داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
ضرورت ورزش بر سلامت روان و نشاط خانواده ها
کد مطلب: ۷۴۵۸۸
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۰
کوروش فتحی گفت: ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است، رابطه نزدیک با سلامت روانی و بویژه پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های روانی دارد.
ضرورت ورزش بر سلامت روان و نشاط خانواده ها
به گزارش اوشیدا، نقش ورزش در سلامت روان و درمان بیماری های روحی مانند اضطراب، استرس و افسردگی بر هیچکس پوشیده نیست و تاثیر و اثرگذاری ورزش در درمان بیماری ها به ویژه مشکلات روحی، به صورت تجربی و علمی به اثبات رسیده است وبدون اغراق، از مؤلفه های تاثیرگذار و حائز اهمیت برای برخورداری از سلامت اجتماعی، جسمانی و روانی، انجام ورزش به شمار می رود.

دستیابی انسان ها به این مؤلفه های مهم و تاثیرگذار، تضمین کننده بهداشت و سلامت روان افراد است و بر همین اساس، ورزش یک راهکار مفید، کاربردی و در عین حال کارآمد برای متجلی ساختن این مؤلفه ها تلقی می شود.

کوروش فتحی روانشناس تربیتی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: امروزه پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری های نوین بر تمام ابعاد زندگی انسان ها سایه افکنده است و به تبع آن با ماشینی شدن زندگی انسان، موجی از اختلالات و ناهنجاری های عاطفی، روانی، نگرانی، ناامیدی، استرس و هیجانات روحی منفی افراد را احاطه نموده است. ادامه این روند بروز بیماری های روانی نظیر افسردگی و اضطراب را در وجود فرد نوید می دهد.

وی افزود: مقاومت در برابر اضطراب و فشارهای روانی، ارتقای راحتی روح و ایجاد حس ناب و خالص آرامش را نیز برای فرد به ارمغان می آورد و افزایش دقت عمل، تقویت تمرکز، لذت بردن و افزایش امید و سطح کیفی زندگی، افزایش انگیزش فرد، ارتقای جسمی و روحی، تسکین و آرامش اعصاب و برخورداری از سبک زندگی سالم، از دیگر پیامدهای مثبت و تاثیرگذاری ورزش در سلامت روان به حساب می آید.

فتحی ادامه داد: از مزیت های ورزش در یادگیری و سلامت کودکان و تقویت مهارت مدیریت زمان نباید غافل شد چرا که وقتی به ورزش کردن متعهد باشیم، این تعهد باعث میشود در یک زمان و مکان خاص برای ورزش حاضر باشیم و حتی کودکان و اعضای خانواده در عادت دادن به ورزش با ما همراه باشند و برنامه ریزی منسجم و منظمی داشته باشیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: والدین و مدیران مدارس حتما از تاثیر ورزش در سلامتی دانش آموزان آگاه باشند و شرایطی را به وجود بیارند که دانش آموزان به ورزش کردن تشویق شوند و این می تواند در روحیه و نشاط دانش آموز تاثیرگذار باشدچرا که رفتن دانش آموزان به سمت فعالیت های ورزشی می تواند از بار تحصیلی سنگین بر ذهن وی کم کند و رسیدن به نتیجه دلخواه را برای دانش آموزآسانتر کند.

وی خاطرنشان کرد: سلامت روانی و ایجاد آن در افراد در تمامی سنین مورد اهمیت قرار می گیر که باعث ترقی و رسیدن به اوج می شود و گاهی آدمی با ایجاد روحیه سالم و بی دغدغه می تواند به اوج خود شکوفایی برسد که تمام این رسیدن ها به عواملی مانند خانه ، خانواده، والدین و مدرسه و مربیان بستگی دارد که در رسیدن به خودشکوفایی دانش آموزمی تواند موثر باشد.

کوروش فتحی افزود: انجام فعالیت های بدنی یکی از راه های مبارزه با هیجان هایی هست که برای فرد ایجاد مشکل می کنند و همچنین ورزش کردن در بهبود افسردگی و اضطراب به ما کمک می کند و با تقویت کارایی مغز، تمرکز و یادگیری دانش آموزان رو افزایش میدهد.

این روانشناس تربیتی تاکید کرد: ورزش می‌تواند تأثیر زیادی در شادابی و نشاط افراد داشته باشد وکسانی که از لحاظ روحی و روانی در شرایط مطلوب‌تر قرار داشته باشند بدون شک می‌توانند بهتر، سریع‌تر و با آرامش بیشتر مطالب را فرا بگیرند این افراد با روحیه در مراحل دیگر زندگی نیز موفق‌ترند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark