داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
گزارشی از بلای خانمانسوزی که دامن جامعه را گرفته؛
کودکان بزرگترین قربانیان والدین معتاد/ از مصرف تفننی تا اعتیاد راهی نیست
کد مطلب: ۶۲۴۸۵
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۵
کارشناس مرکز بهداشت زابل گفت: از مصرف تفننی اعتیاد تا در دام اعتیاد افتادن راهی نیست بنابراین افراد با خودداری از مصرف تفننی می توانند از گرفتار اعتیادشدن جلوگیری کنند.
کودکان بزرگترین قربانیان والدین معتاد/ از مصرف تفننی تا اعتیاد راهی نیست
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ تمامی کسانی که امروز در دام اعتیاد گرفتار شده اند و نام معتاد را با خود به همراه دارند با مصرف تفننی در جمع های دوستانه آغاز کرده اند.

فرد معتاد علاوه بر پول، سلامتی، زیبایی و آبروی خود را هم در معرض نابودی قرار داده اند به طوری که بیشتر آن ها در جامعه با عدم اعتماد به نفس، انواع بیماری ها، مشکلات مالی و ترس از دست دادن آبرو مواجه هستند.

غنی سازی اوقات فراغت، درمان بیماری ها توسط پزشک، آموزش و اطلاع رسانی و خودداری از دوستی با افراد ناباب از جمله مهم ترین راه های جلوگیری از گسترش اعتیاد در جامعه به شمار می رود.

سرنوشت شوم کودکان حاصل از والدین معتاد

یکی از شهروندان سیستانی عنوان کرد: هر روزه شمار زیادی مردان و زنانی که به دام اعتیاد مبتلا شده و به جمع کردن زباله های بازیافتی یا گدایی در سطح شهر مشغول هستند مشاهده می شود.

علی خمر به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: در بیشتر موارد این زنان و مردان معتاد، کودکانی را نیز همراه دارند و روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود.

وی با بیان اینکه کودکان قربانیان والدین معتاد خود می شوند، افزود: این افراد چهره شهر را نازیبا کرده و قطعا مشاهده فقر و فلاکت ان ها روحیه عموم را مکدر می کند.

خمر تصریح کرد: کودکانی که ناخواسته به این وضعیت رسیده اند و به مرور زمان که رشد می‌کنند همچون این افراد سرنوشتی شوم را در پی دارند.

وی تاکید کرد: در بسیاری از شهرهای دیگر برای این افراد چاره اندیشی شده که در این راستا مکانهایی جهت ساماندهی و درمان آن ها ایجاد و همزمان کارگاه‌های تولیدی به منظور استفاده از توانمندیهای آن ها درست شده است.

خمر خاطرنشان کرد: متاسفانه این کمبودها در شهر زابل بسیار مشهود است و نیاز به مدیریت دارد.

مصرف تفننی مواد ریشه در باورهای غلط دارد

مديرگروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زابل ابراز کرد: مصرف تفننی یا تفریحی واژه ای است که بیشتر توسط افرادی که در مراحل اولیه اعتیاد هستند استفاده می‌شود و ریشه در باورهای غلط آنها دارد.

شیرین شهریاری به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: ناآگاهی از فیزیولوژی و ماهیت اعتیاد باعث باورهای اشتباه می شود، بنابراین ازجمله این باورها "مصرف تفریحی مواد اعتیادآور نیست" می باشد که در این راستا بسیاری از آنهایی که گرفتار اعتیاد شده اند با همین باور، مصرف را شروع کرده اند.

وی تصریح کرد: همه افراد در اولین مصرف گمان می کنند که این آخرین مصرف آنها خواهد بود، اما پژوهش های مختلف نشان داده که مصرف مواد باعث تحریک قسمت لذت در مغز می شود و چنان اثری از خود به جا می گذارد که فرد را به ادامه مصرف مجبور می کند، بنابراین مصرف کنندگان تفننی مواد فقط یک قدم تا اعتیاد فاصله دارند.

شهریاری اضافه کرد: از تصورات اشتباه دیگر اینکه خیلی از افراد بر این باورند که مثلا شیشه یک ماده شادی آور بدون اعتیاد است، به همین علت برای کسب شادی و هیجان در مهمانی ها و جمع های دوستانه مصرف می کنند.

وی بیان داشت: توجه به این نکته ضروری است که هیچ کس به طور ناگهانی معتاد نمی شود، بلکه ابتدا با مصرف تفننی و یا تفریحی در مهمانی ها و جمع دوستانه یا به اصرار دیگران یا کنجکاوی و...، شروع می شود و کم کم به طور خزنده و بی آن که فرد خبردار شود، فاصله مصرف هایش کمتر می شود و از مصرف کننده تفریحی به مصرف کننده دائم تبدیل می شود.

شهریاری تاکید کرد: از دیگر باورهای غلط اینکه کپسول‌هاي دست ساز و داروهای ماهواره ای اعتيادآور نیستند.

معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زابل با بیان اینکه تغيير شكل مواد اعتيادآور يكي از شگردهاي فروشندگان است، بیان کرد: امروزه فروشندگان مواد مخدر سعي مي‌كنند ظاهر مواد اعتيادآور را باب طبع جوانان و نوجوانان درست کنند تا راحت‌تر آنها را به دام بيندازند، بنابراين مصرف هر نوع قرص يا دارو، با هر ظاهر و هر ماركي فقط با تجويز پزشك مجاز است.

انتهای پیام/ م ب
Share/Save/Bookmark