داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت در گفتگوی اختصاصی با اوشیدا
12درصد بیماران مبتلا به سل از اتباع افغانی هستند/سیستان رتبه اول شیوع سل در کشور را داراست
کد مطلب: ۳۴۵۰۸
تاریخ انتشار:يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۷
ناصحی گفت: سیستم بهداشتی کشور در پیشگیری و درمان این بیماری زحمات و تلاشهای زیادی کشیده بطوری که موفق به درمان بیماران دانشگاه درحد قابل قبولی شده است ،دانشگاه علوم پزشکی زابل جزء دانشگاههایی است که بیشترین موفقیت را در درمان سل دارد .
12درصد بیماران مبتلا به سل از اتباع افغانی هستند/سیستان رتبه اول شیوع سل در کشور را داراست
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: مهشید ناصحی رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اوشیدا گفت: سیستان رتبه اول سل را به لحاظ شیوع در کشور دارد ولی در طول سالهای گذشته موفقیت های زیادی هم در این زمینه داشته است .
رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت با بیان اینکه باید به ساختار بیماری سل توجه کرد،افزود: بیماری سل بطوری که مشخص است با ورود یک میکروب وارد بدن می شود ولی در برخی موارد تبدیل به بیماری نمی شود.
وی بیان کرد:  5 تا 10درصد موارد تبدیل به بیماری می شود آن هم زمانی است که سیستم دفاعی بدن یا ایمنی بدن ضعیف می شود .

ناصحی در ادامه گفت: این بیماری می تواند از یک سوء تغذیه باشد و یا از طریق اچ آی وی، اعتیاد ،دیابت ، سیگار و انواع سرطان ها و کسانی که داروهایی مثل کرتن و غیره استفاده می کنند در لیست بیمارانی هستند که می تواند سیستم دفاعی آنها را ضعیف کند .

وی ادامه داد: تعدادی از این موارد در سیستان و بلوچستان وجود دارد بنابراین همین عوامل می تواند روی بروز سل تاثیر بگذارد .

وی با اشاره به همسایگی این استان با کشور های پر مخاطره بیماری سل اظهار داشت: گفته می شود 80درصد سل دنیا در 22کشور است که 2تا از این 22 کشور، افغانستان و پاکستان هستند که در هم جواری ما قرار دارند به هر حال ما می بینیم که تردد به این کشورها زیاد انجام می شود .

رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت تصریح نمود: در کل کشور 12درصد بیماران مبتلا به سل در هر سال غیر ایرانی هستند و عمدتآ افغانی بوده ،بنابراین مجاورت با کشورهای پرشیوع وجود عوامل پرخطری نظیر سوء تغذیه ،اعتیاد و غیره این زمینه را ایجاد کرده تا در سیستان این بیماری وجود داشته باشد .

وی بیان کرد: سیستم بهداشتی کشور در پیشگیری و درمان این بیماری زحمات و تلاشهای زیادی کشیده بطوری که موفق به درمان بیماران دانشگاه درحد قابل قبولی شده است ،دانشگاه علوم پزشکی زابل جزء دانشگاههایی است که بیشترین موفقیت را در درمان سل دارد .

ناصحی با تاکید بر اینکه باید دقت کرد تا زمانی که این بیماری وجود دارد باید تلاش جدی شود ،بخصوص با توجه به اینکه وزرای کشورهای دنیا در سال 2014 متعهدشدن به اینکه سل را حذف کنند در سال 2050 حذف سل به معنای میزان بروز بیماری به تعداد یک مورد در یک میلیون نفر و یا کمتر است .

وی بیان کرد: اگر به دانشگاه علوم پزشکی سیستان نگاه کنیم الان میزان بروز این بیماری درحدود 840مورد در میلیون نفر است و باید به یک مورد در میلیون نفر برسد.

رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت تاکید کرد: بنابراین همه باید کمک کنند و فقط به وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی محدود نمی شود ،در تمام دنیا گفته شده و سازمان جهانی بهداشت هم گفته که باید سازمان های مردم نهاد و مردم وارد عرصه شوند ،به همین خاطر امسال روز ملی مبارزه با سل که در 23مهرماه گروه هدفی، هدف گذاری شد و رابطین بهداشتی با حضور در کارگاه آموزشی، آموزش های لازم منتقل شد تا ما بتوانیم حداقل صد رابط بهداشتی را در کشور به حرکت در بیاوریم برای اینکه هم می توانند در تشخیص به ما کمک کنند و هم می توانند اطلاع رسانی کنند.

وی خاطر نشان کرد: یادمان باشد خدمات تشخیص درمان سل رایگان است و اگر به موقع تشخیص داده بشود و به خوبی درمان شود این بیماری کاملا قابل درمان است و نیازی به نگرانی و ترس وجود ندارد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark