داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از وضعیت تب کنگو در زابل:
شهرستان زابل عاری از بیماری تب کنگو/ توصیه های ایمنی مورد توجه قرار گیرد
کد مطلب: ۵۹۴۱۴
تاریخ انتشار:سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۲
تب کریمه کنگو بیماری خطرناکی است که همه ساله با گرم شدن هوا قربانیان زیادی را به خود اختصاص می دهد.
شهرستان زابل عاری از بیماری تب کنگو/ توصیه های ایمنی مورد توجه قرار گیرد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ تب کنگو از طریق گزش کنه و تماس با خون و بافت آلوده انتقال می یابد و بسیار خطرناک و کشنده است.

بیماری تب کنگو دارای علائمی از قبیل تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی می باشد که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.

پرستاران، قصابان، دامداران و تمامی کسانی که با دام و گوشت تازه سروکار دارند به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کنگو هستند بنابراین با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی به راحتی می توانند با این بیماری مقابله کرد.

با توجه به اینکه دام بیمار بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند.

طبق تاکیدات دامپزشكان باید تهیه گوشت از مراكز مورد تایید بهداشتی و دامپزشكی انجام شود همچنین انجماد گوشت قبل از مصرف در دمای فریزر به مدت سه تا چهار ساعت انجام شود و پختن درست و كامل گوشت مصرفی نیز باعث جلوگیری از انتقال تب کنگو می شود.

رییس اداره دامپزشکی شهرستان زابل عنوان کرد: علیرغم شیوع تب کنگو در اقصی نقاط کشور، در سال جاری در شهرستان زابل هیچ گونه بیماری تب کنگو دیده نشده است.

هیچ گونه بیماری تب کنگو در زابل گزارش نشده است

به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ حامد گنجعلی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال جدید از سوی مدیرکل دامپزشکی با عنوان سال آموزش همگانی و ترویج نامگذاری شده بنابراین فقط با افزایش سطح آگاهی مردم می توان اقدامات پیشگیرانه ای داشت و در این راستا رسانه ها بیشترین کمک و یاری را به مردم و دامپزشکی می توانند داشته باشند.

وی افزود: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری ها، توضیحات لازم در خصوص تمامی بیماریهای مشترک میان انسان و دام به صورت کاتالوگ و بروشور درمیان اقشارمختلف جامعه نوشته وانتشارداده شده است.
گنجعلی خاطرنشان کرد: در سال گذشته سه فاز مهم در منطقه سیستان توسط اداره دامپزشکی از قبیل تب برفکی و واکسینه سراسری درمدت ۲۱ روز، تب مالت و PPR و نیز طرح ملی واکسیناسیون طیور و واکسن نیوکاسل را در شهرهای زابل، هامون ونیمروز مورداجرا قرار گرفت که از جمله کارهای بزرگ قرار گرفت.
وی با بیان اینکه طرح پایش بروسلوز در هشت روستای زابل و هامون اجرا شد، خاطرنشان کرد: به منظور آموزش دامداران و عشایر ۳۵ کلاس آموزش ترویجی انجام داده شد و بروشورها و کاتالوگ هایی بامضامین بیماریهای مختلف انتشاریافته که باهمکاری آموزش وپرورش زابل درسطح دبیرستانها آموزش و توزیع صورت شده است.
رییس دامپزشکی شهرستان زابل با بیان اینکه منطقه سیستان عاری از هرگونه بیماری است و تاکنون هیچ گونه گزارشی از وجودتب کریمه کنگو در آن نشده است، ابراز کرد: بیماری تب کنگو با شروع فصل گرما احتمال شیوع آن افزایش می باشد.

تنها یک انگل می تواند بیماری را انتقال دهد

وی تاکید کرد: عامل اصلی بروز تب کنگو وجود کنه است به طوری که حتی یک دانه انگل می تواند باعث شیوع بیماری شود بنابراین مردم می توانند بارعایت مسائل بهداشتی موجب عدم رشدونمو این بیماری شوند.

گنجعلی با عنوان اینکه جامعه خطر قصابها و تمامی کسانی که باقطعه قطعه کردن گوشت سروکار دارند می باشند، بیان کرد: در طول سال گذشته ۱۵ قصابی به تعزیرات و تعداد پنج قصابی نیز به دادسرا جهت پاره ای تخلفات معرفی شده اند.

مدیر دامپزشکی همچنین گفت: باهمکاری دانشگاه علوم پزشکی زابل کارگاه یک روزه آموزشی برای مسئولین خانه های بهداشت برگزار شد چرا که بهداشت و سلامت مردم بسیار مهم است و تمام تلاش ما نیز جهت ایجاد سلامت جامعه است.

گنجعلی با عنوان اینکه بی شک بدون حضور، همکاری و مساعدت مردم نمی توان کاری از پیش برد، اظهار کرد: سامانه ۱۵۱۲، سامانه اطلاع رسانی اداره دامپزشکی زابل است که شهروندان می توانند نظرات، پیشنهادات، گزارشات و شکایات خود را با این سامانه درمیان بگذارند و به طور حتم مسئولین در این خصوص پیگیری های لازم را انجام خواهند داد.

انتهای پیام////
Share/Save/Bookmark