داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
اشتغال جایگزین نیازمند حمایت های دولتی است
کد مطلب: ۶۴۸۰۲
تاریخ انتشار:شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۹
اشتغال های جایگزین نیز هم نیازمند، یاری دولت برای مردم است، مردمی که به جز کشاورزی و صیادی حرفه دیگری یاد ندارند، نمی توانند بدون تسهیلات دولتی پا به میدان اشتغال های جدید بگذارند.
اشتغال جایگزین نیازمند حمایت های دولتی است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ دو سال قبل بود که با ورود آب فصلی بخشی از تالاب هامون، آبگیری شد و در این بین، انواع ماهی های سرد آبی و همچنین ماهی هایی که اکثراً در آب های شیرین، زندگی می کنند، در این تالاب به وجود آمدند.

معمولا آب های فصلی به مدت سه الی چهار ماه بیشتر در دریاچه دوام نمی آورند، و بر اثر تابش نور خورشید ، تبخیر می شوند، در این بین با خشک شدن این آبها میلیون ها ماهی نیز با مرگ مواجه می شوند.

طی دو سال گذشته خبری از آب هایی فصلی حتی در تالاب هامون، نبوده ، این درحالی است که بحران آب هر سال بیشتر از گذشته احساس می شود، و مردم شمال سیستان و بلوچستان بیشترین صدمه را از این بحران جدی و جهانی دیده اند.

سازمان محیط زیست سیستان و بلوچستان در سال های اخیر نه تنها برای ورود آب های فصلی تالاب هامون، ایده ای تازه ، بیرون نداده اند ، بلکه به جهت رفع ریزگردها که از بستر خشک همین تالاب به وجود می آید نیز هیچ گونه اقدامی صورت نداده است.

اگر مسئولین با این روند تا سال های بعدی ادامه دهند، شاید بتوانند، وجود این تالاب عظیم را برای آیندگان انکار کنند، تالابی که با خشک شدن آن اشتغال هزاران صیاد و کشاورز به کلی نابود شد و حتی بسیاری از جانوران بومی منطقه نیز از جمله خوک، پرنده و حتی ماهی های کپور از بین رفتند.

با این حال کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورر در سفر اخیر خود به سیستان، گفته است که هامون، نمی تواند به روزهای گذشته بازگردد، و مردم باید به فکر اشتغال جایگزین باشند.

با وجود اینکه بسیاری از مردم در مقابل ، کلانتری، دردهای خود را به او گفتند، کلانتری واقعیتی تلخ را که تا کنون هیچ مسئولی جرات گفتن آن را نداشته است، به زبان آورد.

با این حال ، اشتغال های جایگزین نیز هم نیازمند، یاری دولت برای مردم است، مردمی که به جز کشاورزی و صیادی حرفه دیگری یاد ندارند، نمی توانند بدون تسهیلات دولتی پا به میدان اشتغال های جدید بگذارند.

با توجه به اینکه منطقه سیستان، از نیروی انسانی بالایی برخوردار است، می توان احداث کارخانه ها را در این منطقه، شاهد بود، تا هم به صنعت و هم اشتغال شمال سیستان وبلوچستان امیدوار شد.

اما طرح های دولتی نشان داده است که دستکم بین یک تا دوهه به طول می انجامد و طی این سال ها ، یک نسل بین مردم سیستان تغییر می کند.

با این حال امروز زابل ، هوا، اشتغال، و حتی مردم امیدی برای زندگی ندارند، که تمامی این مشکلات به سازمان محیط زیست باز می گردد.


احمد خمر کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با اوشیدا گفت: یکی از راه های ایجاد اشتغال در مناطق محروم، توجه به ایده آفرینان و کارآفرینان برتر همان منطقه است.

وی افزود: بسیاری از کارآفرینان در منطقه، سیستان وجود دارند که موفقیت آنها مثال زدنی است، اما حمایت چندانی از آنها نمی شود.

خمر بیان داشت: لذا اگر زمینه اشتغال برای جوانان را دولت می خواد فراهم کند، باید از کارآفرینان موفق حمایت کرد تا در کنار آنان چندین شغل دیگرنیز به وجود آید.



انتهای پیام//





Share/Save/Bookmark