داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارشی از حاشیه نشین ها در زابل ؛
ازدواج نوجوان 15 ساله برای تکدی گری/وقتی چهره معصوم کودکان طعمه قرار داده می شود
کد مطلب: ۶۹۷۹۹
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۱
عمدتا کودکان کار طعمه ای برای خالی کردن جیب مردم هستند ، کودکان به دلیل دارا بودن چهره کودکانه و معصوم می توانند به راحتی از افراد مختلف پول دریافت کنند.
ازدواج نوجوان 15 ساله برای تکدی گری/وقتی چهره معصوم کودکان طعمه قرار داده می شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ بیکاری مهمترین عامل ایجاد برخی از ناهنجاری های اجتماعی است که معمولا افراد با سن پایین در معرض خطر این نوع نا هنجاری ها قرار می گیرند.
اعتیاد جوانان و کودکان نیز امروزه به عنوان یکی از عوامل شکست خانواده ها در تربیت فرزندان محسوب می شود که این امر گرچه در استان سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استان ها کمتر دیده می شد اما امروزه آمار این افراد نیز به دلایل گوناگونی با افزایش چشم گیری رو به رو شده است.
عمدتا کودکان کار طعمه ای برای خالی کردن جیب مردم هستند ، کودکان به دلیل دارا بودن چهره کودکانه و معصوم می توانند به راحتی از افراد مختلف پول دریافت کنند.
راحله یکی از دختران نوجوان ساکن شهر زابل است که روزانه بر سر چاه راه ها می ایستد و مشغول به تکدی گری است.
او که اکنون یک نوزاد را نیز به دنیا آورده ، مجبور است تا با فرزندش از خودرو هایی که پشت چراغ قرمز می ایستند پول دریافت کند.
وی در خصوص سرگذشت زندگی خود به خبرنگار اوشیدا گفت: از وقتی که چشم باز کردم ، مادر و پدرم را ندیدم به همین دلیل نیز مجبور بودم برای امرار معاش سر چهار راه ها به گدایی بپردازم.
وی افزود: بعدتر ها که سن و قدم کمی بلند تر شد جوان معتادی در ازای پول مرا به همسری انتخاب کرد ، انتخاب همسر نه از روی عشق بود و نه علاقه بلکه او مرا برای این انتخاب کرده بود تا بتوانیم با به دنیا آوردن بچه درآمد حاصل از تکدی گری را بیشتر کنیم.
راحله تصریح کرد: علاوه بر خرید من ، شوهرم چند زن دیگر را نیز خریداری کرده بود تا بتواند با زیاد کردن تعداد فرزندان خود ، کسب درآمد کند.
این نوجوان همچنین گفت: این روزها مردم بسیاری من را می شناسند و پس از اینکه سرگذشت زندگی ام را برایشان تعریف کردم ، مقداری پول اهدا می کنند.
وی بیان داشت: شوهرم برای اینکه از دستش نتوانم فرار کنم من را به مواد مخدر وابسته کرده است ، همچنین کودکم نیز با توجه به اینکه در هنگام حاملگی و پس از به دنیا آوردنش مواد مخدر مصرف می کردم ، گویا به این مخدر معتاد شده باشد.
قصه راحله یکی از هزاران سرگذشت تلخ کودکان کار در جامعه است که مردم از آن اطلاعی ندارند.
کودکان کار امروزه به نان آوران خانواده تبدیل شده اند برخی از این کودکان نه تنها از دوران شیرین کودکی بی خبرند بلکه محکوم به کار کردن در گرما و سرما هستند.
در بازارچه مرزی میلک نیز به دلیل وجود مسافرین افغان و همچنین خودرو های ترانزیتی خارجی ، بستر مناسبی را برای فعالیت کودکان کار ایجاد کرده است.





کودکان کار معمولا برای پول پا جای بزرگترها می گذارند، برخی از آنها نیز قید درس و مدرسه را می زنند تا بتوانند وقت بیشتری برای کاسبی داشته باشند.
در روزهای اخیر نیز یکی از همین کودکان زیر چرخ های یک خودرو ترانزیتی در مرز میلک گرفتار می شود و جان خود را از دست می دهد.
غلامرضا گنجی در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: متاسفانه نیمی از محلات شهرستان زابل حاشیه نشین هستند.
وی افزود: به طوری باید گفت که ۲۶ محله و به عبارتی ۴۵ درصد جمعیت این شهرستان را حاشیه نشین ها تشکیل می دهند.
فرماندار زابل بیان داشت: عدم وجود اشتغال پس از خشکسالی باعث شده است تا محلات حاشیه نشین در زابل تشکیل شود که این امر طی دو دهه گذشته رخ داده است.
وی در ادامه به کودکان کار اشاره کرد و گفت: عوامل بسیاری باعث به وجود آمدن کودکان کار در جامعه می شود که از مهمترین آنها می توان به اعتیاد والدین ، طلاق و فوت والدین اشاره کرد.
گنجی گفت: در طرح اسکان کودکان کار نیز چند مکان در نظر گرفته شده است که تا کنون بیش از ۱۰۰ کودک کار درآن اسکان داده شده اند.


انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark