داخلی آرشيو خبر صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
دولت طرابلس تهدیدهای مصر را «اعلام جنگ» علیه لیبی خواند
کد مطلب: ۷۰۳۷۳
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۱۰
دولت وفاق ملی لیبی درباره خطرهای هر گونه دخالت مصر در امور داخلی لیبی هشدار داد و گفت که صلح با کمک به کودتاچیان به دست نمی‌آید.
دولت طرابلس تهدیدهای مصر را «اعلام جنگ» علیه لیبی خواند

به گزارش اوشیدا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی در پی اظهارات «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر در خصوص مداخله نظامی مستقیم در لیبی دخالت در امور داخلی لیبی و نقض حاکمیت این کشور را به مثابه «اعلام جنگ» خواند.

به گزارش شبکه الجزیره، این شورا تاکید کرد: «ما هرگز اجازه سوء استفاده از ملتمان و استفاده از زبان تهدید را نمی‌دهیم».

در این بیانیه آمده است:«خطوط قرمز را خون شهدا و نه اظهارات آتشین تعریف می‌کند».

شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی گفت:«ما با هر گونه تهدیدی برای کشورمان با قدرت روبرو خواهیم شد و این ما هستیم که مکان و زمان عملیات نظامی خود را تعیین می‌کنیم».

شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی درباره خطرهای هر گونه دخالت در امور داخلی لیبی هشدار داد و گفت:« صلح با کمک به کودتاچیان به دست نمی‌آید».

این شورا ضمن درخواست از جامعه بین المللی برای پذیرش مسئولیت خود در این قضیه گفت که از وساطت هر میانجیگر بی طرفی استقبال می‌کند.

رئیس جمهور مصر بعد از ظهر شنبه طی سخنرانی در پایگاهی تازه‌ تأسیس در غرب این کشور، از نیروهای مسلح مصر خواست برای احتمال انجام عملیات برون‌مرزی آماده شوند.

با این حال او گفت که مداخله ارتش مصر در لیبی با هدف تغییر وضعیت میدانی به نفع ژنرال حفتر، نیازمند موافقت و حمایت بین‌المللی است و مصر به تسلیح و آموزش نیروهای قبایل لیبی اکتفا خواهد کرد.

رئیس جمهور مصر همچنین عبور از شهر سرت و پایگاه هوایی الجفره را خطر قرمز مصر دانست و گفت که تجاوز از این خطوط واکنش قاهره را در پی خواهد داشت.

این دو منطقه خطوط تماس بین نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای تحت امر ژنرال حفتر هستند و پیشروی به سمت شرق و مرکز لیبی باعث خواهد شد که دولت وفاق ملی بر مناطق نفت خیز لیبی که جزو تولیدکننده‌های نفت اوپک است، سیطره یابد.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند. دو طرف از فروردین سال 98 وارد درگیری‌های شدیدی با یکدیگر شده‌اند که همچنان ادامه دارد.

اخیراً با تغییر معادلات در میادین درگیری بین ارتش تحت امر خلیفه حفتر و ارتش دولت وفاق و پیشروی نیروهای تحت امر این دولت، حامیان عربی و اروپایی حفتر پیشنهاد آتش‌بس و بازگشت به مذاکرات داده‌اند که دولت وفاق ملی آن را رد کرده است.

دولت السراج از حمایت قطر و ترکیه و نیروهای حفتر نیز از حمایت‌های روسیه و مصر برخوردارند.

انتهای پیام/.

Share/Save/Bookmark