داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کرونا، ازدواج‌های پرتجمل را بی‌آلایش کرد/ لزوم کنار گذاشتن بدعت‌های خلاف عقلانیت
کد مطلب: ۷۲۹۰۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۷
یک استاد دانشگاه گفت: کرونا باعث شد تا مردم بدانند بسیاری از مراسم‌ها را می‌توان سبک و مناسب انجام داد ؛لذا بد نیست از کشورهای دیگر بیاموزیم که در مراسم عروسی مهمانان از انگشتان دست تجاوز نمی‌کنند.
کرونا، ازدواج‌های پرتجمل را بی‌آلایش کرد/ لزوم کنار گذاشتن بدعت‌های خلاف عقلانیت

به گزارش اوشیدا؛ محمد حیدرپور، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار کرد: ما از دیدگاه جامعه‌شناسی که به موضوع کرونا نگاه ‌کنیم، می‌بینیم تمام پدیده‌های اجتماعی و طبیعی این بیماری دارای پیامدهای مثبت و منفی هستند.


وی با اشاره به پیامدهای منفی کرونا در جوامع مختلف گفت: کرونا به‌عنوان یک پدیده طبیعی از این قاعده مستثنی نیست؛ چون این ویروس دارای پیامدهایی منفی است و هیچ جامعه‌ای از آسیب‌های این پدیده مصون نمانده است و لطمه‌های بسیاری به جوامع انسانی وارد کرده است.


حیدرپور، با اشاره به اینکه کرونا آسیب‌های اقتصادی وحشتناکی را بر جای گذاشته است، خاطر نشان کرد: از جمله این آسیب‌ها می‌توان به ناتوانی مالی کشورهای درحال‌توسعه اشاره کرد که در این جوامع، دولت‌ این کشورها نمی‌توانند از اقشار آسیب‌پذیر جامعه خود حمایت کنند. این در حالی است که در جوامع توسعه‌یافته حمایت‌هایی از مردم صورت گرفته و حتی در قرنطینه‌های ایجادشده، معیشت مردم را در نظر می‌گیرند.


وی ترک آداب و رسوم‌ تجملاتی ازدواج را یکی از اثرات مثبت کرونا دانست و خاطرنشان کرد: کرونا برخی آداب ‌و رسوم را که تا پیش از شیوع کرونا، مردم به انجام آنها اهتمام و علاقه داشتند از بین برده است. مانند سنت‌ها و چشم وهم‌چشمی‌هایی که مردم تصور می‌کنند باید آن‌ها را انجام دهند. اما کرونا باعث شد تا مردم بدانند بسیاری از مراسم‌ها را می‌توان سبک اجرا کرد، مانند همین پدیده ازدواج که باورها و بدعت های غلط باعث می‌شد تا عروس و داماد مراسم‌های آنچنانی بگیرند.


این جامعه‌شناس تأکید کرد: کرونا موجب شده تا ازدواج‌ها با حداقل‌ نفرات و امکانات شکل بگیرد و دو جوان بتوانند زندگی خود را آغاز کنند. درواقع ما نباید همیشه منتظر یک پیامد برای کنار گذاشتن بدعت‌های غلط باشیم.


وی با مهم خواندن نقش مدرنیته در کنار گذاشتن بدعت‌ها و باورهای غلط جامعه، اظهار کرد: مدرنیته دو ویژگی برای انسان‌ها به دنبال داشته است؛ نخست تکنولوژی که انسان را از اسارت طبیعت آزاد کرده و دیگری عقلِ خودبنیاد است، به این معنا که انسان‌ها با بازاندیشی بدعت‌‌های خلاف عقلانیت و دست و پاگیر از آن‌ها عبور می‌کند که به واقع ما باید پیامدهای مذکور را به‌طور جد دنبال کنیم.


این مدرس دانشگاه ادامه داد: کرونا یک فرصتی برای جامعه ایجاد کرد تا در زندگی‌های فردی و اجتماعی خود بازاندیشی کنند و عادات و بدعت‌هایی اضافی ازدواج را کنار بگذارند؛ چراکه خانواده بنیان جامعه است و این بدعت‌ها نمی‌گذارد نظام خانواده شکل بگیرد.
 

 

وی یادآور شد: آسان‌گیری موجبات ازدواج در ایام کرونا، سبب شده تا نهاد خانواده راحت‌تر از گذشته شکل بگیرد و این پیامد مثبت کرونا است و باید عقلانیت و بازاندیشی را داشته باشیم و رویۀ آسان‌گیری در امر ازدواج را پس از کرونا ادامه دهیم.


حیدرپور در خاتمه سخنانش عنوان کرد: مردم باید درباره بدعت‌های دست‌وپا گیر ازدواج، مانند تشریفات و مراسم‌های پرتجمل بازاندیشی کنند و آن‌ها را کنار بگذارند. ما درباره مراسم ازدواج باید دوستان محدودی را دعوت کنیم؛ کما اینکه در کشورهای خارجی تعداد دعوت‌شدگان چنین مراسم‌هایی گاه به تعداد انگشتان دست‌ها هم نمی‌رسد؛ این‌گونه مراسم‌ها را می توان یک سنت حسنه قلمداد کرد.


وی درعین‌حال متذکر شد: نباید بگوییم چون ازدواج از سنت‌های قدیمی و گذشته است باید با تشریفات پرزرق‌وبرق برگزار شود؛ بلکه می‌توان این سنت‌ها را کوتاه‌تر کرد و مراسم‌ها و  برنامه های اضافه را کنار گذاشت.


انتهای پیام/ا

Share/Save/Bookmark