داخلی آرشيو گفتگو صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
درمان دیابت با سلول‌های بنیادی
کد مطلب: ۱۳۶۲۱
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۹
اوشیدا: محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القایی روشی را برای درمان دیابت در فاز آزمایشگاهی ارائه کردند و در این تحقیقات به تجاری سازی یک فاکتور رشد سلول بنیادی شدند.
درمان دیابت با سلول‌های بنیادی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: دکتر محمد معصومی - مجری طرح - با اشاره به شکل گیری گروه سلول های بنیادی در این پژوهشگاه گفت: هدف این گروه تولید سلول های بنیادی پرتوان القا شده از بیماران دیابتی است.

وی با اشاره به ارزیابی های انجام شده در زمینه میزان شیوع بیماری دیابت در کشور، افزود: در این بررسی ها نشان داد که در تهران از هر هزار نفر حدود ۳۰۰ نفر دچار اختلالات متابولیکی مربوط به گلوکز هستند و این زنگ خطر بزرگی است که بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که در سال های آینده گریبان گیر مردم کشور خواهد شد.

معصومی با تاکید براینکه این وضعیت در دنیا نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: قرار بود تا سال ۲۰۳۰ تعداد دیابتی های دنیا حدود ۱۵۰ میلیون نفر باشد در حالی که در سال ۲۰۱۳ به عدد ۱۵۰ میلیون نفر رسیده است.

وی یکی از روش های درمانی دیابت را سلول درمانی ذکر کرد و یادآور شد: در این پروژه تحقیقاتی با استفاده از سلول های پرتوان القایی در تلاش هستیم تا روشی را برای درمان این بیماری ارائه دهیم.

مجری طرح با اشاره به جزئیات اجرای این تحقیق، خاطرنشان کرد: برای این منظور از فییروبلاست افراد مبتلا به دیابت «نوع یک و ۲» نمونه برداری می شود و این سلول ها تبدیل به سلول های پرتوان خواهند شد. این سلول، سلول های بتا پانکراس که ترشح کننده انسولین است را تولید می کنند.

وی با تاکید بر اینکه در این طرح از سلول های بنیادی جنینی استفاده نمی شود، یادآور شد: برای استفاده از سلول های بنیادی پرتوان القایی موارد ایمنی آن نیز مد نظر قرار گرفته است؛ چراکه این سلول ها از خود بیمار تهیه می شود.

معصومی با تاکید بر اینکه در این پروژه موفق به تولید سلول های بنیادی پرتوان القا شده موش شدیم، افزود: با توجه به گران بودن فاکتورهای مورد نیاز برای کشت سلول های بنیادی و تحریم ها برخی از این فاکتورها را تولید کردیم که فاکتور مهار کننده لوکمیایی (LIF) از جمله این فاکتورها است.

وی با بیان اینکه این فاکتور به مرحله فروش رسیده است، اضافه کرد: علاوه بر این، اقدام به تولید فاکتور رشد فیبروبلاستی (bFGF) برای کشت سلول بنیادی انسانی شده است.

این محقق از آغاز تحقیقات در زمینه تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی انسانی خبر داد و گفت: به منظور تولید سلول های پرتوان القایی انسانی اقدام به دریافت این سلول از بیماران کردیم تا در آینده به تولید این نوع سلول ها در کشور دست یابیم.

معصومی با بیان اینکه با اجرایی کردن این طرح در تلاش برای ارائه روش درمانی از طریق سلول‎های بنیادی هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در فاز آزمایشگاهی موفق به تولید سلول های القا شده مدل موشی شدیم.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :