داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
حماسه در قاب رسانه بین المللی/ گذری بر برنامه های شبکه الکوثر در ماه محرم امسال
کد مطلب: ۷۱۵۳۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۵۵
با وجود تلاش های گسترده رسانه های وهابی در منحرف کردن مسیر تشیع، شبکه ای مانند الکوثر برون مرزی ایران، در تلاش است تا با برنامه های تحلیلی و کارشناسی این مسیر را شفاف تر کند. ماه محرم بهترین زمان این تلاش رسانه ای است.
حماسه در قاب رسانه بین المللی/ گذری بر برنامه های شبکه الکوثر در ماه محرم امسال

به گزارش اوشیدا به نقل از خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به جرات می توان گفت تمام سجایای اخلاقی و ارزش های انسانی در حرکت و قیام امام حسین (ع) در نهضت عاشورای سال 61 هجری متجلی است. فرهنگ ظلم ستیز عاشورای امام حسین (ع) ذخیره ای نه تنها برای شیعیان بلکه برای همه بشریت است که تاسی به این الگو می تواند در سخت ترین شرایط زندگی مسیر نجات را مشخص سازد. پس این مفاهیم را باید هر چه بیشتر به گوش مردم جهان به ویژه ملت های عرب در خاورمیانه رسانید. پیامی که استکبار در پی خاموش کردن ندای آن و به انحراف کشیدنش است.

در چنین شرایطی وظیفه رسانه های محور مقاومت فرهنگی ضد استکبار مانند الکوثر به مراتب بزرگتر و دشوارتر است. برای آشنایی با تلاش های این شبکه در زمینه تبیین فرهنگ عاشورا، سری زدیم به گروه معارف شبکه الکوثر.

ترویج فرهنگ مقاومت و ظلم ستیزى

عباس رضوی محلاتی مدیر گروه معارف شبکه جهانی الکوثر در پاسخ به این سوال که شبکه الکوثر چه رویکردی برای زنده نگه داشتن مراسم محرم و اربعین دارد؟ گفت: استکبار انگلیس برای از میان بردن فرهنگ حسینی و نهضت آزادگی عاشورا تلاش بسیاری دارد و در این راه شیطانی از رسانه های وابسته به غرب بیشترین استفاده را می برد. دشمنان تشیع مانند انگلیس، دولت عربستان سعودی و امارات متحده عربی تلاش می کنند تا انحرافات بسیاری را از طریق تشیع انگلیسی تبلیغ کنند از این رو یکى از راه هاى خنثی سازی دسیسه تشیع انگلیسی علیه مراسم محرم این است که به موضوعات برنامه های ماه محرم و قیام عاشورا عمق دهیم که این امر دارای اهمیت فراوان است.

وی ادامه داد: شرایط مسلمانان و جهان عرب به مفاهیم بلندی که امام حسین (ع) در سخنان و مواضعی که اتخاذ کردند بر آنها تاکید کرده اند، نیاز دارد درنتیجه شبکه الکوثر باید در این راستا حرکت کند.

مسیر، آموزه ها و حماسه حسینی(ع) را تبیین می کنیم

رضوی محلاتی در خصوص برنامه هایی که خاص ماه محرم و اربعین توسط گروه معارف الکوثر تهیه و پخش خواهد شد گفت: با توجه به وضعیت پیش آمده و ضرورت مراعات پروتکل هاى بهداشتى، شبکه الکوثر سعى دارد از فضاهاى مراقد مقدس اهل بیت علیهم السلام در ایران و عراق بیشترین استفاده را داشته باشد. در این راستا، برنامه «ملحمه الحسین» را با آیتم هاى مناسب و حضور کارشناسان برجسته عرب زبان و ارتباط اسکایپى با کارشناسان دیگر خارج از کشور، از مرقد حضرت معصومه (س) در سیزده شب اول ماه محرم اجرا کردیم. همچنین دو برنامه در تاسوعا (شب) و در عاشورا (ظهر) هر کدام به مدت چهار تا پنج ساعت با آیتم هاى مختلف و ارتباط با خارج از کشور تدارک دیده بودیم.

وی افزود: «ملحمه الحسین» برنامه ای کارشناس محور است، به اضافه آیتم هاى محتوایى دیگر، «مسیرة الخلود» برنامه تولیدى دیگری است که با رویکرد مستند گونه درباره مسیر کاروان امام حسین علیه السلام صحبت می کند. البته این به غیر از برنامه هاى دیگر مانند سخنرانی هاى مذهبی به مناسبت محرم الحرام است. 

 

استفاده از کارشناسان اهل سنت و مسیحی

سید مصطفی الحسینی تهیه کننده برنامه «ملحمه الحسین» (ع) در خصوص این برنامه گفت: «ملحمه الحسین» (حماسه حسینی)  برنامه ای  13 قسمتی است که از شب اول ماه محرم امسال به صورت زنده از حرم حضرت معصومه (س) در قم پخش شد که در هر قسمت دو کارشناس حضور داشتند و از منظر سیاسی، تاریخی و معرفتی به بررسی ابعاد مختلف واقعه عاشورا می پرداختند.

وی ادامه داد: اینکه چه دلایلی موجب شد تا  کوفیان که خود دعوت کننده از امام بودند به چنین خیانتی دست یازند و مواردی مانند آن در این برنامه به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت.

الحسینی با اشاره به جهانی بودن قیام عاشورا که تنها به شیعیان اختصاص ندارد گفت: امسال از یک کارشناس اهل سنت و نیز دو کارشناس مسیحی که به امام حسین (ع) ارادت دارند در برنامه حماسه حسینی دعوت کرده بودیم که در خصوص تاسی خود به نهضت عاشورا صحبت می کردند.

وی در خصوص مخاطبان اصلی برنامه اظهار کرد: رویکرد ما در تهیه برنامه «ملحمه الحسین» پاسخ دادن به نیازهای نسل جوان کشورهای عربی در خصوص آشنایی با عاشورا و علت قیام امام حسین ( ع) بود.

الحسینی با اشاره به مد نظر بودن توصیه های مراجع عظام تقلید در خصوص نحوه برگزاری مراسم محرم گفت: انحرافاتی که تشیع وابسته به انگلیس موجب شده نیازمند بررسی در برنامه ای به صورت دقیق است چرا که آنان تنها افرادی را می توانند فریب دهند که فاقد آگاهی باشند.

 

وظیفه الکوثر امسال پررنگ تر است

یاسر الشریف مجری برنامه «ملحمه الحسین» نیز گفت: سال گذشته جمعیت بسیاری از شیفتگان امام حسین (ع) در کربلا حضور داشتند اما امسال به دلیل مشکلاتی که وجود دارد امکان سفر به کربلا نیست از این رو عاشقان اباعبدالله (ع) در صفحه تلویزیون خواستار دیدن گنبد و صحن حرم امام در کربلا هستند تا همان فضای روحانی و معنوی کربلا برای آنها تداعی شود.

وی با اشاره به حدیثی از ائمه که ((اگر مردم خوبی و محاسن کلام ما را بدانند از ما پیروی می کنند)) افزود: بسیاری از مردم جهان عرب حتی غیر شیعیان، خواهان آشنایی با فرهنگ عاشورا هستند و این امر مسئولیت رسانه هایی مانند الکوثر را بیشتر می کند.

مجری الکوثر عنوان کرد: در همین مسیر میان مدینه تا کربلا حضرت امام حسین (ع) سخنرانی های متعدد داشتند و ما باید آن خطابه ها را برای مردم جهان بیان کنیم.

یاسر الشریف افزود: سال گذشته من در کربلا بودم و از آن حرم شریف برنامه را اجرا می کردم اما اکنون به دلیل برخی مشکلات چنین توفیقی ندارم حال آنکه بهتر بود حداقل یکی از برنامه های الکوثر برای ماه محرم از کربلا باشد.

وی ادامه داد: پیام هایی که از کشورهای متعدد به دستمان می رسد، نشان می دهد که بیننده های پیگیری در سطح جهان داریم بنابراین با همین امکانات اندک که در اختیار داریم باید فعالیت خود را تقویت کنیم چرا که این مقدار تولید هم بهتر از این است که میدان نبرد رسانه ای را به دشمن واگذار کنیم.

شبکه های وهابی را رصد می کنم

مجری برنامه «ملحمه الحسین» با بیان اینکه شبکه های وهابی را رصد می کنم تا بتوانم به شبهات آنها پاسخ دهم گفت: آنها حتی برای یک لحظه هم از شبهه افکنی ضد شیعه غافل نمی شوند و با بیشترین بودجه، قوی ترین امکانات و زیباترین دکور و استودیو تلاش می کنند هر قدر که می توانند موجب گمراهی اشخاصی شوند که آشنایی کمی به معارف اهل بیت(ع) دارند.

وی ادامه داد: برای تلویزیون های وهابیت مسرت بخش است اگر موفق شوند حتی یک نفر از عزاداران امام حسین (ع) را از رفتن به جلسات عزاداری ایشان منصرف سازند. بنابراین ما باید ضمن پاسخ به شبهات آنها یک تیم برای رصد انحرافات رسانه ای آنها داشته باشیم.

الشریف با اشاره به اینکه برنامه های ماه محرم هر سال نسبت به سال قبل از نظر محتوایی باید ارتقا یابد گفت: بهتر است هیات علمی و دینی برای شبکه داشته باشیم که برای پاسخ به سوالات دینی جوانان عرب زبان جهان با بهترین روش اقناعی ترین پاسخ ها را ارائه کنیم. در واقع در شبکه الکوثر باید مجری کارشناس باشیم نه تنها یک مجری ساده.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark