داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
یادداشت/ حامدگنجعلی- رئیس نظام دامپزشکی استان و اداره دامپزشکی زابل؛
ما و ماهی قرمز سفره هفت سین
کد مطلب: ۵۸۴۵۳
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۹
ما ایرانی ها و خاصا مردم استانمان، سالهای سال است که به مناسبت نوروز ماهی قرمز می خریم که در کمترین حالت می توان گفت ۲۰ میلیون ماهی در هر سال در ایام عید خریداری می شود.
ما و ماهی قرمز سفره هفت سین
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ اگر این ۲۰ میلیون را در ۱۰ ضرب کنیم یعنی حدوداً در ۱۰ سال گذشته ۲۰۰ میلیون ماهی مهمان خانه های ما ایرانیان بوده اند که این کمترین عدد ممکن است باشد و عدد واقعی شاید بیش از ۵۰۰ میلیون عدد در ۱۰ سال هم باشد.

اینکه نقش ماهی قرمز در فرهنگ ما و به ویژه سفره هفت سین چیست خارج از بحث ما می باشد، اما این امر در سنوات اخیر موجب نگرانی فعالان حوزه بهداشت و محیط زیست گر دیده است لذا در این چندسطر در باره ماهی قرمزومعضلات بهداشتی ومحیط زیستی آن؛ مطالبی را بیان می کنیم.

از تماس مستقیم با ماهی قرمز یا آب آن خودداری کنید

در هنگام تهیه ماهی قرمز سعی کنید ماهی را انتخاب نمایید که سالم باشد تا دچار مشکلات پوستی و آلرژی نشویم، کسانی که مشکلات پوستی و یا جراحاتی در سطح پوست دارند از تماس مستقیم با ماهی و یا آب ماهی بپرهیزند زیرا این امر ممکن است موجب انتقال بیماری از ماهی به فرد شود.

آلودگی بعضی از ماهی ها به باکتری مایکو باکتریوم (سل) و تماس آنها با انسان ممکن است موجب بیماری های پوستی و اگزما شود حتی افراد عادی هم هنگام تعویض آب ماهی مراقب باشند واز دستکش استفاده نمایند.

سعی کنید ماهی قرمزی را تهیه نمایید که ظاهر و تحرک مناسب داشته باشد و فلس آن ریخته نباشد.

از قرار دادن ماهی قرمز در کنار ماهی های آکواریوم خودداری نمایید چرا که این ماهی ها از نظر شرایط نگهداری و شرایط زیستی با هم متفاوت هستند.

به طور کلی می بایست با رعایت مسائل بهداشتی می توان مانع انتقال بیماری از ماهی ها به افراد گردیم.


از رها کردن ماهی قرمز در رودخانه خودداری کنید


بسیاری ماهی قرمز سفره هفت سین رانمادی از زندگی و تحرک می دانند، پس اگر پس از تعطیلات نوروز زنده باشد نباید در رودخانه ها و دریاچه ها رها شود چون باعث مرگ و میر سایر ماهی های درون رودخانه یا دریاچه می شود. آن افرادی که هنوز ماهی های قرمز خود را رها سازی نکرده اند، باید دقت داشته باشند که ماهی قرمز توانایی بالایی در سازگاری با محیط دارد و غذای ماهیان بومی را می خورد، بنابراین نباید در پشت سد ها و رودخانه ها رها شوند چراکه موجب اُفت جمعیت گونه های بومی می شوند.در نتیجه این نماد زندگی خود باعث ضرر و مرگ و میر خواهد شد.

ازعزیزان هموطن و هم استانی می خواهیم، این ماهی ها را در رودخانه ها و دریاچه های پشت سدها ،کانالهای آب و رودهای محلی رها نکنند زیرا به گونه های مهاجم تبدیل می شوند و به محیط زیست آسیب وارد خواهند کرد.

باعنایت به اینکه چاه نیمه ها یکی از محل هایی است که بسیاری از مردم شمال استان آن رابرای روز طبیعت (۱۳ به در)انتخاب می نمایند ،لذا این عزیزان باید توجه بیشتری به این امر داشته باشندزیراماهیان قرمز از نوع ماهی رودخانه ای نیستند و با رهاسازی آنها در رودخانه واین حفره های طبیعی که ماهیان دیگر در آن زیست می کنند، بدلیل تغذیه آنها ازتخم سایر ماهی ها و یا کف زیانی که مورد تغذیه سایر ماهیان می باشد، می تواند باعث آسیب و یا حتی مرگ و میر سایر ماهیان شوند.

شهروندان می توانند این ماهی ها را در استخر پارک ها یا اماکنی که از سوی شهرداری برای این کار در نظر گرفته شده است، رها سازی کنندزیرارهاسازی ماهی های قرمز در دریاچه ها و رودخانه ها معضل جبران ناپذیری ایجاد می کند.


به عنوان یکی از فعالان حوزه بهداشت و سلامت جامعه، امیدوارم که سال آینده دیگر شاهد خرید و فروش ماهی قرمز در بین شهروندان برای سفره هفت سین نباشیم.

درپایان، از همه شما عزیزان می خواهم تا در هشتمین سین( س ،سلامت) امسال نیز در کنار ما باشید تا برای فردایی بهتر بیندیشیم.

از این رو، سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زابل،آماده دریافت نظرات، پیشنهادات، انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می باشدتا در مسیر بهداشت، سلامت و امنیت مواد غذایی گامهای بلندتری را برداریم.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark