بیم و امید کشت محصولی بینظیر در سیستان و بلوچستان؛
حاصل دسترنج کشاورزان قطب تولید چای ترش کشور در جیب دلالان/ عدم وجود صنایع تبدیلی بلای جان کشاورزان جنوب شرق کشور
18 آذر 1397 ساعت 0:21
شهرستان دلگان در حالی رتبه نخست تولید چای ترش در کشور را به خود اختصاص داده که حاصل دسترنج کشاورزان این منطقه به علت نبود صنایع تبدیلی به جیب دلالان می رود.
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور است که به دلیل شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و با وجود پتانسیل ها و ظرفیت های مهمی که در عرصه های اقتصادی، تجاری، دامداری، آثار باستانی، کشاورزی و غیره دارد، توانسته به عنوان تنها رویشگاه چای ترش در کشور شناخته شود.
چای ترش یا همان مکی یکی از بی نظیرترین محصولات خاص کشاورزی استان است که به صورت گسترده در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان همچون فنوج، دلگان و نیکشهر کشت می شود به گونه ای که توانسته در سه دهه اخیر رونق قابل ملاحظه ای یابد و جای خود را در بین محصولات صادراتی این منطقه از کشورمان باز کند.
این محصول با ارزش همه ساله از اواخر فروردین ماه کشت و برداشت آن از اواخر آبان ماه در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان آغاز می شود، کشت و کار گیاه چای ترش در ایران تنها در استان سیستان و بلوچستان و تا حدودی هم در رودبار جنوب استان کرمان است که در صورت حمایت، این محصول می تواند به یکی از محصولات مهم صادراتی ایران تبدیل شود.
ناگفته نماند که دم کرده چای ترش منجر به کاهش فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخش است و برعکس چای که باعث دفع آهن می شود، چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید و حتی به عقیده برخی از کارشناسان تغذیه چای ترش جایگزین مناسبی برای چای های معمولی است.
کد مطلب: 65474
آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcfjjdv.w6dteagiiw.html