داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
یادداشت/ عباس نورزایی محقق و پژوهشگر سیستان و بلوچستانی
سلاطین واردات ایران، مهره های شطرنجی هستند که با مهره سرباز با آنها نمی توان مقابله کرد!
کد مطلب: ۶۳۶۸۹
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۶
سلاطین واردات ایران، مهره های شطرنجی هستند که به هیچ عنوان با مهره سرباز با آنها نمی توان مقابله کرد!
سلاطین واردات ایران، مهره های شطرنجی هستند که با مهره سرباز با آنها نمی توان مقابله کرد!
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ واژه «سلطان»، یادآور دورانی است که پادشاهان بر ایران حکومت می‌کردند.

سلطان، از ویژگی خودکامگی برخوردار است، چنان قدرتی به خود می گیرد که میل دارد، همه از او فرمان ببرند، کسی روی حرف او حرف نزند، در مقابل اراده او همه، به هیچ انگاشته می شوند.

از دیگر ویژگی های سلاطین، وابستگی آنها به کانون های قدرت می باشد؛ معمولاً زیر سایه صاحبان قدرت سیاسی و اداری و با استفاده از رانت های متنوع، رشد می کنند و خود صاحب سایه ای سنگین می شوند که با تأمین هزینه های انتخاباتی رؤسای جمهور و نمایندگان مجلس، حتی بر جوهر قلم اینان نیز حضور فیزیکی می یابند.

حمایت از کالای ایرانی که در فتوای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله در سال ١٣٩٧ برجسته شد، باید از دو بعد، برایش روش های اقدام مشخص کرد.

یک بُعد آن عامه مردم به عنوان مصرف کنندگان هستند، که به این فرمایش، به عنوان یک فتوای شرعی و از حیث دیگر یک امر حکومتی عمل خواهند کرد اما بُعد دیگر این امر، در حیطه اقتدار سلاطین واردکننده ی کالاهای خارجی است.

آنانی که طی دهه ها، به خاندان های ریشه دار در حکومت تبدیل شده اند و با وابستگی های خود، به غول های لایتغیر تبدیل شده اند.

فردی که «سلطان گوشت» ایران لقب گرفته واردات نهاده‌های دامی را در اختیار دارد و با تغییر قیمت نهاده‌ها بر روی قیمت گوشت تاثیر می‌گذارد.

سلطان واردات شکر ایران کیست؟

در واردات خوراک دام، چهار نفر فعالیت کرده و چهل سال خوراک دام وارد می‌کنند.

گفته می‌شود حجم معاملات عامل توزیع سیگار وینستون در ایران طی یک سال به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده که رقم بسیار بالایی در بازار دخانیات کشور محسوب می‌شود و کسی که واردات این برند سیگار را برعهده دارد به «سلطان سیگار» ملقب شده است.

پنج نفر در آفريقا و بيش از ٥٠ نفر نيز در تركيه در وارد كردن موز آمريكاي جنوبي به ايران دخالت دارند.

از نظر ارزش واردات به ترتیب خودرو‌، برنج، کنجاله، ذرت دامی، گندم، شکر تصفیه نشده، ماژول نمایشگر، روغن خام سویا و پالم اولئین رده‌های اول تا دهم عمده‌ترین محصولات وارداتی را به ایران تشکیل می دهند.

چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه، سوئیس، هند، آلمان، ایتالیا، فرانسه و هلند، ١٠ کشور صادرکننده عمده کالا به ایران هستند.

حال بد نیست، بخشی از قانون تعاون جمهوری اسلامی ایران را بازخوانی کنیم:

«پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی»

یعنی اگر می خواهیم عدالت اجتماعی در جامعه محقق شود باید از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد خاصی مثل این سلاطین، جلوگیری کرد.

رهبرانقلاب اسلامی، چنین فرمودند: «واردات کالاهایی که در داخل به‌قدر کافی تولید می‌شود، بایستی به‌صورت یک حرام شرعی و قانونی شناخته بشود».

بنابراین مسئولان و در رأس آنان دولت‌مردان و نمایندگان مردم در مجلس می‌بایست تمامی مقدمات لازم برای اجرای قاطعانه و سریع و دقیق حکم ممنوعیت واردات را فراهم سازند تا دیگر شاهد واردات کالاهای مصرفی غیرضرور، کالاهای دارای مشابه داخلی و دارای توان تولید داخل و نیز کالاهای ضروری و استراتژیک مورد نیاز که می‌بایست در داخل تولید شوند نباشیم.

باید ساز و کارهایی فراهم شود تا وارد کنندگان به صادرکنندگانی خبره تبدیل شوند، در این صورت بازاریابی برای کالاهای تولید شده ی ایرانی در بازارهای خارجی فراهم می شود و تولید رونق خواهد یافت، اشتغال سامان می یابد و آسیب های اجتماعی، کاهش یافته، امید به جوانان مملکت خودمان، هدیه می شود.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark