داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
سیستان همچنان رکورددار آلوده‌ترین هوا؛
افغانستان اجازه بازدید از سد کجکی را به تیم ایرانی نداد
کد مطلب: ۷۵۴۲۵
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۳۰
وجود دو دهه خشکسالی در سیستان و عدم تحقق حقابه باعث بحرانی‌تر شدن شرایط در سیستان شده است.
افغانستان اجازه بازدید از سد کجکی را به تیم ایرانی نداد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا به نقل از عصرهامون، طوفان‌های ۱۲۰ روزه‌ای که روزگاری لطافت و خنکی هوا را برای هامون نشینان در برداشت، اما امروز جز تهدید برای سلامتی مردمان این سرزمین چیز دیگری به ارمغان ندارد.

طوفان‌های ۱۲۰ روزه‌ای که با بروز خشکسالی‌های ۲ دهه گذشته امروز به ۲۱۰ روز هم به درازا می‌کشد، و چندین سال است نفس‌های سیستان را گرفته و با همه وعده‌ها و قول‌های داده شده برای بهبودی اوضاع اما وضعیت هوای سیستان هر روز بدتر از روز قبل می‌شود.

این در حالی است که با وزش موج جدید طوفان و گردوخاک از ۱۹ مردادماه جاری در دو روز متوالی ادارات شهرستان سیستان به دلیل شدت طوفان و غلظت گردوغبار موجود در هوا تعطیل اعلام شد.

همچنین بنا به اعلام مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان امروز سه‌شنبه ۲۴ مردادماه ادارات پنج شهرستان منطقه سیستان با تأخیر دوساعته شروع به فعالیت کردند.

هزار و ۱۲۰ سیستانی راهی بیمارستان شدند
شدت گردوغبار در روزهای اخیر در منطقه سیستان به‌گونه‌ای بود که به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از ۱۹ تا ۲۳ مرداد یک هزار و ۱۲۰ نفر از مردم شهرستان‌های زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون راهی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شدند.

مجید محبی گفت: از این تعداد ۷۴ نفر بستری شدند و هزار و ۴۶ نفر به‌صورت سرپایی خدمات درمانی را دریافت کردند.

روز گذشته شرایط وزش طوفان و هجوم گردوخاک به‌قدری بود که باعث مسدودشدن چندین راه روستایی در شهرستان زهک شد.

به گفته حامد سروری نیا، رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان محورهای ارتباطی مناطق ده نو سردار، سه‌راهی امیرنظام، پیچ شاه گل، طفلک بامری و مسیر شهرک محمد شاه کرم مسدود شد.

شدت طوفان روز گذشته در سیستان در ایستگاه فرودگاهی زابل به ۱۰۸ کیلومتر در ساعت رسید و گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی را به ۶۰۰ متر کاهش داد.

بنا به گفته محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان بر اثر وزش طوفان دید افقی در ایستگاه هواشناسی زهک به ۷۰۰ متر رسید و نفوذ گردوخاک گسترده حاصل از این طوفان باعث شد دید افقی در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۲ هزار متر و در ایستگاه هواشناسی سراوان به کمتر از ۶ هزار کاهش پیدا کند.

سقوط دکل خط انتقالی ۴۰۰ کیلوولت سفیدآبه - ادیمی بر اثر طوفان شدید
همچنین مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان بیان کرد: بر اثر طوفان شدید در منطقه سیستان یک دکل خط ۴۰۰ کیلوولت سفیدآبه به ادیمی سقوط کرد و خساراتی را به شبکه برق منطقه وارد آورد.

پیری تصریح کرد: بلافاصله تیم‌های عملیاتی شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان به محل سقوط دکل شماره ۲۱۴ خط ۴۰۰ کیلوولت سفیدآبه به ادیمی اعزام شدند و عملیات مانور پایداری شبکه را جهت برقراری شبکه برق منطقه و رفع خاموشی منطقه انجام دادند و شبکه برق منطقه پایدار شد.

بحران طوفان و ریزگردهای سیستان و بلوچستان مسئله جدیدی نیست و باتوجه‌به خشکسالی‌های دو دهه اخیر و خشک‌شدن تالاب هامون که منشأ اصلی ریزگردها در بخش قرقری است، شدت پیدا کرده است.

شرایط امروز سیستان حاصل بدعهدی کشور همسایه در پای بد نبودن به تعهدات خود در قبال حقابه قانونی هیرمند است؛ علی‌رغم رایزنی‌ها و نشست‌های که جمهوری اسلامی با طرف افغانستانی در طول این سال‌ها داشت؛ اما دولت افغانستان به تعهدات خود پایبند نبود.

افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را نداد
باتوجه‌به درخواست ایران برای بازدید از سد کنجی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا روز گذشته در جمع خبرنگاران بیان کرد: با کمک وزارت امور خارجه بالاخره اجازه بازدید از ایستگاه آب‌سنجی بالادست سد کجکی به تیم فنی ایران داده شد و تیم فنی ایران در این بازدید، مشاهده کرد که جریان آب به سمت سد کجکی برقرار است و آب در جریان است.

محمد جوانبخت ادامه داد: در معاهده بین ایران و افغانستان مشخص شده که سالانه ۸۲۰ میلیون مترمکعب سهم ایران است و در چند سال اخیر آبی به سمت ایران رهاسازی نشد که استدلال طرف مذکور خشکسالی است.

به گفته وی اگر چه این بازدید صورت گرفت؛ اما این بازدید در هر زمانی نمی‌تواند تأمین‌کننده نظر ما باشد؛ زیرا در ماه‌های مختلف بارش متفاوت است و سطح آب فرق دارد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه ایران درخواست بازدید از سدکجکی را داد؛ اما با آن موافقت نشد، ادامه داد: متأسفانه در این سفر، مقامات افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را که در تصاویر ماهواره‌ای مشخص است ذخایر آبی مناسبی دارد، به تیم فنی ایران ندادند.

این امر می‌طلبد تا مسئولین و متولیان امر برای بهبودی اوضاع سیستان فکری جدی کنند و برای گرفتن حقابه پیگیری‌های جدی و مثمرثمری صورت گیرد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark