داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
چراغ نیم سوز «بوم گردی»/ کرونا کمر گردشگری را خم کرد
کد مطلب: ۷۲۲۷۲
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۵۷
اقامتگاه های بوم گردی با اهداف چند جانبه یعنی حفاظت از محیط زیست، احترام به جوامع محلی و ارتقای مؤلفه‌های فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی جامعه میزبان که عمدتا جوامع روستایی هستند اهمیت بسیاری دارند و یکی از بخش هایی هستند که در بحران شیوع کرونا خساراتی بسیار زیادی را متحمل شده‌اند.
چراغ نیم سوز «بوم گردی»/ کرونا کمر گردشگری را خم کرد

به گزارش  اوشیدا؛ به نقل از  عصراترک از فاروج، امروزه گردشگری یکی از امیدبخش ترین فعالیتها و گذرگاه توسعه است.  اقامتگاه‌های  بوم‌گردی از طریق توسعه گردشگری ارزان قیمت، ایجاد اشتغال در روستاها، معرفی میراث تاریخی و طبیعی مناطق مختلف، گسترش فرهنگ گردشگرپذیری و جذب گردشگر از اهمیت بالایی برخوردار است.

 بوم گردی با اهداف چند جانبه یعنی حفاظت از محیط زیست، احترام به جوامع محلی و ارتقای مؤلفه‌های فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی جامعه میزبان که عمدتا جوامع روستایی هستند سروکار دارد.

شهرستان فاروج با توجه به مناطق طبیعی بکرو زیبا، وجود رشته کوه شاه جهان و بسیاری دگیر از مناطق دیدنی که دارد نیاز دو چندانی به تقویت بخش اقامتگاه‌های بوم گردی در جهت ایجاد رفاه و گردشگرپذیری بیشتر دارد.

از تاسیس اولین اقامتگاه بوم گردی در شهرستان فاروج مدت زیادی نمی گذرد اما در همین چندین سال تعداد اقامتگاه‌های بومگردی این شهرستان به5 عدد رسید، بزرگترین اقامتگاه بومگردی استان در این شهرستان ساخته و افتتاح شده که در نتیجه رونق بسیار خوبی هم به خود گرفت.

اما با شیوع ویروس منحوس کرونا، تبعات ناشی از آن گریبان گیر این عرصه هم شد و اقامتگاه های شهرستان که اکثر هم مشغول بازپرداخت تسهیلات خود بودند متحمل ضررهای زیادی شدند که نیازمند حمایت و توجه ویژه‌ای است.







بیشترین آسیب کرونا به بخش گردشگری

مجید سعیدیان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فاروج در این باره گفت: نظر به اهمیت بحث اقامتگاه‌های بوم گردی ما هم به تبع از سایر مناطق کشور و استان بحث احداث این اقامتگاه ها را در شهرستان فاروج پیگیری کردیم که با صبحت با سرمایه گذاران ، شورای و اهالی روستاها در ابتدا در روستای هدف گردشگری استاد اقامتگاه بوم گردی تاسیس شد.

وی در ادامه افزود: بحمدالله این موضوع در شهرستان روند خوبی داشت و هم اکنون 2 اقامتگاه در روستای استاد 2 اقامتگاه در روستای خرق و  یک اقامتگاه هم در روستای مردکانلود که بزرگترین اقامتگاه بومگردی در استان است مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین اظهار داشت:: علاوه بر این 5 اقامتگاه بحث تاسیس مجتمع بوم گردی هم به دست سرمایه گذاران بخش خصوصی در حال پیگیری است و امیدواریم بعد از اتمام بازدیدها و امور اولیه ساخت این مجتمع هم در بخش خبوشان آغاز شود.

سعیدیان گفت: شیوع ویروس کرونا، تقریباً به همه چیز ضربه زده و فقط به گردشگری ضربه وارد نشده. امّا  ضربه وارد شده به گردشگری، بسیار مشهودتر بوده و متاسفانه جزو صنعت‌هایی بود که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دید.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان فاروج بیان داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا و با اعلام سازمان به ما این اقامتگاه ها تعطیل شده تا اینکه پس از 4 ماه و با اعلام سازمان میراث فرهنگی مجوز بازگشایی اقامتگاه‌های بوم گردی شهرستان منوط به رعایت پروتکل های بهداشتی و فعالیت با 50 درصد ظرفیت صادر شد.

وی در ادامه افزود: با اینکه مدتی است اقامتگاه‌های بومگردی در شهرستان به تبع کشور شروع به فعالیت کرده‌اند اما چون همچنان اپیدمی کرونا وجود دارد تعداد مسافران بسیار کم شده که متاسفانه ضررهای اقتصادی را به مالکان این اقامتگاه ها وارد کرده است.

سعیدیان گفت: به این اقامتگاه ها تسهیلاتی ارائه شده که با توجه به وضع پیش آمده از شیوع کرونا با رایزنی های صورت گرفته با بانک ها بحث تنفس یکساله در بازپرداخت وام قطعی شد تا بحران ناشی از کرونا کمتر گریبان گیر اقامتگاه های بوم گردی شود.

وی همچنین اظهار داشت: بعد از رونق بحث بوم گردی در شهرستان فاروج با فراخوان مدیران این اقامتگاه ها، شرکت تعاونی گردشگری استان را ثبت کردیم تا بحث بوم گردی و گردشگری منسجم تر و با برنامه تر حرکتی رو به جلو را در شهرستان فاروج داشته باشد.






خبری از تسهیلات حمایتی نیست

پری‌رخ مدیر یکی از اقامتگاه های شهرستان نیز در این باره گفت: از بدو کرونا تا کنون اقامتگاه های بومگردی حدود ۴ ماه تعطیل بوده و بعد از بازگشایی مجدد با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت را شروع کردیم، اما بخاطر ترس مسافران از اقامتگاه ها و هتل ها استقبال زیادی نشد.

وی افزود: بسته به نوع طرح تسهیلاتی از 6ماه تا یک سال تنفس داشت که طرح اقامتگاه ما  تسهییلات آن 6 ماه تنفس داشت . تسهیلاتی حمایتی هم بعد از بحث کرونا بنا بود به اقامتگاه ها داده شود که هنوز خبری از آن نیست.

پری رخ اظهار داشت قبل از کرونا اقامتگاه عباس بابا به مدیریت بنده در روستای خرق با میانگین ماهانه 105 نفر بیشترین جذب مسافر را داشت که اکنون نهایت در ماه 20نفر گردشگری و مسافر به اقامتگا ما می‌آیند.

یکی دیگر از مدیران اقامتگاه های شهرستان نیز اظهار داشت: متاسفانه کرونا خسارت سنگین به ما زد و ایام تعطیلات نوروز و تابستان که پیک بازدید گردشگران بود را از دست دادیم .

وی افزود: اکنون هم که شروع به فعالیت کرده‌ایم به دلیل ترس از کرونا تعداد معدودی مسافر وجود دارند که جوابگوی اقساط تسهیلات ما نیست و زمانی که تنفس تسهیلات ما تمام شود مشخص نیست از چه محلی باید این اقساط را پرداخت نماییم و فقط دعاگوییم تا هرچه زودتر شر این ویروس منحوس از سر زندگی مردم کم شود.

انتهای پیام/

 

Share/Save/Bookmark