری به عمل آورد.

یکی از دامداران حاشیه تالاب هامون عنوان کرد: زمین منطقه سیستان که روزگاری سفره سخاوتش را برای مردم گسترانه بود حالا درپی اب برای مردمانش است تا بیش از این شرمنده مردم این دیار نباشد.

بارانی به خبرنگار اوشیدا گفت: هر روز صبح ساعت چهار صبح برای اوردن اب با تانکر از روستاهای اطراف برای دامها می کنیم تا از مرگ زودرس دام هایمان جلوگیری به عمل آوریم.

وی افزود: شرمندگی زمین وتالاب خشکیده هامون دارایی عشایر را به خطر انداخته است به طوری که دامی که داشتیم از دستمان رفت در حالی که زندگی همه عشایر بستگی به همین دام دارد.

بارانی تاکید کرد: اگر همین تعداد دام باقیمانده هم تلف شوند بیچاره می‌شویم هرچند دیر زمانی نمانده که بی آبی زندگی عشایر این منطقه را به یغما برده است.

یکی دیگر از عشایر ساکن در اطراف تالاب هامون به خبرنگار اوشیدا گفت: یک عده سودجو و دلال قصد دارند دامی که تنها سرمایه عشایر منطقه است را به قیمت پایین از عشایر خریداری کنند و این در حالی است که دامداران به دلیل عدم توانیی تهیه علوفه برای ها مجبور به فروش دام خود با پایین ترین قیمت هستن تا شاهد مرگ دامی که با هزاران زحمت پرورش داده اند نباشند.

بزی تصریح کرد: همه خسته از انتظار دنبال راهی برای نجات زندگی خود هستند اما هر چه تقلا می کنند کمتر به نتیجه ای می رسند گویی مرگ آغوشش را برای این دیار باز کرده و چاره ای دیگر برای مردم و جانداران این دیار نگذاشته است.

وی تاکید کرد: هر روز با حسرت به دریا که روزگاری مملو از آب بود و زندگی هزاران نفر را به راحتی تامین می کرد می نگریم و بغض هایمان را در گلو خفه می کنیم تا این اندک غروری که برای ساکنان هامون باقی مانده نشکند.

بزی در پایان اضافه کرد: آب وتانکر نداریم بارها تقاضای کمک کردیم، گرچه تکاپو برای حل مشکلات وجود دارد اما میزان کمک ها هم طراز با مشکلات این قشر زحمتکش نیست و این موضوع نوید روزهای سخت تر را می دهد.

براورد خسارت اولیه عشایر استان درپی خشکسالی های اخیر بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است و عشایر تا به رسیدن به شرایط عادی ومطلوب راهی طولانی در پیش دارند.

مردم سیستان دیگر امیدشان به پایان رسیده اما همچنان چشم انتظار اندیشیده شدن چاره ای از سوی مسئولان برای نجات منطقه هستند در غیر این صورت بار دیگر سیل مهاجرت ها آغازخواهد شد.

مدیر امور عشایر شهرستان نیمروز گفت: به علوفه یارانه ای و تامین اب نیاز شدیدی داریم بنابراین تمام ارگان ها و نهادها به هرطریقی که می توانند به جامعه عشایری کمک کنند تا از این بحران بتوانند این قشر تولید کننده عبور کنند.

صفدری ادامه داد: زندگی دامداران منطقه به آب و علوفه بسته است به طوری که اگر تامین نشود به طور حتم این تعداد دام باقیمانده هم از دست خواهند رفت.

قایم مقام سازمان امور عشایر کشور که برای بازدید از عمق فاجعه از منطقه سیستان سفر کرده خشکسالی را تهدیدی جدی برای عشایر دانست و گفت: پیش بینی ها حکایت از آن دارد که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کمبود علوفه در بخش عشایر وجود دارد.

عطایی ابراز کرد: این کمبود علوفه عشایری می تواند ۷۳ هزار تن کاهش تولید گوشت قرمز را در برداشته باشد و همچنین در بحث زاد و ولد دام و افزایش دام هم با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark