داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
نیازمند قانون جامع فعالیت های سیاسی در انتخابات هستیم/ قانون احزاب بازنگری شود
کد مطلب: ۵۷۶۳۹
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۲
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: باید به سمت قانون جامعی پیش برویم که در برگیرنده فعالیت های سیاسی در انتخابات باشد و بر این اساس قانون احزاب نیازمند بازنگری است.
نیازمند قانون جامع فعالیت های سیاسی در انتخابات هستیم/ قانون احزاب بازنگری شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" محمدجواد حق‌شناس روز پنج شنبه در کنگره حزب ترقی ایران با بیان این که امروز نیاز به یک بازنگری در قانون تحزب کشور است، افزود: قانونی که در مجلس پیشین با سرعت و به شکل طرح ارائه و تصویب شد در عمل برای قانون احزاب یک گام به پس بود.
وی یادآور شد: قانون احزاب مصوب سال 60 با وجود این که نواقص و اشکال های عدیده ای داشت و نیازمند اصلاح بود اما در اصلاحیه بعدی آنچه که احزاب می خواستند و نیاز کشور بود، اتفاق نیفتاد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که انتخابات ریاست جمهوری، شوراها، مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هر کدام قانون خاص خود را دارد، گفت: این در حالی است که انتخابات یک مقوله با چهار وجه است.
حق شناس افزود: باید با یک قانون جامع فعالیت سیاسی در برگیرنده تمامی قوانین انتخاباتی و قانون احزاب باشد تا بتوانیم جرم سیاسی را به عنوان یکی از مشکلاتی کشور سامان دهیم.
وی گفت: وقایع سال 88 منجر به خسارات و تلاطم در کشور شد ولی با این مسئله باید در قالب جرم سیاسی برخورد شود و نیازمند حضور هیأت منصفه است چرا که جرایم این افراد با جرایم دیگر مانند دزدی، اختلاس و اخلاقی تفاوت دارد.
وی در ادامه به سابقه 100 ساله تحزب در کشور اشاره کرد و یادآور شد: جایگاه تحزب درکشور به دوران مشروطه برمی گردد که با شکل‌گیری قیام مشروطه نیز مهم‌ترین خواسته مردم، اداره کشور از طریق نقش و حضور مردم و پایان استبداد مطلقه‌ بر جامعه حاکم شده، بود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان این که مهم‌ترین دستاورد قیام مشروطه ورود حزب به ادبیات سیاسی ما بود، گفت: جایگاه حزب و تحزب یکی از دغدغه‌های اصلی جریان اصلاح طلب است با این که بیش از 100 سال است با این واژه سر وکار داریم اما تحزب در کشور ما به اندازه یک قرن عمر ندارد.
حق‌شناس با یادآوری این که در زمان رضاخان هیچ بستری برای آزادی فعالیت احزاب وجود نداشت، تصریح کرد: آزادی‌خواهی، مجلس و تحزب در آن دوره کاملا به ورطه سقوط رفت.
وی با بیان این که اوج فعالیت تحزب در سال‌های 1330 تا 1332 در زمان دولت مصدق بود، یادآور شد: بین کودتای 28 مرداد 32 تا سال 57 نیز دو حزب دست نشانده ایران نوین و مردم روی کار آمدند که نمایش بازی‌های حزبی را درمی‌آوردند.
حق‌شناس با بیان این که موج سوم جریان احزاب در کشورمان به سال‌های 57 تا 60 باز می‌گردد، گفت: درسال 76 شاهد رشد مجدد فعالیت احزاب در قالب برنامه توسعه سیاسی بودیم که در دوره جدید نیز این روند در حال ادامه یافتن است.
کنگره سالانه حزب ترقی ایران امروز با حضور محمد رضا عارف رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و محمد رضا حق شناس و اعضای این حزب برگزار شد.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :