داخلی آرشيو گفتگو صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان:
حمایت از شرکت‌های دانش بنیان موثرترین مولفه تحقق اقتصاد مقاومتی
کد مطلب: ۷۴۴۸۶
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۶
احمد میرگل گفت: موثرترین مولفه‌ای که اقتصاد مقاومتی را در کار عملی محقق می‌کند شرکت‌های دانش بنیان بوده که نیاز به حمایت‌های کیفی و کمی دارند.
حمایت از شرکت‌های دانش بنیان موثرترین مولفه تحقق اقتصاد مقاومتی
احمد میرگل استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی پیام نور سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: در رویكرد جمهوری اسلامی، ایستادگی و مقاومت مهمترین راهبرد دفاع از سنگر انقلاب اسلامی است، در وضعیت نزاع بين جمهوري اسلامي ايران و استكبارجهاني به رهبري آمریكا ملتي پيروز است كه مقاومت بيشتري از خود نشان بدهد، اکنون اتخاذ راهبرد جدید اقتصادی به عنوان پاتک اقدامات هجومی دشمن در عرصه اقتصاد می تواند خط بطلانی بر تلاش های بدخواهان در عرصه یاد شده باشد.

وی افزود: اقتصاد یک کشور وقتی شکوفا میشود که بستر لازم برای نوآوری و حضور در بازارهای رقابتی جهانی فراهم آورد، موضوع اقتصاد مقاومتی بعد از تشدید تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی کشورهای غربی مطرح شد، اقتصاد مقاومتی به این معنی است که باید در این دوره مقاومت کرد و نسبت به تلاش‌های دشمنان عکس‌العمل مناسبی داشت، تا کمترین آسیب در جریان همین امر متوجه اقتصاد کشور شود.

میرگل ادامه داد: امروزه با پیشرفت و رشد روز افزون جوامع، یکی از مؤلفه های اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است، از این رو کسب و کارهای دانش بنیان نقش مهمی در اثربخشی تولید، تبلور دانش در محصولات و خدمات جدید، ارتقاء سطح اقتصاد و رفاه، تولید ثروت و ارزش افزوده در یک جامعه ایفا می کنند.

این کارشناس تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان از مؤثرترین مؤلفه های اقتصاد مقاومتی ما باید هر کدام نقش خودمان را بشناسیم و آن را ایفا کنیم و یکی از بخشهای ما اقتصاد است، و خاصیت اقتصاد در چنین شرایطی اقتصاد مقاومتی است، یعنی اقتصادی که همراه باشد با مقاومت در مقابل کارشکنی دشمن، جنایت دشمن، دشمنانی که ما داریم به نظر من یکی از بخشهای مهمی که میتواند این اقتصاد مقاومتی را پایدار کند همین شرکتهای دانش بنیان است که یکی از مؤثرترین مؤلفه های اقتصاد مقاومتی است .

وی تاکید کرد: قانون زدايي يكي ديگر از عوامل تاثير گذار بر بروز و ظهور شركتهاي دانش بنيان است و قانون زدايي يعني بهينه نمودن قوانين در راستاي تشويق و ترغيب فعاليت هاي اقتصادي و تجاري شركتها به سمت و سوي دانش بنيان بودن و ايجاد محيطي امن، سالم و رقابتي مي تواند از مزاياي قوانين خوب براي شركتهاي دانش بنيان باشد که جذب حمايتهاي متعدد تنها در يك بستر قانوني پيشرفته و بهينه امكان پذير خواهد بود.

احمدمیرگل افزود: عوامل مختلفی بر رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان تأثیر دارند این عوامل با توجه به ماهیت شرکتهای دانش بنیان متفاوت از سایر شرکتها هستند، دانش فنی، نیروی انسانی متخصص، حمایت مؤثر دولت در ابتدای تشکیل این قبیل شرکتها از اهم عوامل مؤثر برتوسعه آنها به شمار می آیند.

وی خاطرنشان کرد: رفتن به سمت اقتصاد دانش‌بنیان یعنی اینکه بتوانیم از توسعه و انباشت عظیم علمی در کشور برای رفع مشکلات و رسیدن به شاخص‌های توسعه اقتصادی استفاده کنیم و سال‌ها است که اقتصاد کشور ما مبتنی بر نفت است و با فروش آن اداره می‌شود، اما نفت هم روزی تمام می‌شود.باید اقتصاد کشور را از اتکا به نفت و درآمدهای نفتی خارج کنیم و به سمت حوزه‌هایی مانند اقتصاد دانش‌بنیان برویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان با اشاره به اینکه امروزه دانش مهم ترين دارايي يك كشور است و سرمايه هاي فكري ابزار اصلي توسعه و پيشرفت محسوب مي شوند گفت: باید حمايت هاي ويژه اي نظير معافيت از پرداخت ماليات، عوارض، حقوق گمركي، سود بازرگاني و عوارض صادراتي، تأمين تمام يا بخشي از هزينه توليد، عرضه يا به كارگيري نوآوري و فناوري با اعطاي وام كم بهره يا بدون بهره و ... از شركت های دانش بنیان صورت بگيرد.


وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص شرکت های دانش بنیان افزود: از منظر مقام معظم رهبري، يكي از بهترين مظاهر و مؤثر ترين مولفه هاي اقتصاد مقاومتي، شركت هاي دانش بنيان هستند كه مي توانند اقتصاد مقاومتي را پايدار تر كنند و مي فرمايند: «اگر شركت هاي دانش بنيان جدي گرفته شوند و از توسعه كمي و كيفي آنها حمايت شود، به واسطه ثروت آفريني از طريق علم، اقتصاد كشور به شكوفايي حقيقي خواهد رسيد.

میرگل با تاکید بر حمایت از نخبگان ادامه داد: زماني كه فناوري‌هاي نوين مشمول تحريم قرار مي‌گيرند و دشمن اجازه نمي دهد اين فناوري‌ها به ايران برسند، اگر از نخبگان حمايت شود، ميتوان اين فناوري‌ها را تبديل به فعاليت تجاري كرد در واقع ميدان‌دادن به نخبگان درعرصه صنعت، تجارت و‌كشاورزي، از ويژگيهاي اقتصاد مقاومتي است و نيز بايد شرايط به گونه اي باشد كه نخبگان بدون مانع كارهاي خود را پيش برند.

وی تصریح کرد: مردم ايران طي ۴۳سال گذشته، اثبات كرده اند كه به راحتي از هر مانعي عبور كرده و هر توطئه اي را در هم مي شكنند و با اطمينان مي توان گفت تكيه بر قدرت مردم در عرصه جنگ اقتصادي، با توجه به ظرفيت هاي كشور در حوزه هاي گوناگون، عامل مهمي براي پيروزي در اين جنگ خواهد بود.

احمد میرگل تاکید کرد: توجه جدي تمامي مسئولان به شعار سال مبني بر توليد، دانش بنیان و اشتغال و حمايت از كار و سرمايه ايراني، بايد راهبرد اصلي كشور در جنگ اقتصادي باشد و از سوي ديگر امكانات و تسهيلات كشور اعم از تسهيلات بانكي و... بايد در اختيار كساني قرار گيرد كه داراي روحيه جهاد اقتصادي بوده و با تمام توان، به جز اعتلاي كشور و گره گشايي از مشكلات مردم، به چيز ديگري نمي انديشند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark