داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
عضو هیات علمی دانشگاه زابل؛
احیاء قلعه رستم، جایگاه سیستان در تاریخ گذشته ایران و جهان را زنده خواهد کرد
کد مطلب: ۵۵۸۳۲
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۱
عضو هیات علمی دانشگاه زابل عنوان کرد: با توجه به ارزشمندی قلعه رستم، احیا این آثار باستانی سبب احیا جایگاه سیستان در تاریخ گذشته ایران و جهان خواهد شد.
احیاء قلعه رستم، جایگاه سیستان در تاریخ گذشته ایران و جهان را زنده خواهد کرد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ پروفسور احمد قنبری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: یکی از اصول مسلم در پایداری نظامهای مصنوعی و دست ساخته بشر درجه خود اتکایی آن هست . در طول تاریخ ما شاهد بودیم که بدلیل نفوذ ناپذیری خاک و موقعیت پستی بلندی و شیب زمین همواره مقدار آب قابل توجهی آب ناشی از بارانها فصلی در محوده شهر سوخته جمع و نهایتا تبخیر و هدر می رفت. در حالیکه مهمترین عامل محدود کننده در این محدوده جغرافیایی کمبود آب است.

وی در این راستا افزود: حالا با یک تصمیم و حرکت علمی تحت عنوان جمع آوری آب باران یا water harvesting و هدایت آب در گودال مصنوعی و از طریق یک اصل خیلی ساده و آن کاهش سطح به حجم از طریق جمع کردن آب در این گودال مصنوعی سبب کاهش و حتی جلوگیری از تبخیر و همچنین نفوذ در عمق خواهد کرد که نتیجه آن دسترسی به هزاران متر مکعب آب ناشی از اقلیم و شرایط خود منطقه خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه زابل خاطرنشان کرد: مسلما در قدم بعدی این آب را برای توسعه قلعه رستم، توسعه گردشگری و حتی فضای سبز و حتی تولید محصولات در مقیاس کم خواهد کرد و در نتیجه ارائه یک مدل توسعه در کویرها و قابل تبلیغ و کاربرد در کل کشور خواهد شد.

قنبری ابراز داشت: احیاء و بازسازی آسیاب بادهای متعدد در محوده قلعه رستم خواهد بود. احیاء این آسیاب بادها و خود قلعه احیاء جایگاه سیستان در تاریخ گذشته ایران و جهان خواهد بود که نشان می دهد که اینهمه آسیاب بادی در تاریخ گذشته در سیستان آن روز ،یعنی سیستان انبار غله بوده است و در پایداری نظام سیاسی ایران اثر گذار بوده است.

وی در ادامه گفت: احیاء آسیابهای بادی یعنی اینکه که مردمان سیستان، مردمانی دانشمند بودند و در این سرزمین علم و دانشمند از منزلت جایگاهی برخوردار بوده است در نتیجه دستیابی به این هدف تاییدی دوباره بر هویت سیستان و سیستانی خواهد بود.

قنبری در پایان تاکید کرد: با احیا قلعه رستم می توان گامی بزرگ و ارزشمند در صنعت توریسم برداشت چرا که از این طریق می توان توریست های بسیاری را به منطقه کشاند و علاوه بر نمایش خرد مردمان سیستان، درآمدزایی نیز کرد.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark