داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارشی از قاتل نامرئی در زابل؛
سناریو تکراری استفاده از نفت و هیزم در زمستان های سیستان/مرگ دو جوان بر اثر مسمومست با گاز co
کد مطلب: ۶۶۲۴۱
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۲۴
بخاری های هیزمی این روزها در اکثر منازل روستایی منطقه سیستان دیده می شود، وسایل گرمایشی که با لوله های غیر استاندارد در منازل خشتی و گلی نصب شده اند.
سناریو تکراری استفاده از نفت و هیزم در زمستان های سیستان/مرگ دو جوان بر اثر مسمومست با گاز co
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ استان سیستان و بلوچستان از معدود استان هاییست که از نعمت لوله کشی گاز محروم است و اکثر شهروندان این استان از نفت سفید برای گرم نگه داشتن منازل خود استفاده می کنند.
از اوایل انقلاب اسلامی ایران نفت سفید در بسیاری از استان های کشور جمع آوری شد و لوله های گاز جای خود را به صف های طولانی دریافت نفت کوپنی دادند.
مصرف گاز به مراتب راحت تر و کم هزینه تر است، استفاده از نفت سفید در زمستان علاوه بر افزایش خطر آتش سوزی باعث تنگی نفس در افراد کم سن و سال می شود.
با این حال در برخی از روستاهای شمال استان سیستان و بلوچستان، خانواده هایی وجود دارند که به دلیل عدم اخذ شناسنامه از دریافت نفت نیز محروم مانده اند این خانواده ها علاوه بر اینکه در تنگنای اقتصادی قرار دارند، مجبورند در شب های سرد زمستان از هیزم استفاده کنند.








بخاری های هیزمی این روزها در اکثر منازل روستایی منطقه سیستان دیده می شود، بخاری هایی که با لوله های غیر استاندارد در منازل خشتی و گلی نصب شده اند که هر زمان احتمال خفگی و یا سوختگی افراد با این نوع بخاری وجود دارد.
در این بین زنان بی سرپرستی نیز وجود دارند که توانایی تهیه هیزم را ندارد، اکثر این افراد برای روشن نگه داشتن آتش بخاری از پهن گاو و یا وسایل پلاستیکی استفاده می کنند.
باید دانست که سیستان بالاترین آمار بیماری سل در کشور را دارد،دود حاصل از سوخت پهن گاو که درصدی از آن توسط لوله بخاری خارج و مابقی در هوای اتاق منتشر می شود معمولا باعث بیماری هایی از جمله سل و یا تنگی نفس در افراد می شود.
دکتر غلامعلی رفعت رئیس مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زابل در این خصوص گفت: گاز منوکسید کربن گازی است که بر اثر احتراق ناقص تولید می شود، این گاز بسیار سمی است اما رنگ و بوی خاصی ندارد.
وی افزود: در خون انسان تقریبا پنج درصد منوکسید کربن وجود دارد که اگر این مقدار به ۳۰ برسد باعث مرگ فرد می شود.







رفعت با اشاره به آمار ده ماه اول سال  جاری تصریح کرد: با شروع فصل سرما در منطقه سیستان دو نفر بر اثر مسمومیت با این گاز فوت، و بیش از سی نفر نیز مسموم شدند.
وی ادامه داد: علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن می تواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماری های مختلف دیده می شود، بسیاری از این علائم شبیه به سرما خوردگی است و اکثر افراد به دلیل سردی هوا فکر می کنند دچار این بیماری هستند.
رئیس مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زابل خاطرنشان کرد: شهروندان بدانند اگر با فرد مسموم شده توسط گاز منوکسید کربن برخورد داشت ابتدا با اورژانس تماس حاصل و سپس فرد را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنند.
وی بیان داشت : در کودکان و زنان باردار علائم منوکسید کربن سریع و با شدت بیشتری ایجاد می شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark