داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۶
 
گزارشی از زنگ خطر اعتیاد زنان در جامعه،
افزایش ورودی زنان به مراکز ترک اعتیاد / آسیب پذیری فرزندان مادران معتاد بیشتر است
کد مطلب: ۳۹۷۲۹
تاریخ انتشار:جمعه ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۰
فرمانده نیروی انتظامی زابل با بیان این‌که افراد بیکار راحت به‌سوی مصرف مواد مخدر سوق پیدا می‌کنند، افزود: برای مثال شخص بیکار نمی‌تواند ازدواج کند، لذا به‌سوی آسیب‌های اجتماعی از جمله مصرف مواد می‌رود.
افزایش ورودی زنان به مراکز ترک اعتیاد / آسیب پذیری فرزندان مادران معتاد بیشتر است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: زنگ خطر معضل اعتیاد به صدا در آمده و از یک خانواده تا یک جامعه را تحت الشعاع خود قرار داده است، زنان جزء نخستین قربانیان بسیاری از آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی هستند و در این میان اعتیاد یکی از مهم ‌ترین آنان است.
در سال های اخیر بیش از آنکه بحث افزایش مصرف‌کنندگان زن مطرح باشد، افزایش ورودی زنان به مراکز درمان و ترک اعتیاد خبرساز شده است.
آمار اعتیاد زنان دقیق و البته پایین هم نیست، اما بخش اعم گزارش ها حاکی از مصرف مواد صنعتی و روانگردان در میان زنان به ویژه دانشجویان دختر برای زیبایی و تقویت حافظه است، با این حال شاهد افزایش تمایل معتادان زن به مراکز درمان و ترک اعتیاد هستیم، زیرا در سال های اخیر امکانات و تسهیلات ترک اعتیاد بیشتر شده است. کشیده شدن دامنه اعتیاد زنان از مناطق حاشیه ‌نشین به سطوح عام ‌تری از جامعه مانند باشگاه‌های ورزشی و سالن آرایش‌های زنان واقعیتی است که به لحاظ اجتماعی و فرهنگی نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت.
مصرف مواد در زنان اغلب با آسیبهای اجتماعی از جمله فرار از خانه و خشونت توأم است. از سوی دیگر وقتی یک زن گرفتار اعتیاد می‌شود تنها او گرفتار پیامدهای فردی و اجتماعی سوء مصرف نشده است، بلکه مصرف مواد در زنان، فرزندان و خانواده آنها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، زیرا اگر در خانواده ای زن معتاد وجود داشته باشد خانواده وی از نگاه‌های سرزنش آمیز دیگران مصون نخواهند بود، چنین خانواده ای براحتی در معرض انواع خطرات قرار می‌گیرد و حتی ممکن است از هم پاشیده شود.




محمد نوربخش فرمانده انتظامی شهرستان زابل با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش آسیب‌های اجتماعی، بیکاری است، افزود:  وقتی فقر گسترش یابد، افزایش آسیب‌ها و دیگر مشکلات اجتماعی دور از انتظار نیست.
نوربخش با بیان این‌که بیکاری و فقر به‌شدت بر پیکره جامعه آسیب جبران‌ناپذیر وارد می‌کند، افزود: رشد شدید جرائم و افزایش احساس ناامنی حاصل فقر و بیکاری است.

وی ادامه داد: وقتی افراد در تهیه مایحتاج زندگی خود ناتوان می‌شوند به‌شدت به کارهای خلاف و ارتکاب جرم روی می‌آورند که بسیار برای جامعه زیان‌بار است.

فرمانده نیروی انتظامی زابل با بیان این‌که افراد بیکار راحت به‌سوی مصرف مواد مخدر سوق پیدا می‌کنند، افزود: برای مثال شخص بیکار نمی‌تواند ازدواج کند، لذا به‌سوی آسیب‌های اجتماعی از جمله مصرف مواد می‌رود و بعد برای تأمین مواد خود دست به سرقت اموال مردم می‌زند، به صورتی که در حال حاضر 75 درصد سارقان خرد افراد معتاد و ولگرد هستند.


این مسئول تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از زنان در کشور برای رسیدن به زیبایی، تناسب اندام و شفافیت پوست، موادمخدر مصرف می ‌کنند، حتی عده‌ای نیز برای حل مشکلات اختلال روان و رویای دستیابی به آرامش روحی و روانی و کاهش افسردگی به سمت استفاده از مواد مخدر صنعتی گرایش پیدا می‌کنند.

نوربخش با اشاره به آسیب پذیری بیشتر فرزندان مادران معتاد در مقایسه با فرزندان پدران معتاد، افزود: خطرات معضل اعتیاد برای نهاد خانواده باید در برنامه ‌ریزی‌ های کلان مورد توجه قرار گیرد، باتوجه به اینکه قریب به 55 درصد از طلاق‌ها ریشه در اعتیاد دارند، این امر موجب می شود آسیب های اعتیاد بنیان خانواده را به شکل جدی درگیر کند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark