داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
دومین بنای تاریخی منطقه حوض دار از نظر وسعت/ قلعه چه ریس گردشگران را به خود می خواند
کد مطلب: ۴۴۹۱۴
تاریخ انتشار:سه شنبه ۳ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۲
یکی از جاذبه های تاریخی سیستان قلعه چه ریس می باشد که پس از قلعه رستم بزرگترین بنای منطقه حوضدار می باشد.
دومین بنای تاریخی منطقه حوض دار از نظر وسعت/ قلعه چه ریس گردشگران را به خود می خواند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:  قلعه چه ریس که باقیمانده از دوران صفوی است تا سده گذشته مسکونی بوده است.

این قلعه زیبا توجه گردشگران و محققان بسیاری را به خود جلب کرده است. قلعه چه ریس ویژگی های گوناگون وزیبایی از معماری سیستان را به نمایش می گذارد رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان زابل گفت: در 65 کیلومتری جنوب شهر زابل در مسیر راه اصلی زابل به زاهدان از راه شهر هامون و دهستان لوتک و پس از شهر سوخته قلعه چه رییس باقیمانده از دوران صفویه قرار دارد.

علیرضا خسروی اظهار داشت: بنای قلعه چه رییس خشتی بوده و پس از قلعه ی رستم بزرگترین بنای منطقه ی تاریخی حوض دار است.

وی ادامه داد: این بنا دارای دو ایوان می باشد و ایوان شمالی آن ده متر بلندی وهفت ونیم متر پهنا دارد و ویژگی های گوناگون وزیبایی از معماری سیستان زمان صفوی و پیشتر ازآن را به نمایش می گذارد. بقایای آسیای بادی یکی از آثار موجود در قلعه چه ریس است .

خسروی بیان داشت: شواهد حاکی از آنست كه اين قلعه وسيع تا سده گذشته مسكونی بوده است.

وی افزود: در اطراف قلعه آثار آبراهه هاي فراواني كه زماني آب مورد نياز كشتزارهاي موجود در محل را فراهم مي آورده اند ديده مي شود.

وی تصریح کرد: در بسياري از نقاط آن هنوز تنه هاي قطور و خشك شده و قطع شده و بقاياي درختان مختلف و از جمله نخل وجود دارد و قطعات سفال و از جمله سفالهاي بسيار جديد در سطح زمين پراكنده است.

وی عنوان کرد: در ميان آثار ديده شده در اين منطقه باقي مانده هاي يك آسياي بادي وجود دارد كه نمونه هاي آن در دوران اسلامي در كليه نقاط سيستان ديده مي شود.

وی گفت: در سه كيلومتري جنوب غربي قلعه تپه كوچك ديگري وجود دارد كه سفالهاي دوران تاريخي و پيش از تاريخ و قطعات سنگ ساب هاي مختلف در سطح آن پراكنده است و ظاهرا يكي از روستاهاي وابسته به شهر سوخته بوده است.

وی ادامه داد: بناي قلعه نبايد چندان قديمي و پيشتر از دوران صفويه باشد. خسروی خاطرنشان کرد: در اين جا كتيبه اي از سال 1130 هجري قمري ( 1717 ميلادي ) مربوط به مير جعفر خان ولد ديده شده است.

انتهای پیام/1457
Share/Save/Bookmark