داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
اوشیدا گزارش می دهد:
بوی جلبک همراه آب آشامیدنی مردم روستاهای سیستان در تابستان ها
کد مطلب: ۶۴۳۲۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۳
غلامحسین لک زائیان پورمسئول تصفیه خانه آب روستایی زهک: علت اینکه فقط بو و طعم شبکه آب روستایی تغییر کرده رشد زیاد گونه ای از جلبک ها در چاه نیمه یک که محل برداشت آب روستایی می باشد را است، منبع برداشت آب شبکه روستایی به چاه نیمه سه تغییر می کند.
بوی جلبک همراه آب آشامیدنی مردم روستاهای سیستان در تابستان ها
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: یکی از علل اصلی تخلیه نشدن روستاهای سیستان پس از خشکسالی بزرگ منطقه لوله کشی آب به خانه های آنان بود لوله هایی که به برکت نظام جمهوری اسلامی تا دور دست ترین روستاهای این منطقه رفتند و مردم محروم سیستان را از نعمت آب شرب برخوردار کردند.

مدتی است که آب این لوله ها به سختی قابل شرب است و روستائیان شریف و نجیب در شهرستان های مختلف حوزه سیستان دچار مشکل تامین آب آشامیدنی و ترس از بیمار شدن خود و فرزندانشان به علت آشامیدن این آب که طعم و بوی آن قابل تحمل و چشم پوشی نیست شده اند.

بوی نامطلوب و طعم بد آب در روستاهای سیستان برای مردم مشکلات زیادی را بوجود آورده است زیرا بسیاری از مردم روستاهای پراکنده این منطقه دسترسی به وسایل نقلیه جهت تهیه آب شرب از مراکز تصفیه آب را ندارند و تهیه آب قابل شرب نیز مشکلی افزوده بر مشکلات مردم منطقه.

به سراغ مردم روستاهای نیمروز بزرگترین شهرستان حوزه سیستان رفتیم

محمد درویش زاده ساکن روستای آذرنگ شهرستان نیمروز به خبرنگار اوشیدا گفت: آب لوله کشی به سختی قابل شرب است قبلا فقط بوی بدی داشت ولی چند روزی است طعم بسیار ناخوشایندی نیز پیدا کرده.

وی افزود: سپاه پاسداران یک دستگاه تصفیه آب به دهیاری روستای دهنو که در مجاورت ما قرار دارد اهدا کرده که آب تصفیه تعدادی کمی از خانوار های چند روستای مجاور را تامین می کند ولی متاسفانه به هیچ وجه جوابگوی نیاز مردم حتی همین روستاهای اطراف شهر ادیمی نیست.

این شهروند با اشاره به عدم تمکن مالی بسیاری از مردم روستایی حتی برای خرید از این مرکز آب تصفیه که با قیمت بسیار ناچیز آب را عرضه می کند گفت: خیلی از همسایه های ما می گویند بو و طعم آب لوله کشی بسیار بد شده است ولی ما توان خرید آب معدنی یا آب تصفیه شده را نداریم.

مردم روستاهای شهرستان زابل از این وضعیت گله مند هستند

محمد سلیم بزی ساکن روستای سرحدی شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا اظهار کرد: چند ماه بود که آب لوله کشی را جوشانده و سپس مورد استفاده قرار میدادیم ولی مدتی است که مزه آب طوری بد شده است که حتی با جوشاندن هم طعم آن تغییر نمی کند.

وی ابراز کرد: مسئولین ما مگر از همین آب استفاده نمی کنند فکری به حال این وضعیت کنند، مردم نمی دانند مشکل کجاست در آب چاه نیمه ها، تصفیه خانه ها یا در لوله ها ولی میدانیم وظیفه مسئولین اداره آب و فرمانداران است که مشکل را حل کنند.

بزی در پایان گفت: رفع نشدن مشکل آب شرب که نیاز اساسی مردم است نشان دهنده ناتوانی مسئولین است اگر رئیس اداره آب مربوطه توان حل مشکلات حوزه کاری خود را ندارد استعفا دهد و کار را به کسی بسپارد که بتواند برای مردم کاری انجام دهد.

مشکل بو طعم آب روستاهای سیستان به علت رشد جلبک در چاه نیمه یک است

غلامحسین لک زائیان پورمسئول تصفیه خانه آب روستایی زهک به خبرنگار اوشیدا گفت: از سال ۱۳۹۵بو و طعم نامطبوع در چاه نیمه شماره یک به وجود آمد که از همان زمان ببرسی درباره علت این مشکل شروع شد و دانشگاه علوم پزشکی زابل، سازمان محیط زیست و شرکت مهندسی آب و فاظلاب کشور در این مسائله ورود پیدا کردند آزمایشات مختلف انجام شد.

وی ابراز کرد: پس از تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که یک رشد جلبکی در چاه نیمه یک صورت می گیرد معمولا در تمام آب های شیرین جلبک داریم اما میزان جلبک از یک حدی بیشتر شود می تواند روی بو و طعم آب اثر بگذارد، متاسفانه در چاه نیمه یک شرایط رشد زیاد گونه ای از جلبک ها به علت رسوباتی که در چاه نیمه ورود کردند فراهم شد و روی بو و طعم آب اثر گذاشت.

مسئول تصفیه خانه آب روستایی زهک تصریح کرد: وقتی فصل گرما شروع می شود بدلیل تامین مواد غذایی و مواد عالی که مورد نیاز جلبک هستند و بحث آفتاب و گرما باعث می شود روی بو و طعم آب اثر گذار باشد ولی روی کیفیت آب اثر منفی ندارد، برای کاهش بو طعم آب در فرایند تصفیه خانه آب روستایی زهک از کربون اکتیو که یک نوع جاذب بو و طعم است استفاده می کنیم و آن را جزو فرایند تصفیه آب قرار دادیم.

لک زائیان اظهار کرد: علت اینکه فقط بو و طعم شبکه آب روستایی تغییر کرده این است که محل برداشت آب روستایی چاه نیمه شماره یک است که این پدیده در آن اتفاق افتاده محل برداشت آب شهر زاهدان چاه نیمه شماره سه است و آب چاه نیمه سه این مشکل را ندارد.

وی گفت: به علت وقوع این پدیده در چاه نیمه یک از سال ۱۳۹۵ مطالعات و اقداماتی را انجام دادیم تا محل برداشت آب شبکه روستایی به چاه نیمه شماره سه منتقل شود، اعتبارات این طرح گرفته شده و در پایان تیرماه امسال با حضور وزیر نیرو کلنگ اجرای انتقال آب خام از چاه نیمه سه به طرف تصفیه خانه زهک زده شد

مسئول تصفیه خانه آب روستایی زهک در پایان گفت: هم اکنون پیمانکار در حال اجرای پروژه است که تقریبا ۱۲ کیلومتر خط لوله و آب گیر شناور در چاه نیمه سه باید اجرا شود که محل برداشت به چاه نیمه شماره سه منتقل شود و مشکل بو و طعم برطرف شود.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark