داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
گزارش اوشیدا از توهمی خانمان سوز در میان جوانان؛
اسب فراری اعتیاد در ایران میتازد/ ۱۸ مرکز درمان اعتیاد در سیستان فعالیت دارند
کد مطلب: ۵۹۸۶۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۰
اعتیاد به عنوان یک بلای خانمانسوز این روزها گریبان بسیاری از خانواده ها را گرفته و جوانان و نوجوانان زیادی را در ورطه نابودی کشانده است.
اسب فراری اعتیاد در ایران میتازد/ ۱۸ مرکز درمان اعتیاد در سیستان فعالیت دارند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بین افزایش آمار کودک آزاری، سواستفاده های جسمی و جنسی، طلاق، سرقت، قتل و بسیاری از بزهکاری های اجتماعی با اعتیاد رابطه مستقیمی است چرا که عامل بسیاری از این تخلفات اعتیاد به مواد مخدر و مصرف مواد روانگردان می باشد.

متاسفانه در سال های اخیر سن اعتیاد به شدت در کشور کاهش یافته به طوری که به جرات می توان گفت که شمار زیادی کودک مبتلا به اعتیاد در نقاط مختلف کشور به سر می برند.

طبق گفته معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در کشور متعلق به تریاک با ۶۶.۸ درصد، ماری جوآنا و مشتقات آن، گراس، علف با ۱۱.۹ درصد، کراک افغانی و هروئین ۱۰.۶ و شیشه ۸.۱ درصد می باشد‌.

آمارها حکایت از اعتیاد دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور دارد که به طور حتم با توجه به اینکه بسیاری از معتادان در کشور شناسایی نشده اند آمارهای غیر رسمی بسیار بیشتر خواهد بود.

سایه شوم اعتیاد آنچنان گسترده است که بسیاری از کسانی که امروزه در گوشه و کنار کشور در حال تکدی گری هستند را معتادان تشکیل می دهند که برای تامین هزینه مواد مخدر دست به چنین کارهایی زده اند.

با آگاهی بخشی بیشتر به جامعه و پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به شیوه صحیح می توان شاهد کاهش تعداد مبتلایان به اعتیاد بود اما متاسفانه آن قدر فضا برای گذران اوقات فراغت به شیوه مطلوب کم است که همچنان شاهد افزایش شمار معتادان هستیم

باور ها و و عقايد نادرست، فرايند درمان اعتياد را پيچيده مي كند

مديرگروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زابل عنوان کرد: بسیاری از افراد درگير اعتياد يكي از نزديكان خود هستند اما با اینکه درمان اعتياد پيچيده است ولي اين بيماري قابل درمان می باشد.

شیرین شهریاری به خبرنگار اوشیدا گفت: برخي از باور ها و و عقايد نادرست، فرايند درمان اعتياد را پيچيده مي كند بنابراین براي آنكه خانواده بتواند نقش مفيدي در برخورد با بيمار معتاد ايفا کند بايد در باره روش هاي موثر و ايمن درمان آن اطلاعات كافي داشته باشد.

وی افزود: اعتياد يك بيماري مزمن و عود كننده است و درمان موثر آن طولاني مدت و با اتصال به تيم درماني و با مشاركت خانواده امكان پذير است.

شهریاری تصریح کرد: براي درمان وابستگي به مواد افيوني مثل ترياك و مشتقات آن از داروهايي همچون متادون، بوپرنورفين يا تنتور ترياك در كشور استفاده مي شود.

شهریاری خاطرنشان کرد: براي افرادي كه اعتياد شديد و يا اقدامات درماني مكرر ناموفق داشته اند، درمان نگه دارنده طولاني مدت روش درمان انتخابي محسوب مي شود.

۱۸ مرکز درمان اعتیاد در سیستان فعالیت دارند

مديرگروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خاطرنشان کرد: در دانشگاه علوم پزشكي زابل تعداد ١٨ مركز درمان با متادون در بخش خصوصي و سه مركز در بخش دولتي راه اندازي شده است (شهر زابل١٣مركز خصوصي و دو مركز دولتي، شهر زهك ٢مركز خصوصي و ١ مركز دولتي و در شهر هاي هيرمند، نيمروز و هامون هركدام ١ مركز درمان خصوصي وجود دارد).

شهریاری ابراز کرد: در سالهاي اخير شاهد گسترش مصرف مواد محرك (مت آمفتامين ها) با نام خياباني شيشه هستيم که در واقع عدم آگاهي از عوارض شيشه و باور هاي غلط و كاذب در مورد آن از جمله كاهش وزن و افزايش نيروي جنسي سبب شيوع بالاي آن شده است.

وی تصریح کرد: استفاده از درمان هاي دارويي در درمان وابستگي به مواد محرك همچون شيشه جايگاه كمتري دارد و درمان استاندارد براي آن مشاوره جامع زير نظر يك تيم درمانگر است و درمان دارويي براي تسكين برخي نشانه ها و احساسات نا خوشايند مثل اختلالات خواب، افسردگي، اضطراب، پرخاشگري و توهم كاربرد دارد.

خانواده نقش موثری در درمان اعتیاد دارد

مديرگروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي در ادامه به نقش خانواده در درمان اعتياد اشاره کرد و گفت: كمك و حمايت مستمر خانواده مي تواند مسير بهبودي را براي بيمار هموار سازد و در مقابل انكار يا طرد خانواده مي تواند سير بيماري را به قهقرا ببرد.

شهریاری ادامه داد: خانواده افراد معتاد، تنش ها و فشار هاي رواني شديدي را متحمل مي شوند به علاوه اعتياد با انگ اجتماعي بالايي همراه است و اين موضوع نيز فشار مضاعفي را به خانواده تحميل مي كند بنابراين خانواده معتادان نيز نياز به دريافت آموزش، مشاوره و حمايت براي همراهي با معتاد خود دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه از خانواده در مقابل اعتياد مراقبت كنيم گفت: ايجاد محيطي امن عاطفي و صميمانه از طریق با فرزندتان صحبت كنيد، احساسات فرزندتان را درك كرده و به او احترام بگذاريد، گوش كردن فعال را تمرين كنيد، فعاليت هاي مشترك و تفريحي با فرزندتان ترتيب دهيد، از فعاليت هاي مثبت فرزندتان حمايت كنيد یکی از راه های موثر در درمان اعتیاد به شمار می رود.

شهریاری در این راستا افزود: با ارتباط خوب با فرزندتان از طریق بيشتر تشويق كنيد تا انتقاد، حواستان به كنجكاوي فرزندتان باشد، رفتار خوب را با واكنش هاي مثبت فوري پاسخ دهيد، مراقب زمان هاي پر استرس در زندگي فرزندتان باشيد و برنامه هاي خانوادگي مفرح و نشاط آور داشته باشيد می توانید فرزندانتان را از اعتیاد دور نگه داشت.

وی تاکید کرد: قوانين روشن و صريح بگذاريد و عواقب عدم رعايت قانون را تعيين كنيد به طوری که انتظارات خود را پيشاپيش با فرزندتان در ميان بگذاريد و رعايت قانون را تشويق كنيد.

شهریاری در ادامه خاطرنشان کرد: الگوي مناسبي براي فرزندتان باشيد؛ كوچكترها، رفتار هاي بزرگتر ها را دوست دارند بنابراین بچه ها مقلدان خوبي هستند، سيگار، الكل و مواد مصرف نكنيد، براي تفريح يا خوش گذراني در مهماني از شيوه هاي سالم استفاده كنيد، براي توجيه مصرف مواد دليل تراشي نكنيد و به ياد داشته باشيد هيچ گاه براي ترك دير نيست.

شهریاری ابراز کرد: به بچّه هايتان بياموزيد چگونه دوستان خود را انتخاب كنند یعنی مقاومت در برابر فشار جمع را به بچّه ها بياموزيد، به كم رويي و اضطراب اجتماعي در بچّه ها حساس باشيد، فشار دوستان درباره ي رفتار هاي پر خطر را با مهارت نه گفتن پاسخ دهند.

وی در پایان بیان کرد: بر رفتارهاي فرزندانتان نظارت داشته باشيد به طوری که دوستان فرزندتان را بشناسيد، در مهماني هاي دوستانه ساعت برگشت به خانه و راه تماس با شما را مشخص كند، وقتي فرزند شما از خانه بيرون مي رود شما بايد بدانيد كجاست؟، با چه كسي است؟ و چه مي كند؟ چرا که‌وظيفه شما مراقبت از فرزندانتان است.

خبرنگار: فاطمه بهرک

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark