داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
مقبره ی آقا سید باقر نگینی ارزشمند در خطه ی سیستان
کد مطلب: ۵۱۸۱۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۰
سال هاست که مقبره سیدباقر در شهرستان زابل همانند نگینی درخشان بر انگشتری سیستان می درخشد که نشان از پاکی و صداقت این عالم گرانقدر در منطقه دارد.
مقبره ی آقا سید باقر نگینی ارزشمند در خطه ی سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ طبق گفته ی اهالی سیستان، سید باقر عالمی وارسته بوده که به دلیل زهد و تقوا و صداقت در رفتار حتی پس از فوت نیز دارای ارج و قرب بسیاری در دل مردم می باشد و زیارت سیدباقر بر جان و روح مردم رسوخ کرده تا با یاری گرفتن از جد بزرگوار سید به حاجات خود دست یابند.

سید باقر از نوادگان امام موسی بن جعفر است که با پایان تحصیلات در مشهد مقدس به شهرستان زاهدان سفر کرده تا از این طریق به کشورهای دیگر از قبیل پاکستان و هندوستان جهت تبلیغ اسلام و ترویج دین مسافرت کند.

شادروان سید باقر در زمان حضور در زاهدان، امام جماعت مسجدی در این شهرستان شد که پس از مدتی به دلیل ارادت مردم زابل نسبت به این عالم از وی جهت حضور در شهرستان زابل دعوت به عمل آمد.

با توجه به علاقه ی مردم سیستان به اهل بیت و نبوت، سیدباقر دعوت مردم زابل را پذیرفت و در محل بربری ها ساکن و پس از ساخت مسجدی در محل تا پایان عمر امام جماعت مسجد شد.

سید باقر در زمان حضور در شهرستان زابل با خلوص نیت نسبت به رفع نیاز مستمندان و فقرا اقدام می کند به طوری که وقتی در بازار شهر وارد می شد مردم و بازاریان مقداری پول به وی پرداخت می کردند که در این راستا این سید گرانقدر تا رسیدن به منزل آن را در بین نیازمندان تقسیم می کرد.

با گذشت ۷۰ سال از زمان فوت سیدباقر در حال حاضر نیز نذر سیدباقر از جایگاه خاصی در بین مردم سیستان برخوردار است به طوری که حاجتمندان با حضور در بقعه ی سید باقر به راز و نیاز با پروردگار پرداخته و پس از نذر برای جد سید باقر آرزوی دستیابی به حاجات خود را دارند.

با توجه به منتسب بودن سید باقر به امام موسی، عدد هفت در نذرهای مردم برای جد سیدباقر از ارزش بالایی برخوردار می باشد که در این راستا بقعه ی سید باقر پناهگاه نیازمندان و حاجتمندان زیادی به شمار می رود به طوری که طبق گفته ی مردم محلی افراد زیادی در این مکان حاجت روا شده اند.

قران خوانی بر مزار سید از جمله مراسمی است که در محل بقعه ی سید باقر برگزار شده که در این راستا حاجتمندان به افرادی که به این منظور در مقبره هستند مبلغی پول داده تا آن ها نیز بر مزار سید باقر آیات قران را تلاوت کنند.

در روزگار نه چندان دور، آرامگاه مرحوم سید باقر تنها اتاقی کوچک با چهار ایوان گنبدی از خشت و گل و فاقد هرگونه ضریح بود که پس از تبدیل قبرستان قدیم به فضای سبز و پارک توسط شهرداری این مکان توسط سازمان اوقاف و امور خیریه، بازسازی شده است.


بقعه ی سید باقر از جایگاه والایی در بین مردم سیستان برخوردار است

رییس اداره اوقاف و امور خیریه ی شهرستان زابل عنوان کرد: با توجه به قرار گیری بقعه ی سید باقر در محل پارک یعقوب لیث و قبرستان قدیم افراد زیادی به این محل مراجعه میکنند.

حجه الاسلام و المسلمین اسماعیل بامری با بیان اینکه، بقعه ی سید باقر از علاقمندان و اردتمندان بسیاری برخوردار است تصریح کرد: در بقعه ی سید باقر نذوراتی از قبیل خرما، نان روغنی و حلوا در بین مردم توزیع می شود همچنین حاجتمندان مبالغی را نیز به نیت حاجت روایی نذر جد سید باقر کرده و در محل مقبره انداخته که بعدها صرف نیازمندان شود.

وی افزود: در طی سال های اخیر مدیریت بقعه ی سید باقر به سازمان اوقاف و امور خیریه واگذار شده تا نسبت به ساماندهی امور آن اقدامات لازم انجام شود.

بامری ادامه داد: تمامی مراسمات ملی و مذهبی از قبیل جشن های محوری نیمه شعبان و عید غدیر و همچنین همه شب نماز مغرب و عشا در این مکان برپا می شود.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه ی شهرستان زابل بیان داشت: در ماه های محرم و صفر نیز مبلغان دینی با حضور در بقعه ی سید باقر علاوه بر اجرای مراسم سوگواری، به تمامی سوالات شرعی و شبهات دینی پاسخ داده تا مردم نسبت به مسائل دینی خود آگاه شوند.

وی با عنوان اینکه، در شب های جمعه مقبره سید باقر میزبان مومنان جهت خواندن دعای کمیل می باشد ابراز داشت: هیئت های سینه زنی در ایام تاسوعا و عاشورای در محل بقعه ی سید باقر حاضر و با شور فراوان به عزاداری می پردازند.

بامری اضافه کرد: برگزاری طرح آرامش بهاری ویژه ایام نوروز، طرح نشاط معنوی ویژه اوقات فراغت تابستان، سوگواره یاس نبوی در ایام فاطمیه، جشن ولایت علوی و اکمال دین نبوی، طرح ضیافت الهی به مناسبت ماه مبارک رمضان، سوگواره بصیرت عاشورایی، طرح تربیت حافظان قرآن کریم و برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته های مختلف از جمله برنامه های اجرایی در بقعه ی سید باقر به شمار می رود.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark