داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
کارشناس ارشد علوم اجتماعی؛
توسعه اجتماعی یک جامعه بر دانایی محوری استوار است
کد مطلب: ۵۵۵۹۶
تاریخ انتشار:شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۶
کارشناس ارشد علوم اجتماعی با گرایش روزنامه نگاری اظهار داشت: توسعه اجتماعی یک جامعه بر دانایی محوری استوار است بنابراین با افزایش فرهنگ مطالعه می توان به آن دست یافت.
توسعه اجتماعی یک جامعه بر دانایی محوری استوار است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ جواد سالارزهی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان داشت: بسیاری توسعه را رشد نهادهای اجتماعی می‌دانند، اما توسعه در پی نیاز به پیشرفت و تغییر ایجاد می شود بنابراین اگر این تغییر در پی ایجاد بهبود وضعیت اجتماعی افراد جامعه شکل گیرد، توسعه اجتماعی را محقق می‌سازد.

وی با بیان اینکه، این توسعه اجتماعی حاصل تغییر و توجه به مباحث فرهنگی و اجتماعی در کنار اهمیت به موضوعات سیاسی و اقتصادی است افزود: توسعه اجتماعی یک جامعه بر دانایی محوری استوار خواهد بود.

کارشناس ارشد علوم اجتماعی با گرایش روزنامه نگاری تصریح کرد: متاسفانه پایین بودن سرانه مطالعه در ایران (۱۲ دقیقه در شبانه روز) معلول علت‌های بسیاری می‌باشد که مهمترین آنها را می‌توان پایین بودن سطح سواد، عدم احساس نیاز به مطالعه و عادت تاریخی ایرانیان به ادبیات شفاهی دانست.

سالارزهی تصریح کرد: در شرایط نبود فرهنگ مطالعه و در کنار نقش آموزشی نهادهایی مانند مطبوعات و رسانه‌ها، ایجاد پیوند بین کتاب و افراد جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است، از این جهت سازمان‌های فرهنگی و متولیان گسترش و اشاعه فرهنگ کتاب و کتاب خوانی باید متناسب با مقتضیات فرهنگی، اجتماعی و اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی ‌و ملی، در جهت ایجاد میل و اشتیاق به مطالعه در مردم با تدوین برنامه‌هایی جامع و آینده نگرانه تلاش کنند.

وی تاکید کرد: تفاوت سرانه مطالعه کشورها از وجوه تمایز کشورهای توسعه یافته با کشورهای عقب مانده و در حال توسعه است بنابراین توجه به کتاب و روزنامه، افزایش سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی که گویای سطح اطلاعاتی یک جامعه است، از ضروریات توسعه اجتماعی به شمار می‌رود.

سالارزهی خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ مطالعه و پیوند بین مردم و کتاب را باید از درون خانواده‌ها از طریق الفت گرفتن مادران با کتاب به عنوان مربیان و الگوهای رفتاری کودکان در اولین نهاد اجتماعی و پیوند دانش آموزان با کتاب در مدارس ایجاد کرد.

ویی در این راستا تصریح کرد: آموزش شیوه‌های درست مطالعه، برپایی نمایشگاه‌های دائمی‌ و مقطعی، راه اندازی ایستگاه‌های مطالعه سیار، افزایش شمارگان کتاب، تسهیل در چاپ و انتشار کتب و حمایت از نویسندگان و مولفین، تسهیل شرایط دسترسی به عناوین کتاب و تجهیز و فعال سازی کتابخانه‌های مساجد را باید آغاز کرد تا تاثیر بسزایی در کاهش فاصله افراد با کتاب ایجاد شود که حاصل آن توسعه عقلانیت و در نهایت توسعه اجتماعی را نظاره گر باشیم.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark